in , ,

Pixar, “Oyuncak Hikâyesi 2”yi Kurtaran İsim de Dahil Olmak Üzere 75 Kişiyi Kovdu

Pixar Animasyon Stüdyoları, “Oyuncak Hikâyesi 2” filmini kurtaran Galyn Susman da dahil olmak üzere 75 çalışanıyla yollarını ayırdı.

Pixar, "Oyuncak Hikâyesi 2"yi Kurtaran Kişiyi Kovdu
- Reklam -
- Reklam -

Pixar Animasyon Stüdyoları, gişede hayal kırıklığı yaratan Lightyear ile ilgili olarak, filmde yer alan yöneticiler de dahil olmak üzere toplam 75 kişiyle yollarını ayırdı. Bu isimlerin arasında, Oyuncak Hikâyesi 2 filmini kurtaran Galyn Susman da yer alıyor.

İşten çıkarılanlar arasında yer alan Angus MacLane, 26 yıllık bir animatör. MacLane, Lightyear filmi yönetmeni olarak görev yapan isimlerden biriydi ve daha önce Toy Story 4 ve Coco gibi filmlerde üst düzey yaratıcı ekip içinde yer almıştı. Aynı şekilde, filmin yapımcısı Galyn Susman da işten çıkarılanlar arasındaydı. Susman, orijinal Toy Story filminin yayınlandığı yıl olan 1995’ten bu yana animasyon şirketinde çalışmaktaydı. Kendisi aynı zamanda, birisinin yanlışlıkla filmin %90’ını Pixar’ın dosyalarından silen bir komut çalıştırmasının ardından evde filmin bir kopyasını bulundurarak Oyuncak Hikâyesi 2’yi kurtaran kişiydi.

MacLane ve Susman’dan kovulmalarıyla ilgili henüz yorum alınamadı. Kaynaklar, 2015’ten beri Pixar’ın dünya çapında tanıtımdan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Michael Agulnek’in de işten çıkarıldığını belirtti.

- Reklam -

Pixar, "Oyuncak Hikâyesi 2"yi Kurtaran Kişiyi Kovdu

Bu işten çıkarmalar, Walt Disney CEO’su Bob Iger tarafından daha önce duyurulan 7.000 kişinin işten çıkarılması ve 5.5 milyar dolarlık maliyet tasarrufu planının bir parçasıydı. Bu yeniden yapılanma, film ve televizyon gruplarını tek bir Disney Entertainment birimi altında birleştirdi ve dağıtımdan sorumlu bölümü ortadan kaldırdı.

Pixar, yaklaşık 1.200 çalışanıyla daha küçük bir stüdyo olsa da, Disney’nin genel gelir elde eden marka ve karakterler üreten yaratıcı bir güç olması nedeniyle işten çıkarmalar önemliydi.

Disney, Pixar Dışında da Binlerce Çalışanını İşten Çıkardı

Toy Story, The Incredibles ve Cars gibi serileriyle ünlü olan Pixar Stüdyoları’nın geçen yıl gösterime giren Lightyear filmi, 200 milyon dolarlık bir yapım bütçesine karşılık olarak sadece 226,7 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Başarısız gişe performansının yanı sıra eleştirmenlerden de karışık tepkiler aldı.

Buna karşılık olarak 2018’de benzer bir bütçeye sahip olduğu bildirilen Incredibles 2 ise dünya çapında 1,2 milyar dolar gişe hasılatı elde etmişti.

- Reklam -

Pixar, "Oyuncak Hikâyesi 2"yi Kurtaran İsim de Dahil Olmak Üzere 75 Kişiyi Kovdu

Lightyear filmi, içerdiği eşcinsel bir sahnesi nedeniyle 14 Orta Doğu ve Asya ülkesinde sansürlendi. Ülkemizde de sinemalara gelmek yerine doğrudan Disney+ üzerinden gösterime girdi. Bu gibi sorunlar da gişe performansını olumsuz etkiledi.

2006 yılında Pixar’ı satın alan Disney, son zamanlarda sinema, televizyon, yayın hizmetleri ve tema parkları da dahil olmak üzere her bölümde binlerce kişiyi işten çıkardı. Pixar ise en son 2013 yılında, 2015 yapımı The Good Dinosaur filminin gösterimini ertelemesi ve filmin yönetmeni Bob Peterson’ı görevden almasının ardından işten çıkarmalar yapmış ve yaklaşık 30 kişiyi kovmuştu.

Son dönemlerde Netflix, Warner Bros. Discovery, Amazon ve Disney gibi dev şirketlerin on binlere varan çalışanını işten çıkarmaları konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Reuters

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barbie Filmi - Pembe Boya

“Barbie” Filminin Çekimlerinde O Kadar Çok Pembe Boya Kullanıldı ki Uluslararası Kıtlık Yaşandı

Yeni Resident Evil Filmi The Umbrella Chronicles

Yeni “Resident Evil” Filmi “The Umbrella Chronicles” Geliyor