in

Yeni Maymunlar Cehennemi Filmi Prodüksiyonu Yakında Başlayabilir

Yeni Maymunlar Cehennemi filminin prodüksiyon süreci yakında başlayabilir. Yönetmen Wes Ball “Planet of the Apes” filmi hakkında konuştu.

Yeni Maymunlar Cehennemi Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yönetmenlik koltuğuna Wes Ball’un oturacağı önceden açıklanmış olan Disney’in yeni Maymunlar Cehennemi (Planet of The Apes) filminden haberler geldi. Yönetmen, Discussing Film’e verdiği röportajda film için çalışmaların başladığını ve senarist Josh Friedman’la Zoom üzerinden görüşmeler yaptığından bahsetti.

Ünlü yönetmen, karantina döneminden ilham almış ve birçok fikir biriktirmiş. Ball, ayrıca çok iyi bir ekibin film için konsept çalışmasına başladığını ve bu ekibin, büyük ölçüde CGI olarak göreceğimiz film için büyük önem taşıdığını da belirtti. Filmin CGI kısmı için önceki yapımlarda kullanılan teknoloji tercih edilmiş.

İlk olarak 1968’de seyirciyle buluşan Maymunlar Cehennemi uyarlaması, 2011’de yeniden başlatılarak dünya çapında daha da bilinir hale gelmişti. Yönetmen Wes Ball ise 2011’de yönettiği kısa animasyon filmi Ruin’le sinemaseverlerin dikkatini çekmiş, 2014 yapımı The Maze Runner’la da kariyerinin zirvesine çıkmıştı. Roman uyarlaması olan The Maze Runner için, “Wes Ball’un sinema sektöründeki yerini sağlamlaştıran yapım,” tanımı da yapılmıştı.

- Reklam -

Yeni Maymunlar Cehennemi Filmi Bir Tekrar Çevrim Olmayacak

Wes Ball’un Fox’la yollarının kesişmesi ise Mouse Guard uyarlamasıyla olmuştu. Fakat bu uyarlama için işler yolunda gitmeyince Ball, Planet of The Apes’in yeni filminin başına geçti. 2020’nin ilk aylarında yeni filmin bir “yeniden çevrim” olmayacağını, 2011’deki filmin hikâyesini detaylandıracağını söyleyen yönetmen, hayranların endişelerini gidermek istiyor.

Yeni Maymunlar Cehennemi Filmi

Yönetmenin bu açıklamasıyla birlikte hayranların, yeni filmde serinin en sevilen karakterlerinden biri olan Caesar’ı görme umudu da artmış oldu. Yeni yapımın hikâyeyi tam olarak kaldığı yerden devam ettirip ettirmeyeceği belirsizliğini korurken Ball filmin tamamen başka bir rotaya gidebileceğini de işaret etti. Ball, seriye dördüncü bir film çekmek gibi bir niyetleri olmadığını itiraf etti.

Bu bilgiler dışında film hakkında henüz yeni bir bilgiye sahip değiliz. Dawn of the Planet of the Apes ve Rise of the Planet of the Apes yapımlarından Amanda Silver ve Rick Jaffa gibi yapımcı, senaryo ve reji ekibinden isimlerin de yine iş başında olduğunu belirtelim.

- Reklam -

CGI ağırlıklı bir film olan yeni Maymunlar Cehennemi filmi, prodüksiyon sürecine bilgisayar ortamında başlayarak zaman kazanabilir.

Planet of The Apes

İşi sıkı tuttuğu her halinden belli olan Wes Ball, yeni filmle hayranları üzmeyecek gibi görünüyor. Eski filmlerdeki ekip ve yönetmenin sık sık senaristle görüşerek hikâye üzerinde çalışması da birçok izleyici tarafından umut verici bulunuyor.

Siz yeni Maymunlar Cehennemi filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Tenet Filminde Gerçek Bir Boeing 747 Uçağı Patlatılmış

Kaynak: Screen Rant

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çizgi Film Fanzin

Çizgi Film Fanzin Ücretsiz Olarak Dijital Erişime Açıldı

Sonic the Hedgehog 2

Sonic the Hedgehog 2 Filmi Resmileşti: Kirpi Geri Dönüyor!