in ,

Shonen Jump Dergisi 2023’ün En Çok Okunan 8 Mangasını Duyurdu

2023’ün en çok okunan 8 mangası belli oldu. Shonen Jump dergisi, bu yıl da okuyucuların hangi serileri tercih ettiklerini paylaştı.

İşte 2023'ün En Çok Okunan 8 Mangası
- Reklam -
- Reklam -

Shonen Jump dergisi, 2023’ün en çok okunan 8 mangasını açıkladı. En üst sıralarda yer alan eserler, yılın favorilerine ışık tutuyor.

VIZ Media’nın Weekly Shōnen Jump dergisi, “2023 Yıl Değerlendirmesi”ni sunarak en çok okunan sekiz seriyi duyurdu. Liste ağırlıklı olarak Shueisha’nın Weekly Shonen Jump dergisinin yayınlarından oluşsa da  sadece bunlarla sınırlı değildi. Ayrıca paylaşılan listede sadece isimler yer alıyor. Ancak hangisinin en çok okunduğu veya ne kadar okunduğu gibi kesin ölçütleri sunmaktan kaçınıyor.

Shonen Jump okuyucuların 2023’te En Çok Okunanlar listesi, her biri dünya çapında ün kazanmış büyük serileri kapsıyor.

- Reklam -

Demon Slayer

İşte 2023’ün En Çok Okunan 8 Mangası

  • Bleach
  • Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba
  • Black Clover
  • Jujutsu Kaisen
  • One-Punch Man
  • My Hero Academia
  • Chainsaw Man
  • One Piece

Listede yer alan serilerin her biri, en çok satan mangalar arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Bu listede yer alan ve aralarında en az satılan Black Clover bile 19 milyon kopya satarak önemli bir başarıya imza attı. Ancak bu ayın sonunda Weekly Shonen Jump’tan aylık Jump Giga’ya geçecek olması nedeniyle bu listedeki son görünümü olabilir.

En Çok Okunan Mangalardan Bazıları Listede Son Defa Yer Alıyor

Listelenen mangalar arasında yer alan Bleach ve Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba orijinal yayınlarını tamamlayarak final yaptı. Bununla birlikte devam eden anime uyarlamalarıyla desteklenen popülerlikleri artmaya devam ediyor. Geçen hafta düzenlenen Jump Festa 2024 etkinliğindeki Bleach: Thousand Year Blood War Part 3 ve Demon Slayer’ın “Swordsmith Village Arc” gibi gelecek sezonların tanıtımları, yeni fragmanlar ve özel bölüm duyurularıyla hayranlar arasında büyük heyecan yarattı.

- Reklam -

Jujutsu Kaisen Mangası

Shonen Jump’taki liste kullanıcı favorilerini yansıtmanın ötesinde 2023’teki daha geniş manga sahnesinin bir kanıtı olarak da ortaya çıkıyor. Bu ay başında ortaya çıkan Oricon’un yılın en çok satan mangaları listesinde My Hero Academia, Chainsaw Man ve Jujutsu Kaisen’in ilk 10’da yer alması dikkat çekiyordu. Jujutsu Kaisen’in yaratıcısı Gege Akutami de Jump Festa etkinliği sırasında 2024 yılında manganın final yapacağını duyurmuştu.

Sizler bu listede yer alan hangi serileri okudunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    One Punch Man 15’ te, Bleach 11’ de, Gantz 10’ da, Alita 6’ da, Akira 1’ de kaldı. Gözün kör olsun enflasyon.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

#EvdekiAlgortima - Aylin Sökmen

Aylin Sökmen’in Yeni Kitabı “#EvdekiAlgortima” Okurla Buluşuyor

Doctor Who 14. Sezon Başlangıç Tarihi - Fragman

“Doctor Who”nun 14. Sezonunda Başlangıç Tarihi Belli Oldu: Ncuti Gatwa’lı Yeni Sezondan İlk Fragman