in

The Witcher 2. Sezon Akışı Daha Az Kafa Karıştıracak

The Witcher 2. sezon daha az kafa karıştıracak. Lauren S. Hissrich, yeni sezonun tek zaman çizelgesinde ilerleyeceğini ancak bolca flashback sahnesi içereceğini açıkladı.

the witcher 2. sezon çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher 2. sezon, ilk sezona göre daha az kafa karıştırıcı olacak. Tek zaman çizgili anlatım tekniğiyle geçmişe veya geleceğe uzanan sahnelerin kullanımı hikâye anlatımı kolaylaşacak.

Birinci sezonu çıktığı ilk ayda 76 milyon Netflix abonesini ekranlara kilitleyen dizi Geralt, Yennefer ve Ciri’nin hikâyelerini anlatırken üç ayrı zaman çizgisi kullanarak izleyicilerin aklının karışmasına sebep olmuştu. Polak yazar Andrzej Sapkowski’nin kitaplarına aşina olmayan seyirciler hikâyeyi takip etmekte zorluklar yaşamıştı.

Sapkowski’nin kitapları Rivia’lı Geralt’ı başkarakteri olarak alıp Yennefer ve Ciri’yi, Geralt onlarla tanışana kadar hikâyeye dâhil etmemişlerdi. The Witcher’in birinci sezonuysa doğrusal olmayan bir zaman akışı kullandı. Karakterlerin hikayelerinin arasındaki on yıllarla ölçülen fark izleyicilerin olan biteni takip etmesini zorlaştırdı ve bu durum dördüncü bölümde Geralt Ciri’yi ilgilendiren önemli bir karar alana kadar izleyiciye açıklanmadı. Daha da kötüsü Ciri’nin geçmişindeki ufak ipuçlarını yakalayamamış seyirciler bu gerçeği de fark edemediği için sezonun ilerleyen bölümlerine kadar karanlıkta kaldılar. Geralt ve Ciri’nin hikâyeleri nihayet birleştiklerinde bile hikayeyi takip edebilmek bazı izleyiciler için zordu. Neyse ki, ilk sezona nazaran 2. sezon daha az kafa karıştıracak.

- Reklam -

the witcher 2. sezon genç geralt

Üç ana karakter de aynı zamanda yer aldıkları için gelecek sezonu takip etmesi çok daha kolaylaşacak. The Wrap’e konuşan dizinin yazarı ve uygulayıcı yapımcısı Lauren S. Hissrich ikinci sezonun daha geleneksel bir hikâye anlatımı sergileyeceğini ama yine de zamanda ileri ve geriye giderek hikâyenin güçlendirileceğini açıkladı.

“Bu durum bize zamanla biraz daha farklı şekilde oynama imkânı sağlıyor. Geçmişte ve gelecekte geçen sahneler yazabiliyoruz; birinci sezonda imkanımız olmayan bir hikaye anlatımı sergileyebiliyoruz. İlk sezonda üç farklı zaman dilimi söz konusuydu ve o sırada geçmişe veya geleceğe gitseydik hikâye dört, beş hatta altı zamanda geçecekti. Ben bile bunun çok fazla olduğunun farkındayım.”

The Witcher 2. Sezon ile Geralt’ın Geçmişinden İsimler Göreceğiz

Birinci sezona veda ederken Geralt’ı yaralı ve bilincini kaybetmiş halde bıraktık, bu sırada annesi Visenna’yı gördüğü rüyası nasıl Witcher olmaya başladığıyla ilgili kısa sahneler içeriyordu. İkinci sezonda bu tarz geçmişte geçen sahnelerle Geralt’ın hayatına daha derinlemesine gireceğimiz belli oldu diyebiliriz.

- Reklam -

the witcher poster

İkinci sezon için duyurulan yeni karakterlerin; Vesemir rolünde Kim Bodnia, Coen rolünde Yasen Atour, Lambert rolünde Paul Bullion ve Eskel rolünde Thue Ersted Rasmussen, hepsinin Witcher olduğunu da unutmayalım. Bu karakterlerin hepsi Geralt’ın yedi yaşından beri tanıdığı insanlar. Özellikle de Vesemir kitaplarda ve oyunlarda Geralt’ın öğretmeni ve baba figürü olarak önemli bir yer oynuyor. Dizide de Vesemir’i hem normal zamanda ana karakterlerimizin yanında hem de geçmişte Geralt’ı eğitirken görmemiz son derece olası.

Kaderin birbirine bağladığı üç karakterimizin hikâyelerini ve kimliklerini daha detaylı öğreneceğimiz The Witcher 2. sezonu 2021 yılında Netflix’te yayınlanacak.

Dizinin kompleks hikâye anlatımından memnun muydunuz yoksa zaman zaman olayları kavrayamadığınız oldu mu? İkinci sezondan beklentileriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* The Witcher 1. Sezon İncelemesi

Kaynak: Indie Wire

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gölge Şehrin Çobanı - Gürkan Akpınar

Gölge Şehrin Çobanı: Aslan ve Akrep Serisi 1. Kitabı ile Yerli Fantazyada Yeni Bir Kapı Aralıyor

Maya Takvimi Dünyanın Sonu Teori

Maya Takvimi Dünyanın Sonunu “Yine” Tahmin Etmedi: İddialar Doğru Değil