in

Mars 2020 Görevinde Kullanılacak Aracın Adı Açıklandı

NASA’nın Mars 2020 görevinde kullanılacak keşif aracının adını 11 yaşındaki öğrenci Alexander Mather belirledi: “Perseverance”

Mars 2020 Perseverance
- Reklam -
- Reklam -

NASA’nın merakla beklenen yeni görevlerinden Mars 2020 için kullanacağı aracın adı açıklandı. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı, düzenlediği kompozisyon yarışması sonucunda aracın adına karar verdi. Bu önemli göreve çıkacak keşif aracının adı Perseverance (Sebat, Azim, Israr, Sabır) oldu.

NASA, Mars 2020 görevinde kullanılacak keşif aracının ismini belirleyebilmek için ABD genelindeki okullarda bir kompozisyon yarışması başlattı. Yarışmanın sonucunda ise Virginia eyaletinden 11 yaşındaki Alexander Mather kazanan öğrenci oldu. Keşif aracı, Mather’ın kaleme aldığı kompozisyon sayesinde Perseverance adıyla anılacak.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı, internet sitesinde yaptığı açıklamada genç öğrenciyi Florida’daki Cape Canaveral Uzay Üssü’nde ağırlayacak. Mather, aracın uzaya fırlatılış anına tanıklık edecek.

- Reklam -
YouTube video

7. sınıf öğrencisi Alexander Mather’ın kompozisyonunda öne çıkan ifadeler ise şu şekildeydi:
“Bizler kaşif bir türüz ve Mars yolunda birçok aksilikle karşılaşacağız. Ancak, bütün bunlara direnebiliriz. Biz, bir ulus olarak değil ancak insanlar olarak biz vazgeçmeyeceğiz. İnsan ırkı her zaman geleceğe sebatla ilerleyeceğiz.”
Mars 2020 görevi için yarışmada pek çok isim öne çıkmıştı. Bunlardan bazıları ise şu şekilde: Promise (Söz), Endurance (Dayanıklılık), Clarity (Berraklık) Courage (Cesaret), Fortitude (Metanet), Vision (Vizyon), Tenacity (Azim) ve Ingenuity (Ustalık).

NASA’nın Perseverance’lı Mars Görevi Temmuz 2020 Tarihinde Başlayacak

Perseverance’ın Mars 2020 görevi için fırlatılacağı tarih ise Dünya ve Mars’ın birbirlerine en iyi şekilde konumlandığı 17 Temmuz 2020 tarihi olarak açıklandı. Araç, Kızıl Gezegen’deki Jezero kraterine inecek. İniş için tahmini takvim 18 Mart 2021 şeklinde planlanıyor.

Perseverance keşif aracı, gezegendeki astrobiyolojik perspektiften incelemesi ve jeolojik süreçlerin araştırılması hedefi ile yola çıkacak. 6 tekerlekli robotik keşif aracı Perseverance, bir diğer keşif aracı olan Curiosity’ye yardımcı olacak.

Mars 2020 Perseverance

- Reklam -

NASA’dan Thomas Zurbuchen, yaptığı açıklamada Perseverance’ın, Curiosity ile beraber keşif görevinde bütünleyici bir unsur olacağını belirtti.

Bununla birlikte NASA, Mars’ta düzenleyeceği görevleri de sıklaştırmayı sürdürüyor. Uzay ajansının geliştirdiği helikopter de Kızıl Gezegen’de yaşam aramak için gün sayıyor.

Sizin yeni Mars görevine ve isim tercihine dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Corona Virüsü’nden Korunma Yolu: Mr. Spock’ın Vulcan Selamı!

Kaynak: AA, EuroNews

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Space Jam 2

Space Jam 2 Filmi Joker, Pennywise ve Maske’yi Konuk Edebilir

Black Adam Film

Black Adam Çekim Tarihi Dwayne Johnson Tarafından Açıklandı