in ,

Nolan’ın Yeni Filmi Tenet İçin Kısa ve Gizemli Bir Fragman Yayınlandı

Aylar önce uzun bir fragmanı sızdırılmış olan Christopher Nolan’ın Tenet filmi için, kısa ve gizemli bir fragman resmi olarak yayınlandı.

tenet christopher nolan
- Reklam -
- Reklam -

Birkaç ay önce resmi olmayan yollarla sızdırılan Tenet filminin ilk fragmanı sosyal medyada dolaşmaya başlamıştı. Christopher Nolan imzasıyla vizyona girmek için adım adım ilerleyen Tenet’in geçtiğimiz gün gizemli bir fragmanı yayınlandı.

“Tenet” adı bir palindrom. Yani tersten bakıldığında da aynı şekilde okunabilen bir kelime. Yayınlanan kısa fragmanda, ortada tıpkı bir saatin akrep ve yelkovanı gibi dönen TENET kelimesini görüyoruz. Aynı zamanda kelimenin arkaplanı beyaz renkle başlarken siyaha dönüşüyor, ardından tekrar beyaz olarak sona eriyor.

Söz konusu videoya hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Herkesin bildiği gibi Nolan filmlerinde zaman, gerçeklik ve uzayla oynamayı çok seven bir yönetmen. Memento, Interstellar, Prestige veya Inception gibi önceki yıllara ait filmleri her ne kadar ses getirmiş olsa da, 2017 de vizyona giren son yapımı Dunkirk fena şekilde topa tutulmuştu. Şansını 2020’de vizyona girmesi beklenen Tenet ile geri döndürmek isteyen Nolan, yine gizemli işlerin peşinde gibi gözüküyor. Zira pek bir şey çıkarılamayacak bu fragmandan dahi Reddit’deki Nolan hayranları çeşitli ayrıntılar yakalamaya çalıştılar.

Tenet

Görüldüğü üzere fragmanda yazının döndüğü ve arkaplanın renk değiştirdiği noktaları ele alan hayranlar, fragmanın 19 12 19 sayılarına, yani 19 Aralık 2019 tarihine vurgu yaptığı düşüncesindeler. Bu da asıl fragmanın yayınlanacağı gün olarak düşünülüyor. Nolan daha önce fragmanlarına bu tür detaylar eklemiş bir yönetmen olmasa da, kendisi ne de olsa gizemlerin yönetmeni.

- Reklam -

Aylar önce sızdırılan fragmanı HD olarak izlemeyi başaran izleyiciler ise, fragmanın 2014 yapımı Ex Machina filminden bir sahneyle olan benzerliğine dikkat çektiler.

tenet ex machina benzerlik

Tenet Ne Zaman Vizyona Girecek?

Tenet filminin oyuncu kadrosunda en son Hobbs&Shaw filminde izleme imkanı bulduğumuz John David Washington, Batman rolünden önceki son ciddi rolünde bulunacak olan Robert Pattinson ve ikilinin yanı sıra Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Himesh Patel ve tabii ki de Nolan’ın vaz geçilmez oyuncusu Michael Caine bulunuyor.

Uzun bir fragmanı dört gözle bekleyen hayranlar için konuşulacak olursa, fragmanın ilk olarak The Rise of Skywalker filminin gösterileceği IMAX salonlarında izleyicilere sunulması planlanıyor. Filmin ön görülen vizyon tarihi ise 17 Temmuz 2020.

Yayınlanan bu teaser için ele alınan teoriyi sizler nasıl buldunuz? Sizce doğruluk payı nedir?

GÜNCELLEME: TENET FİLMİNDEN İLK UZUN FRAGMAN YAYINLANDI

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Christopher Nolan’ın Sinemaya Bakışını Değiştiren 30 Film

* Christopher Nolan Sinemasına Dair

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mad max george miller

George Miller Yeni Mad Max Filmi Hakkında Konuştu

Damızlık Kızın Öyküsü Margaret Atwood

Damızlık Kızın Öyküsü Çizgi Romanı Türkçede