in ,

Depremden Etkilenen Sahaflar için Destek Kampanyası Başlatıldı

Depremzede sahaflara destek için çevrimiçi bir kampanya başlatıldı. Yardımlar sembolik kitap siparişleri üzerinden alınacak.

Depremzede Sahaflar Destek Kampanyasi
- Reklam -
- Reklam -

Depremzede sahaflar için destek kampanyası başlatıldı. Kitantik sitesi üzerinden yürütülen yardım etkinliğinde elde edilen gelir, bölgedeki sahafların yaralarını sarmaları için kullanılacak.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen 7,7 ve 7,5 büyüklüğündeki iki deprem ve ardından gelen yüzlerce artçı ile Türkiye’nin 11 ilinde hayat durma noktasına geldi.

Bugün itibarıyla felakette yaşamını yitirenlerin sayısı 45 bini aşarken bölgedeki birçok insan da evini, işini, yakınlarını kaybetti. Depremin ilk gününden beri sürdürülen yardım kampanyalarına ise bir yenisi ekleniyor.

- Reklam -

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Hermes Sahaf’ın işletmecisi Ümit Nar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda depremzede sahaflar için yardım kampanyasının başlatıldığını duyurdu. Nar ayrıca bazı sahafların nakdi yardıma bazı sahafların ise kitap desteğine ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Depremzede Sahaflar

Çevrimiçi kitap, antika ve efemera dükkânı Kitantik sitesi üzerinden gerçekleştirilecek bağış etkinliğinde, okurlar 10 TL değerindeki destek paketlerinden satın alarak sahaflara katkıda bulunabilecek.

Depremzede Sahaflar için Kampanya

Kampanya şu an için Kahramanmaraş’tan Yeryüzü Sahaf ile Azzefran Sahaf, İskenderun’dan Kitap Otağı Sahaf, Adana’dan Fosil Sahaf, İskenderun’dan Kitaphane Sahaf ve Hatay’dan Emir Sahaf’ın yaralarını sarmak üzere gerçekleştiriliyor. İlerleyen günlerde, sahaf sayısının artabileceği de kaydediliyor.

- Reklam -

Depremzede Sahaflar Destek

Kitantik üzerinden yapılan alışverişlerde aracı site herhangi bir pay almayacak ve gelirin tamamı depremzede sahaflara aktarılacak. Kitap satışı sembolik olacak ve siparişlerin ardından herhangi bir kitap alıcıya gönderilmeyecek.

Kampanyaya destekte bulunmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Hermes Sahaf’ın konu hakkındaki açıklamalarının tamamını ise şuradan okuyabilirsiniz.

Yardım kampanyası hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Bizleri Google Haberler üzerinden takip etmeyi unutmayın.

* Hermes Sahaf: “Ne Kadar Çok Trump, O Kadar Çok Korona!”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hatay Arkeoloji Müzesi Eserleri Deprem Koruma

Hatay Arkeoloji Müzesi’ndeki Eserler Artçı Depremlere Karşı Koruma Altına Alındı

Peru Mumya Kurye

Peru’da Yemek Kuryesinin Çantasından 600 Yıllık Mumya Çıktı: ‘Manevi Kız Arkadaşım’ Dedi