in

John Wick Yönetmeni, ‘Sinematik Evren Kurma’ Konusunda Marvel’ın Patronundan Tavsiye Aldığını Açıkladı

Chad Stahelski, John Wick filmlerinde evreni oluştururken Marvel’ın patronu Kevin Feige’den tavsiye aldığını açıkladı.

Chad Stahelski, Kevin Feige'den John Wick Tavsiyesi Almış
- Reklam -
- Reklam -

Chad Stahelski, John Wick filmlerini geliştirirken Marvel’ın yöneticisi Kevin Feige’ye danıştığını ifade etti.

John Wick serisi mütevazı, tekil bir aksiyon filminden dört bölümlük bir film serisine ve çeşitli geliştirme aşamalarında olan öncüller, spin-offlar ve bir devam filmi de dahil olmak üzere genişleyen bir evrene dönüştü. Ancak yönetmen Chad Stahelski’nin önünde başlangıçta açık bir yol yoktu. Filmi sıfırdan inşa etmek zorundaydı ve inanılmaz bir iş çıkarmış olsa da bu kolay olmadı

Stahelski sonunda Marvel Studios patronu Kevin Feige’ye ulaşarak sinematik evrenini inşa ederken nasıl ilerlediğini sordu ve birkaç ipucu istedi. Kevin’in yoğun iş temposuna rağmen kendisine birkaç saat ayırdığını dile getiren yönetmen, Kevin’e John Wick işiyle ilgili tavsiye istediğini ve bu işi en iyi şekilde nasıl halledebileceğini sorduğunu dile getirdi.

- Reklam -

Bazı insanların John Wick’i tek seferlik bir iş olarak gördüğünü, bazılarının ise bir para kazanma işi olarak gördüğünü anlatan Stahelski, Kevin’in verdiği tavsiyelerin kendisine çok yardımcı olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

“‘Sen ne düşünüyorsun?’ diyen soran Kevin’e ne düşündüğümü söyledim ve o da büyük bir nezaketle bana dünya inşası ve seriler hakkındaki düşüncelerini aktardı. Kevin ile hiç röportaj yaptınız mı bilmiyorum ama bir iş adamıyla konuşmuyorsunuz. Bir yöneticiyle konuşmuyorsunuz. Bir hayranla konuşuyorsunuz. Size ne anlatırsa anlatsın, gülümsemekten kendini alamaz. Bir seri oluşturma stratejileri veya metodolojileri ne olursa olsun, karşınıza çıkan tek şey ‘Yaptığım işi seviyorum. Kalbinizin sesini dinleyin, içgüdülerinizi takip edin, taraftarlara saygılı olun. Ne görmek istiyorsanız onu yapın ve iyi olacaksınız,’ tarzındaydı.”

Chad Stahelski, Kevin Feige'den John Wick Tavsiyesi Almış

Chad Stahelski’ye Tavsiye Veren Kevin Feige: “John Wick, Marvel Sinematik Evreni’nden Tamamen Farklı”

Chad Stahelski, Kevin Feige’nin John Wick serisinin Marvel Sinematik Evreni’nden tamamen farklı olduğunu belirttiğini de söyledi. Marvel’ın patronunun kendisine “Benim 75 yıllık bir macerayı sürdürecek derecede karakterim ve çıkış noktam var. Seninse bir filmin var, bu yüzden biraz farklı olacak,” dediğini söyledi. Stahelski, Feige’nin bu sözleriyle gerçekleri kabul ettiğini ve bir evren inşa etmek için önce hak etmenin gerektiğini anladığını ifade etti.

- Reklam -

Stahelski, aldığı tavsiyeler arasında sevilen karakterler yaratmanın da olduğunu belirtti ve Wachowski kardeşlerin kendisine öğrettiği “Her kare, her an değerlidir” prensibinin John Wick 4’te doruk noktasına ulaştığını söyledi. Stahelski, Russo kardeşler, Wachowski kardeşler ve Kevin Feige gibi isimlerin desteğiyle John Wick serisini daha da geliştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını da ekledi.

Chad Stahelski, Kevin Feige'den John Wick Tavsiyesi Almış

John Wick evreninin son filmi konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Looper

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bob Dylan filmi Timothée Chalamet çekimleri başlıyor

Timothée Chalamet’in Bob Dylan’ı Canlandıracağı Filmin Çekim Tarihleri Açıklandı

Tarihte İlk Defa Bir Maymun 'Yapay Embriyo' ile Hamile Kaldı

Tarihte İlk Defa Bir Maymun ‘Yapay Embriyo’ ile Hamile Kaldı