in

Jared Leto, Andy Warhol Rolü ile Geliyor

Jared Leto, Andy Warhol rolü ile karşımıza çıkacak. Oyuncu, Pop Art’ın usta sanatçısı Warhol’un hayatını konu alan filmde başrol olacak.

jared leto andy warhol
- Reklam -
- Reklam -

Jared Leto, şimdilik adı belli olmayan bir biyografi filminde Amerikalı usta sanatçı Andy Warhol’u canlandıracağını duyurdu.

Başrolünü oynadığı filmler gişede her zaman büyük başarılar elde etmemiş olsa da, Leto sürekli olarak zorlu projelerin üstesinden gelmeye istekli oldu. 2000 yılında Darren Aronofsky‘nin Requiem for a Dream‘in başrolüne geçti. 2007 yılında çıkan Chapter 27 adlı filmde, John Lennon’ın katili Mark David Chapman’ı canlandırdı ve sonuçta bu rol için çok cüzi bir miktar kazandı. Ardından beş yıllık aradan sonra 2013 yılında, Dallas Buyers Club filminde uyuşturucu bağımlısı trans kadın Rayon rolünü üstlendi ve bununla birlikte ilk Oscar ödülünü kazandı.

Ancak muhtemelen Oscar sonrası oyuncunun en çok konuşulduğu işi, 2016 yılında çıkan ve David Ayer’ın yönetmenliğini üstlendiği Suicide Squad oldu. Leto filmde Joker rolünü canlandırdı. Fakat bu filmde tasvir ettiği Joker rolüyle büyük bir kesimden tepki aldı.

- Reklam -

jared leto

Tüm bunlara rağmen Jared Leto’nun özgün karakterler konusundaki ünü artık herkes tarafından bilinen bir gerçek haline geldi. Çoğu kişi canlandırdığı Joker rolünü sevmemesine rağmen, onun dönüştürücü bir rol üstlenmesini görmek için can atıyorlar. Neyse ki, Oscar ödüllü oyuncu bu kez Amerika’nın en çok tanınan sanatçılarından biri olarak bir kez daha kendine meydan okuyacak gibi görünüyor.

Jared Leto: “Bu Fırsat İçin Çok Minnettar ve Heyecanlıyım”

Jared Leto, Instagram hesabındaki yeni bir gönderisinde, yakında çıkacak bir filmde Andy Warhol’u oynayacağını açıkladı. Şu an adı henüz açıklanmamış yapım, 1987 yılında 58 yaşındayken vefat eden sanatçının biyografisi olacak. Warhol’un hayat hikâyesini konu alan bir filmin geleceği aslında son dört yıldır Leto tarafından dillendiriliyordu. Nihayet resmi olarak da bu bilgi doğrulandı.

- Reklam -

Warhol’un kapsamlı ama kısa kariyeri son derece verimliydi. Ayrıca hem uluslararası sanat dünyasında hem de Amerikan pop kültüründe kalıcı bir iz bıraktı. New York’ta kurduğu The Factory; efsanevi toplantıları, sanatçıları, müzisyenleri, aktörleri ve çeşitli cinsel yönelimleri bir araya getirerek birçokları için özgürleştirici olduğu kadar çığır açan bir alan yarattı. Deneysel grup The Velvet Underground’ın yapımcılığını ve yönetimini üstlenen Warhol, Campbell’ın çorba kutularından efsanevi boksör Muhammed Ali’ye kadar her şeyi tasvir eden ve sıkça tartışılan çok sayıda tablo da hazırladı.

Andy Warhol
Andy Warhol

Tüm bunlar ve hatta yazar Valerie Solanas’ın 1968’de düzenlediği suikast de dahil olmak üzere birçok konu filmde ele alınacak gibi duruyor. Peki ya sizin filmden beklentileriniz neler? Sizce Jared Leto rolün altından kalkabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Andy Warhol Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 12 Bilgi

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Jared Leto abartılmış bir oyuncu.Panik odası dışında iyi oynadığı bir film yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Robin Williams Belgeseli - Robin's Wish

Robin Williams Belgeseli: Robin’s Wish Fragmanı Yayında

Sütçü - Anna Burns

Sütçü: Anna Burns’ün Man Booker Ödüllü Romanı Türkçede