in

George R.R. Martin’in “The Ice Dragon” Kitabı, Animasyon Filmi Oluyor

The Ice Dragon animasyon filmi oluyor. George R.R. Martin, uyarlama yapım için Warner Bros. Animation ile anlaşma sağladıklarını açıkladı.

The Ice Dragon Film Oluyor: Yeni George R.R. Martin Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

The Ice Dragon animasyon filmi yolda. George R.R. Martin’in 1978 yılında yayımlanan Buz Ejderhası adlı eseri için adaptasyon çalışmaları başladı.

George R.R. Martin, insanların çarpık bir dünyasında devlerin, ejderhaların ve diğer efsanevi varlıkların resmini çizen Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarıyla milyonlarca hayran kazanan bir dünya yarattı. Game of Thrones televizyon serisi ile çok daha geniş kitlelere ulaştı ve şimdi de House of the Dragon ile bu macerayı devam ettiriyor. 2. sezonu beklenen yapımın yanı sıra, Jon Snow odaklı bir spin-off serisinin de geleceği birçok farklı proje için hazırlıklar devam ediyor. Bununla birlikte yazarın şu anda hayat bulan başka eserleri de var.

Penguin Random House’a yakın zamanda bir röprotaj veren George R.R. Martin, yeni kitabı The Rise of the Dragon: An Illustrated History of the Targaryen Dynasty’nin tanıtımını yaparken, Warner Bros. Animation’ın The Ice Dragon adlı kitabını bir animasyon filmi olarak uyarlayacağını açıkladı.

- Reklam -

The Ice Dragon Film Oluyor: Yeni George R.R. Martin Uyarlaması

“Bazılarınız ara sıra Westeros’un ya da bu [hikâyenin] bir parçası olmayan başka kitaplar yazdığımı biliyor olabilir. Ve bunlardan biri de 1978’de yazdığım bir ejderha, bir buz ejderhası hakkında kısa bir hikâyeydi ve adı da Buz Ejderhası’ydı. Dediğim gibi kısa bir hikâye. Ve bunu bir filme çevireceğiz. Warner Bros. Animation haklarını satın aldı ve onu tamamen animasyondan oluşan bir filme genişleteceğiz.”

The Ice Dragon Film Uyarlaması 2018’den Bu Yana Bekleniyor

Aslında bu haber yeni sayılmaz. 2018’in başlarında da, kitabın haklarının Warner Bros. tarafından satın alındığı ve bir filme uyarlanacağı bilgisi paylaşılmıştı. Hayranlar o günden bu yana herhangi bir geliştirme haberi almadıklarından, yazarın bu son duyurusu ile projenin hâlen masada olduğu anlaşılıyor. Ancak yönetmenin kim olacağı ya da seslendirme kadrosunda hangi isimlerin yer alacağı gibi bilgiler henüz bilinmiyor.

Yazarın fantastik romanı Buz Ejderhası ilk olarak 1980’lerde yayınlandı ve Alicia Austin tarafından resimlendi. Dilimize Epsilon Yayınları tarafından 2018’in sonlarında kazandırılan eserin baskısındaki çizimleri ise Luis Royo’ya aitti.

- Reklam -

Buz Ejderhası - George R.R. Martin

The Ice Dragon, herkesin hayal edebileceği en kötü soğuk sırasında doğan bir kış çocuğu olan Adara’nın yaşadıklarını anlatıyordu. Küçük yaşta, korkulan ve efsanelere konu olan bir buz ejderine dokunur ve daha sonra ona biner. Adara o muhteşem varlıkla bir bağ hisseder. Yıllar sonra savaş kuzeyden gelen ejderhalarla birlikte çiftliğine gelir ve çiftliğine baskın yapar ve binicileri ailesine saldırır. Küçük kız daha sonra buz ejderhasının yardımıyla savaşı sona erdirmeyi kendine görev edinir. Kitap hakkında hazırladığımız video incelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

The Ice Dragon kitabını okumuş muydunuz? Yeni bir GRRM eserinin daha uyarlanacak olması hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nicki Aycox: Supernatural Yıldızı Yaşamını Yitirdi

Supernatural’ın Yıldızı Nicki Aycox 47 Yaşında Hayatını Kaybetti

God of War Ragnarök İncelemesi

God of War: Ragnarök İncelemesi – Tanrıların Alacakaranlığı’nda Yolculuk