in ,

Eşlerini Kaybeden Penguenlerin Birbirlerinde Bulduğu Teselli, Yılın Fotoğrafı Seçildi

Eşlerini kaybeden iki penguenin birbirlerinde buldukları teselli, Oceanographic dergisinin düzenlediği Ocean Fotoğraf Ödülleri’nce yılın fotoğrafı seçildi.

penguen yılın fotoğrafı
- Reklam -
- Reklam -

Tüm dünya için oldukça güç geçen 2020 yılında, eşlerini kaybetmiş iki penguenin birbirlerine olan tesellisi iç ısıttı. Tobias Baumgaertner’ın çektiği fotoğraf, Oceanographic dergisinin düzenlediği Ocean Fotoğraf Ödülleri’nce Yılın Fotoğrafı seçildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ne yazık ki güçlenerek devam eden Koronavirüs pandemisi, 2020 yılını esir etti. Birçoğumuz için tatsız geçen yıl, sadece virüs nedeniyle değil orman yangınları ve daha fazlasını da barındırıyordu. Ancak tüm bunların arasında hüzünlü de olsa dokunaklı bazı sahneler yaşandı.

Birbirlerine destek veren iki penguen görüntüsü, Yılın Fotoğrafı ödülünü kazandı. İki penguenin yüzgeçleriyle birbirlerine omuz vererek ayakta durdukları fotoğraf, Avustralya’nın St Kilda şehrinde çekildi ve Ocean Photography Awards’ın topluluk seçimi ödülünü kazandı. Alman fotoğrafçı Tobias Baumgaertner, iki peri pengueninin fotoğrafını Mart ayında Instagram’da paylaşarak çiftin her ikisinin de dul olduğunu yazdı.

- Reklam -

Baumgaertner, bir penguen kolonisini üç gece boyunca gözlemledi ve sonunda fotoğraflarda görünen anı yakalayabildi. Herhangi bir ışık olmadan, sürekli hareket halinde bulunan ve yüzgeçlerini birbirlerinin sırtına ara sıra sürten penguenleri yakalamak basit bir iş değildi. Görünüşe göre doğru çekimi yapmak oldukça zordu.

Penguen Çifti ile Yılın Fotoğrafı Seçilen Tobias Baumgaertner, Çektiği Karenin Hikâyesini Anlattı

Birbirlerini Teselli Eden Penguenler

Instagram’da paylaştığı fotoğrafın altına şunları yazdı:

“Bir gönüllü bana yaklaştı ve beyaz olanın eşini kaybeden yaşlı bir dişi olduğunu; soldaki genç erkeğin de eşini kaybettiğini söyledi. O vakitten beri düzenli olarak buluşuyorlar ve birbirlerini teselli ediyorlar. Şehrin ışıklarını izleyerek saatlerce ayakta duruyorlar. Ama gerçekten de bir anlığına oldukça şanslıydım!”

- Reklam -

Melbourne’daki St Kilda İskelesi’nde, binden fazla peri pengueninden oluşan bir koloni bulunuyor. Peri penguenleri, ortalama yüksekliği sadece 33 cm olan en küçük penguen türü olarak biliniyor. İskelede bulunan penguenler de gönüllüler tarafından izleniyor ve koruma altında tutuluyor.

Geçen şubat ayında da, Londra metro istasyonunda yemek için kavga eden ve bu sırada görüntülenen fareler, Yılın Doğal Yaşam Fotoğrafı seçilmişti.

Peki ya siz yılın fotoğrafı seçilen bu kare hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Independent

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for NamelessOne NamelessOne dedi ki:

    Ellerinize sağlık. :slightly_smiling_face: Çok tatlılar. :heart:

  2. Avatar for dieter dieter dedi ki:

    Çok tatlı. Bundan önceki fare fotoğrafında dans ediyorlar sanıyordum. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atlas Sineması Yeni

Atlas Sineması Yenilenmiş Hâliyle Geri Dönüyor

Wonder Woman 1984 İncelemesi

Wonder Woman 1984 İncelemesi: Mutluluktan Haber Ver Dilek Taşı