in

Birds of Prey, DC’nin En Kötü Hafta Sonu Açılışına Sahip Filmi mi Oluyor?

Birds of Prey (Yırtıcı Kuşlar), DC Sinematik Evreni’nin en kötü hafta sonu açılışına sahip filmi olabilir.

Birds of Prey
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. ve DC ortak yapımı olan film Birds of Prey (And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn)’den (Yırtıcı Kuşlar) haberler gelmeye başladı. Son verilere göre film, DC Sinematik Evreni’nin açılış haftasındaki en düşük hasılata sahip filmi olma yolunda ilerliyor. DC evreninde geçen diğer filmler olan Joker ve Aquaman şirketin ve seyircinin yüzünü güldürmüştü. Düşük bütçeye sahip olan Shazam! da bu filmler arasında gösterilebilir.

Margot Robbie’yi Harley Quinn rolünde gördüğümüz 2016 yapımı Suicide Squad’taki performansından sonra yeni film için beklenti de yüksekti. Suicide Squad 750 milyon dolara yakın hasılata ulaşmıştı. Yine de yeni film için beklentiler karşılanmadı. Birds of Prey şimdilik 50 milyon dolarlık hasılata sahip. Çoğunlukla olumlu yorumların ardından yapımın hasılatının da yüksek olması bekleniyordu.

Birds of Prey

- Reklam -

Filmin ilk gününde gelen yorumlar da pek iyi değildi. Filmin cuma günü yalnızca 34 milyon dolarlık hasılata ulaştığı belirtildi. Bu hasılat, DC ve Warner Bros’un önceki filmlerine ve beklenti olan 45 milyon doların altında. Görünüşe göre film, Shazam!’la birlikte en düşük açılış haftası geçiren DC filmleri arasında yer alacak.

Birds of Prey’in Gişedeki Durumu WB ve DC Adına Tartışma Yaratacak

Gelen verilerin doğruluğu kanıtlanırsa, Birds of Prey gişe başarısını arttırmak için farklı hamlelere ihtiyaç duyacak demektir. Hasılat az olmasına rağmen film, 95 milyon dolar civarında olan bütçesini çıkarabilecek gibi görünüyor. Dünya çapında 300 milyon doları geçemese bile bu da yeterli bir başarı sayılabilir. Şubat ayında büyük rakipler olmayacağı için de durum Birds of Prey’in lehine dönebilir.

Birds of Prey

- Reklam -

Birds of Prey’in gişedeki bu durumu çok tartışılacak gibi görünüyor. Warner Bros ve DC’nin kadın liderliğindeki bir süper kahraman grubu fikri beklenen sonucu vermedi. Birds of Prey’in “R” kategorisinde yayınlandığını da hatırlatalım. Filmin, bu sebeple genç kitleyi uzaklaştırdığı yönünde yorumlar da mevcut. Yine de filmin önümüzdeki haftalarda seyirci çekmesi bekleniyor.

Birds of Prey hakkında ne düşünüyorsunuz? Gişedeki bu durum beklediğiniz bir sonuç muydu yoksa filmin daha büyük bir başarıyı hak ettiğini mi düşünüyorsunuz? Harley Quinn hayranlarını kızdırmış mıyızdır bilmiyoruz ama her türden fikrinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Birds of Prey Filmini İzlemeden Önce Bilmeniz Gerekenler

* Birds of Prey İncelemesi: DC’nin Solo Film Sınavı

Kaynak: Screen Rant

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Filmi izlemedim, çok kötü eleştiriler aldı. Ama, Margot bence çok iyi iş çıkarmışa benziyor. Filmin çok önüne geçti. Sinemada olmasa bile dvdsi filan çıkarsa izlerim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

CosmicZion Zine 7

CosmicZion Zine #7 Yunan Mitolojisinden Hades Temasıyla Geri Dönüyor

John Krasinski Fantastik Dörtlü

A Quiet Place Yönetmeni, Fantastik Dörtlü Filminde Oynamak İstiyor