in , ,

Cixin Liu’nun Hugo Ödüllü Bilimkurgu Romanı “Üç Cisim Problemi” Netflix Dizisi Oluyor: İşte İlk Fragman

3 Body Problem fragmanı yayınlandı. Çinli bilimkurgu yazarı Cixin Liu’nun ünlü serisi “Üç Cisim Problemi” Netflix dizisi oluyor.

3 Body Problem Fragmanı - Netflix - Üç Cisim Problemi
- Reklam -
- Reklam -

3 Body Problem fragmanı paylaşıldı. Netflix, dün gece gerçekleştirilen TUDUM etkinliğinde merakla beklenen bilimkurgu dizisi için ilk tanıtımı yayınladı.

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilen Netflix’in TUDUM etkinliği, geek dünyasından birçok dikkat çekici yapımın tanıtımına ev sahipliği yaptı.

Hakkındaki ilk haberler 2018’e dayanan 3 Body Problem dizisi de hayranların merakla beklediği yapımlar arasındaydı.

- Reklam -

Cixin Liu’nun Remembrance of Earth’s Past adını taşıyan ancak çoğunlukla serinin ilk kitabı olan 3 Body Problem ile anılan bilimkurgu serisinin ilk kitabı Üç Cisim Problemi 2006’da, devam macerası Karanlık Orman 2008’de ve final kitabı Ölümün Sonu 2010’da çıkmıştı.

3 Body Problem Fragmanı - Netflix

2018 yılında Amazon’un 1 milyar dolarlık bütçeyle ekrana taşıyacağı duyurulan dizi, daha sonra bu anlaşma bozulmuş ve nihayetinde ünlü serinin haklarını alan Netflix olmuştu. Dizinin başına ise Game of Thrones uyarlamasının yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi getirilmişti.

2020’de ise dizinin yapımcılarından Lin Qi şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiş ve yapım hakkında uzun süre yeni detay paylaşılmamıştı.

Uzun bir bekleyişin ardından Netflix 3 Body Problem dizisi için ilk fragmanı izleyicilerin beğenisine sunmuş oldu.

3 Body Problem Fragmanı | İZLE (Türkçe Altyazılı)

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

3 Body Problem için yayınlanan ilk tanıtım, uzay ve zaman boyunca uzanan çeşitli sonuçlara sahip karmaşık bir hikâyeyi izleyicilere tanıtıyor. 1960’lı yıllarda Çin’de başlayan macera, bir kadının verdiği kararın günümüzdeki birçok bilim insanını etkilemesiyle devam ediyor. Tanıtım fragmanında ayrıca insanlığa karşı savaş açmış büyük ve dünya dışı bir tehdit de işaret ediliyor.

Cinayet soruşturması, farklı bir kültüre bakış, sanal ve artırılmış gerçeklikle dolu video oyunları ve astrofizik gibi temaları barındıran yapım; geniş bir izleyici kitlesine hitap etmeyi hedefliyor.

Diziye kaynaklık eden ilk kitabın konusu şu sözlerle aktarılıyor:

- Reklam -

“Gizli bir askeri proje, uzaylılarla iletişime geçmek için uzaya sinyal gönderir. Bu sinyali yakalayan, yıkımın eşiğindeki bir uygarlık ise Dünya’yı kendisi için istemektedir.”

3 Body Problem Fragmanı - Üç Cisim Problemi

Dizinin yazar ve yapımcıları arasında Benioff ve Weiss ile birlikte Emmy adayı Alexander Woo da yer alıyor. Woo daha önce HBO için True Blood ve AMC için The Terror dizilerinde görev almıştı.

3 Body Problem (Üç Cisim Problemi) Oyuncu Kadrosu

3 Body Problem’ın oyuncu kadrosunda Jess Hong (Inked), Benedict Wong (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), Eiza González (Ambulance), Jovan Adepo (Jack Ryan), Alex Sharp (The Trial of the Chicago 7), John Bradley (Game of Thrones), Saamer Usmani (Inventing Anna), Liam Cunningham (Game of Thrones), Rosalind Chao (Better Things), Jonathan Pryce (The Crown), Marlo Kelly (Joe vs. Carole), Sea Shimooka (Arrow), Ben Schnetzer (Y: The Last Man) ve Zine Tseng (On a Whim) yer alıyor.

Netflix’in 3 Body Problem dizisi Ocak 2024 tarihinde izleyicilerin karşısına çıkacak.

Üc Cisim Problemi Fragman Netflix

Cixin Liu ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajı buradan, yazarın Hatıraların Ağırlığı adlı öyküsünün Türkçe çevirisini buradan okuyabilirsiniz. Ayrıca diziye kaynaklık eden ilk kitabın incelemesi şurada sizleri bekliyor.

3 Body Problem dizisi hakkında nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Çok severek okuduğum bir seriydi. Fragman umut verdi umarım batırmazlar bunu da.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Piece Dizi Fragmani Cikis Tarihi Netflix

Netflix’in “One Piece” Uyarlamasından İlk Fragman: Dizi Beklenenden Daha Erken Yayınlanacak

Squid Game 2. Sezon Oyuncu Kadrosu

Fırtınalar Yaratan “Squid Game” Dizisi 2. Sezonu ile Geri Dönüyor: Yeni Oyuncular Tanıtıldı