in , ,

Cixin Liu’nun Dünyaca Ünlü Bilimkurgusu “Üç Cisim Problemi”nin Netflix Uyarlamasından Yeni Tanıtım

Üç Cisim Problemi dizisi için yeni fragman yayınlandı. Çinli bilimkurgu yazarı Cixin Liu’nun ünlü eserinden uyarlanan yapımın ardında “Game of Thrones”un yaratıcıları var.

Üç Cisim Problemi Dizi Uyarlaması Yeni Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Üç Cisim Problemi dizisi hakkında yeni bir tanıtım videosu paylaşıldı. Netflix’te yayınlanacak bilimkurgu yapımı, Çinli yazar Cixin Liu’nun Hugo ödüllü Remembrance of Earth’s Past serisinden uyarlanıyor.

3 Body Problem dizi uyarlaması için ilk haberler 2018 yılında çıkmıştı. Aradan geçen 5 yılın ardından diziye dair ilk görüntüler Netflix’in Geeked Week etkinliği kapsamında izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Yazar Cixin Liu’nun Remembrance of Earth’s Past adlı üçlemesi, çoğunlukla serinin ilk kitabı olan 3 Body Problem’ın adıyla anılıyor. Kitapları Türkçede de yayımlanan seri anadilinde yolculuğuna 2006’da başladı. Devam kitabı Karanlık Orman 2008’de, serinin son kitabı Ölümün Sonu ise 2010’da yayımlandı.

- Reklam -

Üç Cisim Problemi Dizi Uyarlaması Fragman

İlk olarak Amazon tarafından 1 milyar dolarlık bütçeyle TV yapımına uyarlanacağı duyurulan dizide daha sonra anlaşma bozulmuş ve serinin hakları Netflix’e geçmişti. Netflix ise dizi için George R.R. Martin’in eserlerinden uyarlanan Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi ile anlaşmıştı. Yapımdan ilk fragman ise geçen haziranda gösterildi.

Üç Cisim Problemi Dizisi 1960’ların Çin’inde Başlıyor

Netflix, bilimkurgu meraklılarının heyecanla beklediği yapıma dair özel bir tanıtım yayınladı. 1960’ların Çin’inde başlayan Üç Cisim Problemi, günümüze dek uzayda ve zamanda yansımaları olacak bir olayı konu alıyor.

Dizi uyarlamasının detayları saklı tutulsa da yapımın sanal gerçeklik kavramından da çokça yararlandığı görülebiliyor.

Netflix tarafından yayınlanan yeni tanıtımda 3 Body Problem’ın sanal gerçeklik dünyasının dizinin gerçekliğini nasıl etkileyebileceğini göstermeyi hedefliyor. Dizide John Bradley’nin (Game of Thrones) karakteri ilk defa dijital dünyaya adım atıyor ve burada gördüklerinden, hissettiklerinden ve dokunduklarından ciddi şekilde etkileniyor.

Üç Cisim Problemi Özel Tanıtım Videosu – Türkçe Altyazılı İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

3 Body Problem dizisi karmaşık bir hikâye anlatımından kaçınmaktan çekinmeyecek. HBO’nun hit draması Game of Thrones’un ardındaki David Benioff ve D.B. Weiss tarafından geliştirilen yapımın konusu şu şekilde tarif ediliyor:

“Gizli bir askeri proje, uzaylılarla iletişime geçmek için uzaya sinyal gönderir. Bu sinyali yakalayan, yıkımın eşiğindeki bir uygarlık ise Dünya’yı kendisi için istemektedir.”

- Reklam -

David Benioff ve D.B. Weiss ikilisine baş yapımcı ve senarist olarak eşlik eden isim ise The Terror: Infamy ve True Blood ile tanınan Alexander Woo.

Üç Cisim Problemi - 3 Body Problem Fragman

Yapımın oyuncu kadrosu se ise Benedict Wong (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), Jovan Adepo (Welcome to Derry), Jess Hong (Inked), Saamer Usmani (Inventing Anna), Marlo Kelly (Joe vs. Carole), Alex Sharp (The Trial of the Chicago 7), Sea Shimooka (Arrow) ve Rosalind Chao (Mulan) yer alıyor.

Üç Cisim Problemi Dizisi Çıkış Tarihi

Yapım hakkında yayınlanan yeni tanıtımla birlikte dizinin çıkış tarihi de belli oldu. Üç Cisim Problemi dizisi 21 Mart 2024 tarihinde Netflix’te yayına girecek. Dizinin ilk sezonu toplamda 8 bölüm sürecek. Netflix yapım için daha önce 2024’ün ilk ayını işaret etmişti. Ancak yeni tanıtım bu tarihin değiştiğini gösterdi.

3 Body Problem Fragmanı - Netflix - Üç Cisim Problemi

İlginizi çekebilir: Cixin Liu Özel Röportajı (Kayıp Rıhtım)

İlginizi çekebilir: Cixin Liu İmzalı “Hatıraların Ağırlığı” Öyküsü – Türkçe

Üç Cisim Problemi dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Golden Joystick Ödülleri Kazananları

2023 Golden Joystick Ödülleri Sahiplerini Buldu

The Brothers Sun Fragmanı Yayında: Michelle Yeoh Başrolde

Michelle Yeoh’lu Yeni Netflix Aksiyon Komedi Dizisi “The Brothers Sun”dan İlk Fragman