in

50m2: Netflix Türkiye’nin Kara Komedi Dizisinde Çekimler Başladı

Netflix’in yeni Türk dizisi 50m2 çekimleri bugün başlıyor. Burak Aksak ve Selçuk Aydemir imzasıyla gelecek yapım kara komedi türünde olacak.

50m2 Netflix Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye yerli yapımlarından birisini daha resmen duyurdu. Geçen hafta basında yer alan 50m2 haberleri sonrası, Netflix sosyal medya hesapları üzerinden diziye dair ilk paylaşımı yaptı. Burak Aksak ve Selçuk Aydemir imzalı kara komedi türündeki 50m2 dizisinde çekimler başlıyor.

Netflix Türkiye, uluslararası orijinal yapımlarının sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Hakan: Muhafız (The Protector) ve Atiye (The Gift) gibi Türk dizilerinden sonra, dün de ise Rise of Empires: Ottoman adlı belgesel dramasından ilk fragman yayınlanmıştı. Görünüşe göre kanalın hız kesmek gibi bir niyeti yok.

Dizinin senaryosu özellikle Leyla ile Mecnun ile ciddi bir başarı yakalayan senarist Burak Aksak’a ait. Aksak’ı Ben de Özledim, Bana Masal Anlatma, Kara Bela ve Dede Korkut Hikâyeleri gibi yapımlarla tanıyoruz. Kendisi aynı zamanda Küsurat Yayınları’nın da kurucularından.

- Reklam -

50m2 Netflix Türkiye

Dizinin yönetmenlerinden birisi olarak tanıtılan Selçuk Aydemir’i ise pek çok komedi yapımından tanıyoruz. Çalgı Çengi, Düğün Dernek, Ailecek Şaşkınız, Mahalleden Arkadaşlar; İşler Güçler, Kardeş Payı bunlardan bazıları.

Netflix Türkiye’nin BKM ortaklığında hazırlayacağı kara komedi dizisi 50m2’nin çekimlerinin bugün, İstanbul’da başladığı da gelen bilgiler arasında.

Netflix’in Kara Komedi Dizisi 50m2, 2020 Yılı İçinde Yayınlanacak

Çekimleri bugün başlayan dizinin ilk sezonunun toplamda 8 bölümden oluşması bekleniyor. Yapımın başrolünde Aybüke Pusat (Medcezir, O Hayat Benim, Söz, Şahin Tepesi) ve Engin Öztürk (Fatmagül’ün Suçu Ne?, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Muhteşem Yüzyıl, Hatırla Gönül, Yüksek Sosyete, Hakan: Muhafız) yer alıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: Engin Öztürk, Aybüke Pusat, Cengiz Bozkurt (Cinayet Süsü, Kara Bela, Pek Yakında, Sen Aydınlatırsın Geceyi; Leyla ile Mecnun)Özgür Emre Yıldırım (Arif v 216, Ölümlü Dünya, Sarmaşık; Aile İşi, Karadayı) ve Hasan Yalnızoğlu (Survivor).

- Reklam -

50m2 Netflix Türkiye

190 farklı ülkede aynı anda yayına girecek olan 50m2 dizisi, 2020 yılı içerisinde bekleyenlerin karşısına çıkacak.

50m2 Dizisinin Konusu

Gölge adıyla bilinen gizemli bir tetikçinin, kendisini bulma yolculuğu dizinin ana konusunu oluşturuyor. Babası gibi bildiği Servet’in ihaneti sonrası kendisini daha önce hiç gitmediği bir semtin 50 metrekarelik terzi dükkanında bulan Gölge, ortalık sakinleşene kadar oraya sığınmaya karar verir. Mahalleli ise Gölge’yi, yeni vefat etmiş olan terzinin oğlu sanır. Bir yalan üzerine inşa edilen ikinci hayat, zamanla Gölge’nin geçmişi ve karakteriyle ilgili gizemleri de açığa çıkartır. Gölge, yeni hayatıyla birlikte gerçekten kim olduğunu da anlamaya başlar.

Netflix Türkiye’nin çekimlere başlandığını duyurduğu kısa videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video

50m2 dizisinden sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Atiye 1. Sezon İnceleme

Hakan: Muhafız 2. Sezon İnceleme

Kaynak: Film Loverss

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Ali atay yoksa izlemem!

  2. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Selçuk Aydemir varsa izlerim!

  3. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Serkan Keskin yoksa izlemem!

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Ben oynamıyorsam izlemem. O kadar!

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Cengiz Bozkurt varsa izlerim :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Cem Yılmaz GORA Erşan Kuneri

Cem Yılmaz, G.O.R.A.’nın Unutulmaz Karakteri Erşan Kuneri’yi Dizi Yapacak

stephen king oscar aciklamasi

Stephen King, Oscar’da Çeşitlilik Yorumu Sonrası Ağır Şekilde Eleştiriliyor