in

Ahmet Büke’nin Yeni Kitabı Varamayan Çıktı

Ödüllü yazar Ahmet Büke’nin yeni öykü kitabı Varamayan, Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini almaya başladı.

Ahmet Büke
- Reklam -
- Reklam -

2011 Sait Faik Hikâye Armağanı’nın sahibi, öykücü Ahmet Büke imzalı yeni bir kitap raflardaki yerini aldı. Büke, özlenen öykü kitapları arasına bir yenisini daha ekledi.

Öykücü kimliğinin yanı sıra 2018 yılında senaryosuna imza attığı Özcan Alper’in Rüzgarın Hatıraları filmiyle üretmeye ara vermeden devam eden yazarın yeni eseri Varamayan oldu. Yine öykü türündeki kitap, Ahmet Büke’nin birçok eserini yayımlayan Can Yayınları etiketiyle raflara geldi.

1970 yılında Gördes’te doğan yazar, Xasiork 2002 Kısa Öykü Yarışması’nda birincilik, 2008’de Alnı Mavide ile Oğuz Atay Öykü Ödülü, 2011 yılında Kumrunun Gördüğü ile Sait Faik Hikâye Armağını’nı aldı.

- Reklam -

Varamayan Bir Uzun ve Pek Çok Kısa Öyküden Oluşuyor

Yaşadığı topraklarla bir olmaktan çekinmeyen bir yazarın öykülerini içeren Varamayan adlı kitap, Büke’nin doğduğu ve büyüdüğü coğrafyayı; insanların günlük rutin hayatları üzerinden bizlerle tanıştırıyor.

Sıla, yurtsuzluk, özlem, tuhaf karşılaşmalar ve kederle dolu öykülerden oluşan Varamayan 88 sayfa. Ekim 2019 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eserde kitaba adını veren bir uzun öykü var. Eserdeki diğer öyküler ise ilkine göre daha kısa. Dolayısıyla kitabın ilk yarısı bir uzun öyküye, kalan yarısı ise daha kısa metinlere ayrılmış.

Kitaptan tadımlık bir ön okuma okumak isteyenler buraya tıklayabilir.

- Reklam -

Dizi editörlüğünü Cem Alpan’ın, düzeltisini ise Melis Oflas’ın üstlendiği kitabın kapak tasarımı Alper Zeki’ye ait.

Ahmet Büke adını, öykü türü dışında çocuk ve gençlik kitaplarıyla da tanıyoruz.


* Sinan İpek İmzalı Beyin Kırıcı Çıktı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yellowstone

Yellowstone Yanardağı İnsanlığın Sonu Olabilir

Denizanası

Denizanası Gizemi Özel Robotlarla Çözülecek