in ,

Kyoto Animation, Kundaklama Saldırısının 2. Yıl Dönümü için Anma Töreni Düzenleyecek

Kyoto Animation, kundaklama saldırısının 2. yılında hayatını kaybedenleri anacak. 2019 yılında gerçekleşen saldırı, II. Dünya Savaşı sonrasında Japonya’daki en ciddi toplu katliamlardan biri olarak gösteriliyor.

Kyoto Animation anma kundaklama
- Reklam -
- Reklam -

Japonya’nın önde gelen anime stüdyolarından olan Kyoto Animation 2019 yılında gerçekleşen kundaklama olayında hayatını kaybedenler için özel bir anma töreni düzenlemeye hazırlanıyor.

A Silent Voice (Koe no Katachi) ve Violet Evergarden gibi ses getiren işlere imza atmış olan stüdyo, 18 Temmuz 2019’da kundaklama saldırısına uğramıştı. Saldırıda içinde stüdyonun film yönetmenlerinin de bulunduğu 36 kişi hayatını kaybetti ve 30’dan fazla kişi yaralandı.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Japonya’daki en ciddi toplu katliamlardan sayılan saldırı sonucu Stüdyo 1 olarak adlandırılan binanın tamamı zarar görmüştü. Neden olduğu yangında kendi de yaralanan zanlı Shinji Aoba, kaçarken yakalanmış ve suçunu itiraf etmişti.

- Reklam -

Üzücü olayın ardından Japonya’dan ve tüm dünyadan hayranlar ve meslektaşları, stüdyo için destek ve başsağlığı mesajları yayınladılar.

Kyoto Animation saldırının ikinci yılında hayatını kaybedenlerin anısına canlı yayın yapmaya hazırlanıyor. 18 Temmuz’da Japonya saatiyle sabah 10.30’da şirket, resmi YouTube hesabından 10 dakikalık bir canlı yayın yapacak.

Töreni ilk başta yüz yüze yapmayı planlayan şirket, devam eden Koronovirüs pandemisinden dolayı bu kararı iptal etti.

Hayranların o gün stüdyoya gelmemelerini isteyen Kyoto Animation, gönderilen çiçek ve hediyeleri kabul edemeyeceklerini duyurdu.

Kyoto Animation Saldırısı Sonrası Anime Dünyasının Önemli İsimleri Hayatını Kaybetti

Kyoto Animation anma kundaklama

- Reklam -

İki yıl önce gerçekleşen saldırıda stüdyonun ve anime dünyasının önemli isimleri hayatlarını kaybetti. Grave of the Fireflies’ın (Ateşböceklerinin Mezarı) animatörlerinden ve Hyouka ve Violet Evergarden animelerine bölüm yönetmenliği yapmış Yoshiji Kigami, Tenchi Muya’nın animatörlerinden ve Amagi Brilliant Park ve Miss Kobayashi’s Dragon Maid serilerine yönetmenlik yapmış Yasuhiro Takemoto, Inuyasha ve Full Metal Panic! yapımlarının animatörlerinden Futoshi Nishiya hayatını kaybeden isimlerden bazıları.

Geçmişte stüdyoya hikâye yollayan ve reddedilen zanlı Shinji Aoba saldırıyı intikam almak için gerçekleştirdiğini söylemiş ve Kyoto Animation’ın hikâyelerinden birini çaldığını iddia etmişti. İncelemelerin ardından Aoba’nın iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı. İfadelere göre Kyoto Animation’ın hiçbir yapımı Aoba’nın hikâyesiyle bir benzerlik taşımıyordu. Suçlunun hayat boyu mahkumiyet ya da idam cezası alması bekleniyor.

İki yılın ardından meslektaşlarının anısıyla yaralarını sarmaya devam eden Kyoto Animation çalışmalarına aynı hızla devam ediyor. Saldırı sebebiyle yayın tarihi ertelenen yapımlardan Free! The Final Stroke Eylül 2021’de, Miss Kobayashi’s Dragon Maid S ise bu ay yayınlanacak.

Kyoto Animation’a yapılan kundaklama saldırısı hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Flaş Haber! - Evelyn Waugh

Evelyn Waugh’un Savaşı ve Basın Dünyasını Hicvettiği Eğlenceli Eseri “Flaş Haber!” Türkçede

İzmihlâl - Kutlu Altay Kocaova | Yazarının Kaleminden

İzmihlâl – Kutlu Altay Kocaova | Yazarının Kaleminden