in ,

LEGO Figürlerinin Mucidi Jens Nygaard Knudsen Hayatını Kaybetti

LEGO mini figürlerinin mucidi Jens Nygaard Knudsen, 78 yaşında aramızdan ayrıldı. Arkasında LEGO figürlerden oluşan koca bir miras bıraktı.

LEGO Mini Figürleri Jens Nygaard Knudsen
- Reklam -
- Reklam -

LEGO figürlerinin yaratıcısı olarak tanınan Jens Nygaard Knudsen 78 yıllık yaşamının ardından Danimarka’da yaşamını yirdi. 1978 yılında ilk kez dünyaya LEGO’nun mini figürleri tanıtan Knudsen, markanın kısa sürede dünya çapında çok daha hızlı büyümesini sağlamıştı. LEGO figürler; değişebilir başları, elleri ve kare şeklinde vücutlarıyla tanınıyorlar. Çocuk ya da büyük birçok insan bu figürlere ilk günden beri büyük hayranlık duyuyor.

1968’ten 2000’e kadar Danimarka menşeli şirkette tasarımcılık yapan Knudsen, yaratıcılığıyla şirkete büyük katkı sağladı. Danimarkalı tasarımcı, LEGO Castle ve klasikleşmiş LEGO Space setlerinin yaratılmasında da rol almıştı. Ölümünün ardından iş arkadaşları, LEGO’da bıraktığı miras için ona övgülerini ve şükranlarını sundu.

Jens Nygaard Knudsen lego mini figür

- Reklam -

LEGO Çalışanları, Şükranlarını ve Övgülerini Sundu

LEGO’nun Tasarımdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Matthew Ashton, Twitter üzerinden kaynağı olduğu ilhamlar için Knudsen’a teşekkür etti. Firma da Knudsen’la olan işbirliklerinin anısına bir paylaşımda bulundu ve eski çalışanını onurlandırdı.

- Reklam -

LEGO CMO’su Julia Goldin, CNN’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Jens, LEGO Group’la 32 yıl geçirdi ve çok az kişinin ulaşabileceği bir etki yarattı. Fikirleriyle milyonlarca LEGO hayranına neşe ve ilham kaynağı olan, gerçek bir vizyonerdi. Kendisine en çok sevilen ürünlerimizden bazılarını yaratmaktaki katkıları için teşekkür ediyoruz.”

Bir süredir ALS ile mücadele eden Knudsen, 19 Şubat’ta hastalığa bağlı komplikasyonlar sonrası Danimarka’da vefat etti. Eşi Mariaanne Nygaard Knudsen, hastalıkta ve sağlıkta her zaman yanındaydı. ALS, beyin ve omurilikteki sinir hücrelerini etkileyen, oldukça ciddi bir rahatsızlıktır.

Jens Nygaard Knudsen lego mini figür

LEGO’nun mini figürleri karakter ve tasarım anlamında oldukça geniş bir çeşitlilik içeriyor. Bu çeşitlilik, 1999 yılındaki ilk Star Wars lisanslı ürünlerden beri dizi ve film karakterlerini de kapsayarak koleksiyoncuları memnun etmeye devam ediyor. Günümüzde sinema, oyun ve edebiyattan beslenen figürler, The Avengers’tan Harry Potter’a, Stranger Things’ten Ninjago’ya birçok farklı şekilde karşımıza çıkabiliyor.

1932 yılında Ole Kirk Kristiansen tarafından kurulan LEGO, Knudsen’ın ve daha birçok ismin katkılarıyla bugün hâlâ oyuncak üreticileri arasında küresel başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Peki ya sizlerin LEGO’ya ait oyuncaklarla olan yolcuğu nedir? Jens Nygaard Knudsen’in yaratıcısı olduğu mini figürler hakkında yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* Amerikalı Roman Yazarı Clive Cussler Hayatını Kaybetti

Kaynak: CNN World

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Küçükken legolarımın olduğunu hatırlıyorum hayal meyal. En çok kırmızı ve mavi renkli, altı delikli dikdörtgen olanları. Çoğu eksik ve kaybolmuş olsa da kalanlardan araba ve uzay gemisi yapmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Hepsi Star Wars’ un suçu. :slight_smile:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Toprağı bol olsun. Daha şubat bitmedi ama en çok yazdığım cümle olmaya başladı bu :confused:

  3. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Gerçekten toprağı bol olsun. Zira Lego sadece bi oyuncak değil. Popüler kültür ve tasarıma dair yeri doldurulamaz bi simgesel anlamı haiz. Minimalizm dendiği vakit ilk akla gelen tasarımlar biri olduğunu düşünüyorum. Birde bu kadar pahalı olmasa çok güzel olacak :sweat_smile:

  4. Avatar for oguzhankoc oguzhankoc dedi ki:

    2020 çok enteresan bir yıl olmaya tüm hızıyla devam ediyor. Bakalım daha neler olacak. Toprağı bol olsun :confused:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Slavoj Zizek corona virüsü

Slavoj Zizek: Corona Virüsü Kapitalizmi Bitirebilir

Lucifer 6. Sezon

Lucifer 6. Sezon İhtimalleri Artıyor