in ,

Bilgisayar Korsanlarının Sıradaki Hedefi Rockstar Games Oldu: “GTA 5” Kaynak Kodları ve “Bully 2” Detayları Sızdırıldı

“GTA 5” kaynak kodları dahil olmak üzere Rockstar Games ciddi bir sızıntıya ev sahipliği yaptı. Bilgisayar korsanları ayrıca “Bully 2” ve “GTA 6” hakkında detaylar da

GTA 5 Kaynak Kodları Sızıntı - Rockstar Games
- Reklam -
- Reklam -

GTA 5 kaynak kodları tamamıyla sızdırıldı. Bilgisayar korsanlarının yeni hedefi Rockstar Games oldu.

Geçen haftalara damga vuran devasa Insomniac Games sızıntısının dalgaları henüz durulmamışken yeni bir sızıntı haberi daha geldi. Insomniac’ın yeni oyunları Wolverine dahil olmak üzere çalışan bilgilerine dek birçok detay siber hırsızlar tarafından dijital ortamda paylaşılmıştı.

Hackerların sıradaki hedefi ise dünyaca ünlü oyun firması Rockstar Games oldu. Şimdilerde Grand Theft Auto VI için gün sayan stüdyo, talihsiz bir sızıntıya maruz kaldı.

- Reklam -

“GTA 5” Kaynak Kodları Sızdırıldı: Rockstar Games Yeniden Hackerların Odağında

Rockstar Games, ciddi ve devasa bir güvenlik ihlaliyle sarsılıyor. Merakla beklenen GTA 6 ile ilgili son sızıntı ve söylentilerin ardından, selefi GTA 5’ın tüm kaynak kodu dijital ortama sızdırılmış durumda.

Sızdırılan kod, sevilen aksiyon-macera oyununun uzun süredir söylentileri dolaşan devamı Bully 2’ya ait dosyalar gibi bazı ilginç bilgiler de içeriyor. Bully ilk olarak Grand Theft Auto: San Andreas ve Grand Theft Auto 4 oyunları arasında piyasaya sürülmüştü. Yapım GTA serisiyle benzer bir oyun deneyimi sunuyordu. Ancak bu deneyimi yeni görevler ile karakterler eşliğinde ve mekân olarak da bir lisede gerçekleştiriyordu.

GTA 5 - Bully 2 Kaynak Kodları Sızıntı - Rockstar Games

Hayranlar ise uzun zamandır Bully 2 için bir bekleyişe geçmişti. GTA 5 kaynak kodları ise devam oyunun yolda olduğunu bir kez daha işaret ediyor.

Sızıntı Bully 2 dışında ayrıca GTA 5’ın erken dönem bir haritasını ve GTA 6’in bir zamanlar Project Americas kod adıyla anıldığını doğrulayan senaryolar da içeriyor.

SKizzleAXE adlı YouTuber kodun ekran görüntüsünü paylaşarak sızıntıyı doğruladı. Agent rumuzlu bir hayran da X (eski Twitter) üzerinden RAGE motorunun bazı sızdırılmış kodlarını ve görüntülerini paylaştı, ancak bu paylaşımlar daha sonra kaldırıldı.

- Reklam -

Bu sızıntının nasıl gerçekleştiği ise henüz bilinmiyor. Ancak GTA 5 kodunun Discord üzerinden sızdırıldığına dair işaretler bulunuyor. Ayrıca kodun tamamının 2022’den bu yana dijital dünyada özel olarak alınıp satıldığına dair söylentiler de mevcut. Araştırmacılar durumdan emin olamasalar da 10.000 satırlık GTA 6 kodunun sızdırıldığı ilk dönemle, GTA 5 kodunun da satışa çıkarılmış olabileceğini düşünüyor.

GTA 5 Kaynak Kodları Sızıntısı - Rockstar Games

Sızdırılan bu kodların, oyunun geliştirilme ve tasarlanma sürecine dair detaylı bilgiler verdiği öne sürülüyor. Sızıntıların gelecekte nasıl bir etki yaratacağı şimdilik bilinmese de oyun dünyası güvenlik açıkları nedeniyle tartışmaların göbeğinde olmayı sürdürüyor. Bu paylaşımların aynı zamanda stüdyonun yapım aşamasındaki oyunlarda gecikmelere neden olabileceği de tahmin ediliyor.

Rockstar Games ise henüz konu hakkında açıklamada bulunmuş değil.

Oyun dünyasında giderek hız kazanan sızıntılar hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gizmochina

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yunanlar Kendi Mitlerine İnanmışlar mıydı? - Paul Veyne

Fransız Tarihçi Paul Vayne’in “Yunanlar Kendi Mitlerine İnanmışlar mıydı?” Kitabı Yeniden Raflarda

Dedektif Filmleri / En İyi Polisiye Yapımları

Tüm Zamanların En İyi 25 Dedektif Filmi: Polisiye Rüzgârını Hissetme Zamanı