in , ,

“Yüzüklerin Efendisi”nin Yeni Filmi “The War of the Rohirrim” Özel Gösterimde Ayakta Alkışlandı

“The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim” filmi, Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’ndeki özel gösteriminde ayakta alkışlandı.

The War of the Rohirrim Gösterim Tepkiler
- Reklam -
- Reklam -

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filmi için geri sayım sürüyor. Anime formatındaki yeni Yüzüklerin Efendisi macerasından bir kesit, Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde gösterildi ve yapım izleyicilerden büyük takdir topladı.

Warner Bros. Discovery yeni döneminde Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter, Batman ve Superman gibi köklü ve güçlü markalarına daha fazla yatırım yapmak için kolları sıvamış durumda. Andy Serkis’in yönetmenliğini üstlenip başrolünde yer alacağı yeni Hunt for Gollum filmi dışında, en yakın tarihli LotR yapımı ise The War of the Rohirrim olacak.

Miğfer Dibi’nin kurucusu Miğfer Tokmakel (Helm Hammerhand) ile kızı Hèra’nın hikâyesini merkezine alacak yapım, Orta Dünya’nın şekillenmesini sağlayan efsanevi bir savaşın hikâyesini takip ediyor. Yüzüklerin Efendisi serisinde yaşananlardan 183 yıl öncesine dayanan anime filminin yönetmenliğini Kenji Kamiyama (Blade Runner: Black Lotus) üstleniyor.

- Reklam -

The War of the Rohirrim Filminden İlk Görseller ve Detaylar

Vizyon için gün sayan yapım, 9 Haziran’da başlayıp 15 Haziran’da tamamlanan Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde özel bir gösterime konu oldu. The War of the Rohirrim’in ilk 20 dakikası, dünyanın saygın animasyon festivalleri arasında bulunan Annecy’de gösterildi.

“The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim” Festivalde Gösterildi

Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali, Warner Bros. Animation ve New Line Cinema’nın yeni J.R.R. Tolkien uyarlamasının ilk gösterimine ev sahipliği yaptı. 20 dakikalık ön gösterim, Grand Bonlieu’daki dolu salondan dakikalar boyunca ayakta alkış almayı başardı.

Yönetmen Kenji Kamiyama ve Lord of the Rings ile The Hobbit üçlemelerinde Gollum’a hayat veren Andy Serkis de gösterime ve sonrasındaki panele katılan isimler arasındaydı. Serkis, panelde yaptığı açıklamada, “Hayranlar bu filmi görünce çıldıracak!” ifadelerine yer verdi.

The War of the Rohirrim Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmi

- Reklam -

Warner Bros. ön gösterimin ardından Gaia Wise’ın seslendirdiği Hèra, Brian Cox’ın seslendirdiği Helm ve Luke Pasquialino’nun seslendirdiği Wulf karakterlerinin ilk görüntülerini de yayınladı.

Bir kadın başkahramanın öncülüğündeki ilk Yüzüklerin Efendisi uyarlaması olacak yapım, Rohan ve Dunlandlılar arasındaki yıkıcı savaşı beyaz perdeye taşıyacak.

Filmin seslendirme kadrosunda bulunan isimler arasında ayrıca Lorraine Ashbourne, Benjamin Wainwright, Laurence Ubong Williams, Shaun Dooley, Michael Wildman, Jude Akuwudike, Bilal Hasna ve Janine Duvitski de yer alıyor. Üçlemede Eowyn’i canlandıran Miranda Otto ise yapımın anlatıcılığını üstleniyor.

The War of the Rohirrim filmi 13 Aralık 2024 tarihinde sinema salonlarında gösterime girecek.

Sizin The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filmi için beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Animation Magazine

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Sabırsızlandık izlemek için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Inside Out 2 Gişe Hasılatı

“Inside Out 2” Açılış Haftasında Gişe Rekorları Kırmayı Başardı

Bayan Caldwell Oğluyla Konuşuyor - Camilo José Cela | Haftanın Kitabı #326

Bayan Caldwell Oğluyla Konuşuyor – Camilo José Cela | Haftanın Kitabı #326