in

Euphoria, Game of Thrones’tan Sonra HBO’nun En Çok İzlenen Dizisi Oldu

Euphoria 2. sezon finalinin ardından izlenme rakamlarında, HBO’nun 2004’ten bu yana Game of Thrones’tan sonra en çok izlenen yapımı oldu.

euphoria izlenmeler game of thrones 2
- Reklam -
- Reklam -

Euphoria 2. sezon finalinin yayınlanmasıyla Emmy ödüllü dizi, izlenme rakamlarında HBO’nun en çok izlenen ikinci yapımı olmayı başardı. 2004’ten günümüze tutulan istatistiklere bakıldığında, Zendaya’lı yapım, izlenmelerde Game of Thrones’un ardından ikinci sıraya yerleşti.

Geçen günlerde sosyal medya platformu Twitter, Euphoria’nın “son 10 yılda hakkında en çok Tweet atılan dizi” olduğunu açıklamıştı. Aktarılanlara göre yapım hakkında 34 milyon Tweet paylaşılmıştı. Görünüşe göre ünlü dizinin başarısı yalnızca sosyal medya ile sınırlı değil.

Başrolünde son zamanların en çok konuşulan oyuncularından Zendaya’nın yer aldığı dizi, 27 Şubat’ta 2. sezon finalini yayınladı. Sezon finali 6,6 milyon izleyiciye ulaşırken Euphoria 2. sezon bölümleri ortalama 16,3 milyon kişi tarafından izlendi. Bu sayı, HBO’nun Game of Thrones dışında son 18 yılda bir sezon için gösterilen en iyi performans. Bugüne kadar yapımın 2. sezon açılışı, yalnızca ABD’de 19 milyon kişi tarafından izlendi.

- Reklam -

Euphoria 2. Sezon İzlenme Sayılarında Zirveden İnmiyor

Aynı adlı İsrail dizisinden Sam Levinson öncülüğünde HBO yapımına adapte edilen seri, 2. sezon istatistikleriyle ses getirmeyi sürdürüyor.

9 Ocak 2022’de yayınlanmaya başlayan 2. sezon ile, kısa sürede ilk sezon izlenmelerini ikiye katlamayı başaran dizi genel toplamda da zirvedeki yerini korumayı bildi.

3. sezon onayını erkenden alan yapım HBO Max kanalındaki yayınıyla ABD’de üst üste yedinci hafta birinci olan dizi Latin Amerika ve Avrupa’da da haftanın en çok izlenen serisi oldu.

Euphoria 3 sezon onay

Oyuncu kadrosunda Zendaya’ya Hunter Schafer, Angus Cloud, Jacob Elordi, Maude Apatow, Alexa Demie, Barbie Ferreira, Sydney Sweeney, Nika King ve Javon Walton gibi isimler eşlik ediyor.

- Reklam -

Dizi,  East Highland kasabasında yaşayan 17 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı Rue ve arkadaşlarının hikâyesini konu alıyor.

Malcolm and Marie, Another Happy Day ve Assassination Nation ile tanınan Sam Levinson’ın yaratıcılığını üstlenip yönettiği dizi, 3 defa Primetime Emmys’e layık görüldü.

Euphoria 3. sezon yayın tarihi ise şu an için bilinmiyor. Ancak en iyi ihtimalli tahminler 2023 yılını işaret ediyor. Yapımın ikinci sezonu, Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun ertelemelere maruz kalmıştı.

Yapımın izlenmelerde gösterdiği bu başarıyı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    2.sezonu beğendim. Senaryo olarak ilk sezonun bi’ tık gerisinde kalsa da, ışık, makyaj ve çekimler 2.sezon müthişti. İkinci sezonla ilgili tek eleştirim Cassie olurdu. Çok Wattpad variydi.

    Son zamanlarda bu kadar keyifli bi’ dizi izlememiştim. 3.sezonu merakla bekliyorum.

    Rue kadından o kadar uyuşturucu aldı. Sonra kadının evinden kaçtı. Gerçekten olay bitti mi, yoksa 3. sezona mi sarktı?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney, Warner Bros ve Sony, Rusya film gösterimleri kararı

Disney, Warner Bros. ve Sony, Rusya’daki Film Gösterimlerini Durdurma Kararı Aldı

The Adam Project fragman netflix ryan reynolds

The Adam Project’in Çıkmadan Önceki Son Fragmanı Yayınlandı