in

Joker 2 Söylentilerine Yönetmen Todd Philips’ten Cevap Geldi

Yönetmen Todd Phillips, Joker 2 filmiyle ilgili Warner Bros ile bir anlaşma sağlandığı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Joker 2 Todd Phillips ve Joaquin Phoenix
Todd Phillips ve Joaquin Phoenix
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde The Hollywood Reporter’ın bazı kaynaklara dayanarak yaptığı Joker 2 anlaşması sağlandı haberinin asılsız olduğu ortaya çıktı. İddialar bizzat filmin yönetmeni Todd Phillips tarafından yalanlandı.

Hatırlarsanız birkaç gün önce THR, Warner Bros.’un Joker filmine devam etmek istediğini ve bununla ilgili yönetmen Todd Phillips’le görüştüğünü iddia etmişti. 7 Ekim 2019’da Phillips’in Warner Bros stüdyoları başkanı Toby Emmerich ile ofisinde görüştüğü ve sadece Joker filmini değil; DC karakterlerinin kökenini anlatan ve bunların hikâyelerinden oluşan bir portföy geliştirme hakkı talep ettiği de söylenmişti.

Nihayet iddiaların odağında olan yönetmen Todd Phillips, IndieWire sitesine konuştu ve tüm iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

- Reklam -

IndieWire’dan Eric Kohn’a konuşan Phillips, 7 Ekim’de Warner Bros’un başkanı Emmerich ile herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi.

joker açılış

- Reklam -

Yönetmen açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Her şeyden önce, eğer beni tanıyorsanız ve kariyerime aşinasanız böyle bir şey yapmayacağımı bilirsiniz. Çünkü bu benim tarzım değil. Warner Bros ile Hangover adlı bir komedi filmi yaptım ve film başarı sağlayınca da ‘hadi o zaman bunun devamını da yapalım!2 diyen bir komedi fabrikası üreticisine dönüşmedim. Bradley (Cooper) ve benim Warners Bros’ta bir prodüksiyon şirketimiz var. 15-16 senedir Warner’la birlikte çalışıyorum. Her zaman önümüzde hazırlayabilmek için 2 proje olur ama bazıları gibi aynı anda 40 tane olmaz. Ben 40 tane projeyi aynı anda yürüteceğini söyleyecek tipte biri değilim. Her şeyden önce, buna enerjim yok.”

Joker 2 İle İlgili Herhangi Bir Resmi Anlaşma Yok

Joker 2 filminin durumuna gelince ortada şu anlık hiçbir anlaşma olmadığını ve daha da önemlisi geliştirilen bir senaryonun bulunmadığını belirtti.
“Şöyle ki, bir filmin milyarlarca dolar para kazanacağını tahmin ederek ikinci film hakkında konuşmazsınız. Joaquin ve ben daha önce herkesin de okuyabileceği bir şekilde çekimler devam ederken devam filmi hakkında konuştuğumuzu çünkü bunu eğlenceli bulduğumuzu söylemiştik. Ancak THR’de yayınlanan makale açıkça doğru olmayan şeylerden başka şeylere atıfta bulunuyordu. Makaleyi kaleme alan kişinin bunları neden yazdığını bilmiyorum.”
Joker

Phillips daha sonra devam filmi hakkında neler olduğuna dair gerçekleri de belirtti.
“İşte devam filmi hakkındaki gerçek: Joaquin ve ben bu konu hakkında konuştuk ve Toronto, Venedik ve diğer festivallere Warner Bros yetkilileriyle giderken akşam yemeklerinde onlar da bize ‘Devam etmeyi düşünüyor musunuz?’ diye sordular. Fakat ortada ne resmi bir anlaşma ne de devam filmine ait bir senaryo var. Üstelik Joaquin’le bile herhangi bir anlaşma yok. Yazılan makale en iyi ihtimalle beklentilerden ibaret.”

Yönetmenin yaptığı son açıklamalarla birlikte ufukta -şimdilik- yeni bir Joker filmi gözükmese de her iki tarafın da bu konuya kapıyı kesinlikle kapatmadığı açıkça belli oluyor.

Peki siz ne dersiniz? Belli bir süre sonra gerçek ve onaylı bir Joker 2 haberi alabilir miyiz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Joker ve The King of Comedy: İki Film Tek Konu

* Joker, Gişe Hasılatında 1 Milyar Dolar Barajına Ulaştı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Film 1 Milyarı görmüş, üstelik bi dünya kısıtlamaya rağmen. Mutlaka stüdyo bunu dikkate almıştır. İkinci film olmasa bile Batman filmlerine yedirirler. Ya da belki bağımsız başka bir Joker filmi olabilir. Ben geçen Lex filmi duydum, umarım doğru değildir. Sinestro veya Deathstroke daha mantıklı olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stargirl

The CW’den Yeni Bir DC Evreni Dizisi Geliyor: Stargirl

Cadı

Efsanelerde Karşımıza Çıkan En Meşhur 8 Cadı