in

Attack on Titan Mangası 11 Yıllık Serüveninin Sonuna Geldi

Attack on Titan mangası 139. bölüm ile macerasını sonlandırdı. Shingeki no Kyojin, 11 yılın ardından okurlara veda ediyor.

Attack on Titan mangasi final bölümü
- Reklam -
- Reklam -

Hajima İsayama tarafından yazılan ve animesi kısa sürede en üst sıralara oturmuş Attack on Titan mangası 139. bölümü ile okurlara veda etti. 11 yılı bulan uzun soluklu serüven bu şekilde sona erdi.

Attack on Titan (Shingeki no Kyojin) 2006’da İsayama tarafından 65 sayfalık tek seferlik çıkacak bir kitap olarak tasarlanmıştı. Fakat seri gördüğü ilgi sebebiyle Eylül 2009’da Bessatsu Shōnen Magazin’de her ay yayımlanmaya başladı. 2013’te anime uyarlaması yapıldı. O günden beri dünya çapında okunan seri, her ay hayranların heyecanla çıkmasını beklediği bölümlerle Nisan 2021’e kadar devam etti.

Manga, duvarların içinde titanlardan uzak 100 yıl süren sessizlikten sonra bir gün dev saldırısı sonucu evini ve ailesini kaybeden Eren Yeager’ın ve arkadaşlarının hayatı çevresinde şekilleniyor. Ailesini ve evini kaybetmesiyle devlerden almak istediği intikam için yaşamaya başlayan Eren, Keşif Birliği’ne katılmak ve doğduğu dünyada ‘özgürlüğünü’ kazanmak için çabalar. Devler hakkında bilgi alma ve surlar arkasındaki dünyanın nasıl olduğunu keşfetme görevi Keşif Birliği’nindir. İnsanlık Adına kalplerini adayan Keşif Birliği askerlerinin Üç Boyutlu Manevra Teçhizatı ekipmanları ile devlere karşı kazanmaya çalıştığı özgürlüğü konu alan hikâyede insanlık, kısıtlı imkanlarla devler hakkında bilgi edinmeye çalışmaktadır. Bu uğurda birçok kayıp vermeyi göze alan Keşif Birliği’nin askerleri ise yaşamlarını insanlığın özgürlüğü adına ortaya koymaktadırlar.

- Reklam -

Attack on Titan Mangası Uzun Bir Maceranın Ardından 139. Bölüm ile Final Yaptı

Attack on Titan, sunduğu ürkütücü dev sahnelerinin yanında hikayesiyle, karakterleriyle ve kazandırdığı farklı bakış açılarıyla tüm dünyada büyük bir kitle edindi. Hajime İsayama’nın ve ekibinin yıllar süren tutkulu çalışmaları, hikayeyle daha çok insanı buluşturdu. Manga başarılı bir şekilde animeye uyarlandı. Video oyunları ve Light Novel’ları yapıldı.

Attack On Titan Mangası 139. Bölüm son

10 yıldan fazla süren bu macera işte bu şekilde sonlandı. Animesinin 4. sezon bölümleri 2020’de yayınlanmaya başlamıştı. İlk kısmı noktalanan final sezonunun ikinci kısım bölümleri ise 2022 kış sezonunda başlayacak. İsayama 30 Mart’ta 139. Bölüm ile birlikte hikâyeyi bitirdiğini ve yayıncısına teslim ettiğini haber veren bir Tweet atmış ve okuyucuya teşekkür etmişti.

- Reklam -

ONE Championship’e verdiği röportajda artık yeni bir manga yazmayacağını söyleyen Hajime İsayama, planının memleketinde bir spa merkezi açmak olduğunu ifade etmişti.

Siz animeyi ya da mangayı takip ediyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Birçok kişi beğenmediğini söylüyor ama ben beğendim finali. Biraz acele yazılmış gibi gelse de bence gayet güzel bir finaldi.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bleach, Gantz, One Punch Man’ in dışında merak ettiğim dördüncü manga. Bleach’ de 11, Gantz’ da 3, OPM’ de 12 deyim. AOT ’ ye de başlayacağım sanırım ileride. Ayrıca mangasının boyutları bana küçük geliyor. Biraz daha büyük olsa daha güzel olur.

  3. Avatar for Kehribar Kehribar dedi ki:

    Historia’nın çocuğunun kimden olduğunu çözemedim ama güzel sondu. Çok ciddi bir seriydi. Toz pembe bitmeyeceğini de tahmin etmiştik. Son ana doğru artık her karakterin kendi doğruları vardı. Ve bu doğrulardan hepsi de mantıklıydı ama birbirleriyle çakışıyorlardı. Nitekim değişik bir son oldu. Seri de güzeldi vallahi. Yeni çalışmalarını da dört gözle bekleriz artık.

    Evangelion tadı bıraktı.

  4. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Sonu görülebilen nadır mangalardan. Demek ki mangalarda bitebiliyormuş.11 sene az olmamakla beraber adam sokup çıkararak 50 seneye yayabilirlerdi seriyi.

  5. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Bence kötü olmasına kötüydü fakat insanların abarttığı kadarıyla değil. Daha iyi yapılabilir miydi? Evet. Ama mangaka işi bu kadar çorba yapmışken toparlamak gerçekten zor olmuştur. Zaten finalini görmeden efsaneleşen yapımların sonu hep aynı oluyor. Çoğunluk sövüp sayıyor ve sallamaya başlıyor. Bana One Piece’in sonu da beğenilmeyecekmiş gibi geliyor. Bleach’in sonu mesela sahiden felaket derecesinde kötüydü, ama AoT finali felaket değildi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

el yıkamanın önemi belge

El Yıkamanın Önemini Anlatan “Çığır Açan” Belge Açık Artırmada

Saw 10 Testere

Saw Serisi 10. Filme Hazırlanıyor: Testere Geri Dönüyor