in ,

“Game of Thrones”un Yaratıcıları Bir Dönem Üzerinde Çalıştıkları “Star Wars” Projesinin Detaylarını Açıkladı

“Game of Thrones” dizisinin ardındaki ikili David Benioff ve D.B. Weiss, bir dönem üzerinde mesai harcadıkları Star Wars filmi hakkında konuştu.

Game of Thrones Yaratıcıları Star Wars Film Projesi
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones dizisinde yaratıcı koltuğunu paylaşan David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi, bir dönem Lucasfilm’in Star Wars evreni için direksiyonun başına geçmişlerdi. Ünlü yönetmenlerin geliştirdiği proje daha sonra rafa kaldırılsa da ikili bugün hâlâ o yapıma dair söyleyecek bazı sözler saklıyor.

George R.R. Martin’in dünyaca ünlü fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı serisini HBO için ekrana taşıyan David Benioff ve D.B. Weiss, dizi sonra erdikten sonra dönemin en çok “aranan” yönetmenleri pozisyonuna yükselmişti.

İkili için Disney’den Netflix’e birçok yapım şirketi sıraya girmiş ve Benioff ile Weiss’ı bünyesine kazandırmak için sözleşmeler önermişti. İlk etapta öne çıkan Lucasfilm de 2019’da ikiliden bir Star Wars üçlemesi sözü almıştı. Ancak aynı yıl bu projede daha ileri gidilmemiş ve Game of Thrones’un yaratıcıları Yıldız Savaşları evreninden ayrılmıştı.

- Reklam -

Game of Thrones Yaratıcıları Star Wars Filmi İptal

Game of Thrones’un Yaratıcıları İlk Jedi’ları Anlatan Star Wars Üçlemesi Çekecekti

Şimdilerde Netflix’in Cixin Liu uyarlaması bilimkurgu dizisi 3 Body Problem ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanan Benioff ile Weiss, geçen günlerde The Hollywood Reporter’a verdikleri demeçte iptal edilen Star Wars projesi hakkında konuştu.

Star Wars’a dair sessizliğini bozan ikili, Lucasfilm’in iptal kararı aldığı üçleme hakkında merak edilenleri yanıtladı.

“İlk Jedi hakkında bir film yapmak istiyorduk. Temel olarak Jedi Düzeni ve ilk ışın kılıcı nasıl ve neden ortaya çıktı…”

Benioff’un açıklamalarına ek olarak Weiss ise şakayla karışık şunları aktardı:

“Rian Johnson filmine The Last Jedi adını verdiğinde çok sinirlenmiştik. Üzerinde çalıştığımız filmin bariz ismini tam anlamıyla yok etti.”

- Reklam -

Game of Thrones Yaratıcıları Star Wars Film Proje

Benioff, Lucasfilm’in projeden neden çekildiğini ise şu şekilde açıkladı:

“Lucasfilm nihayetinde bir ‘İlk Jedi’ hikâyesi çekmek istemedi. Aklımızda çok özel bir hikâye fikri vardı. Ama onlar bunu yapmak istemediklerine karar verdiler. Bunu da tamamen anlıyoruz. Bu şirket ve fikri haklar onlara ait. Aradıkları droidler bizler değildik.”

Gelecek yıllarda üç Star Wars filminin yanı sıra bir The Mandalorian & Grogu filminin de gösterime girmesi planlanıyor. Game of Thrones’un yaratıcıları Benioff ve Weiss’a gelince ikili Netflix ile hem dizi hem de filmler için 200 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmanın ilk meyvesi olan 3 Body Problem dizisi 21 Mart 2024 tarihinde yayına girecek.

Siz David Benioff ve D.B. Weiss  ikilisinden bir Star Wars üçlemesi izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mısır'ın Kutsal Kedisi - G.A. Henty | Haftanın Kitabı #304

Mısır’ın Kutsal Kedisi – G.A. Henty | Haftanın Kitabı #304

2024 Emmy Odulleri Kazananlari

2024 Emmy Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu