in

J.R.R. Tolkien’in Oğlu İçin Yazdığı “Roverandom”un Siyah Kapaklı Yeni Baskısı Geliyor

Yüzüklerin Efendisi’nin ve Orta Dünya’nın yaratıcısı J.R.R. Tolkien’in, oğlu için kaleme aldığı “Roverandom” kitabında merakla beklenen siyah kapaklı baskı ufukta gözüktü.

roverandom siyah kapak ust
- Reklam -
- Reklam -

J.R.R. Tolkien’in oğlu Michael için kaleme aldığı ve yıllar içinde gelişip büyüyen, bir efsane haline gelen “Roverandom” için güzel bir haberimiz var. İthaki Yayınları, Tolkien’in eserlerini yeni baskılarla geliştirmeye devam ediyor.

Merakla beklenen siyah kapaklı Roverandom da böylece raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Daha önce farklı edisyonlarla karşımıza çıkmış olan eserin bu baskısı uzun zamandır konuşuluyordu.

Yeni edisyon nihayet ön siparişe açıldı.

- Reklam -

Roverandom’un Siyah Kapaklı Yeni Versiyonunun Tanıtımı Şöyle:

roverandom siyah kapak
1925 yılında, dört yaşındaki Michael Tolkien kumsalda gözdesi olan oyuncak köpeğini kaybetti. J.R.R. Tolkien de oğlunu teselli etmek için, büyüyle oyuncağa dönüştürülen Rover isminde bir köpeğe ve onu eski haline döndürebilecek büyücüyü arayışına dair bir hikâye uydurdu.

Rover ya da daha sonra tanındığı gibi “Roverandom”, maceraları sırasında bir kum büyücüsü, korkunç bir ejderha, denizdeki kral ve Aydaki Adam’la karşılaşır. Zekice örülmüş ve kelime oyunlarıyla bezeli Roverandom’un, başta Hobbit’le aynı sene, 1937’nin Ocak ayında basılması planlansa da yayıncılar bir devam kitabı istediğinden eser yayımlanamamıştır. Tolkien bunun yerine Yüzüklerin Efendisi’ni yazmaya başlamıştır. Roverandom ise nihayet 1998 yılında genç okurlarıyla buluşmuştur.

“Teşekkür ederim,” dedi Rover yıkılmış hissederek. “Bunca sihirbazın benim için zahmete girmesi, ne kadar altüst edici olursa olsun büyük nezaket, eminim. Sihirbazlara ve dostlarına bulaştığında, bir sonraki adımda ne olacağını hiç bilemiyorsun.”
Kitabın çevirmen koltuğunda pek çok fantastik eseri Türkçeleştiren Niran Elçi oturuyor. 120 sayfalık kitap 29 Ağustos 2019’da genel satışa çıkacak.

Şimdiyse gözler siyah kapaklı Silmarillion’a dikilmiş durumda. Yayıncı geçtiğimiz günlerde yeni bir Silmarillion baskısı yapmıştı. Ancak bu baskı okurların beklediği siyah kapaktan değildi. Yayınevi bu kapağın da önümüzdeki günlerde hazırlanacağını duyurmuştu.

- Reklam -

Eserin eski baskısı için sitemizde yer alan incelemeye buradan göz atabilirsiniz.

Roverandom hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Orta Dünya Büyücüleri

Tom Bombadil Kimdir?

Hobbitler ve İtalyan Faşizmi

Hobbit’i Kitabına Uygun Tek Bölümlük Dev Bir Film Olarak İzleyin

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Siyah kapaklı çıkmasına sevindim. Hurin’in Çocukları ve diğer Tolkien kitaplarının da siyah kapaklı çıkacağı günleri bekliyoruz

  2. Avatar for mtears mtears dedi ki:

    Hurin’in Cocukları siyah kapak mı çıkacak? Beren ile Luthien tarzı çıkar diye düşünmüştüm :thinking:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Beren ile Luthien tarzı çıksa da ben razıyım. Kapak sırtı siyah olur :slight_smile:

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Evet muhtemelen bu şekilde çıkacaklar. Beren ile Luthien’le aynı ebatta

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Onur Ünlü

Yönetmen ve Senarist Onur Ünlü İlk Romanı “Kızçocuğu” ile Raflarda

Konserden Çıkmış İnsan

Konserden Çıkmış İnsan