in ,

Stephen King’in “It” Filmindeki Aşırı Rahatsız Edici Bir Pennywise Sahnesi Yapımdan Son Anda Çıkartılmış

It (O) filmindeki bir sahne, hikâyenin tüm ağırlığını değiştirebileceği endişeleriyle kaldırılmış. Andy Muschietti imzalı yapım, anlatıyı neredeyse ‘mahvedecek’ bir tercihin eşiğinden dönmüş.

It Filmi Rahatsız Edici Pennywise Sahnesi
- Reklam -
- Reklam -

It filmi her ne kadar korku kategorisinde olsa da aynı zamanda bir ergenliğe giriş anlatısı olarak anılıyor. Stephen King’in klasik romanından 2017’de perdeye taşınan yapımda, dehşet verici bir sahne son anda filmden çıkartılarak kurgunun korku dozuna ciddi bir ayar çekilmiş.

Stephen King imzalı It romanı ilk defa 1986 senesinde yayımlandı. Kitap, o tarihten beri bir tür korku klasiği olarak anılıyor. 1990’da 3 saatlik bir TV filmine de taşınan hikâye, palyaço fobisi olarak bilinen Koulrofobi’nin artmasına da neden oldu.

TV uyarlamasında Tim Curry’nin canlandırdığı Pennywise karakteri, yıllar sonra beyaz perdeye Bill Skarsgård ile geri dönüş yaptı. 2017 ve 2019 tarihinde iki bölüm hâlinde yayınlanan filmin yönetmenliğini Andy Muschietti üstlendi.

- Reklam -

Güncel adaptasyon kaynak materyalin en tartışmalı sahnesini kesmek de dahil olmak üzere Stephen King’in kitabından perdeye taşınırken birçok değişikliğe imza attı. Filmde aynı zamanda kitapta olmayan, aşırı rahatsız edici bir sahne eklenmesi de planlar arasındaydı.

It: Chapter One

It’in baş kötüsü Palyaço Pennywise olarak bilinen kadim yaratık, çocukları avlıyor ve bu da film boyunca bazı korkunç ve rahatsız edici sahnelere yol açıyordu. Bu sahneler, filmin kahramanları Kaybedenler Kulübü arasındaki dostluk hikâyesiyle bir tür denge yakalıyordu. Ancak bu özellikle acımasız ve rahatsız edici sahnenin filme dahil edilmesi It: Chapter One’ı tamamen değiştirebilirdi.

“It: Chapter One” Pennywise’ın Annesinin Önünde Bebeğini Yediği Sahneye Ev Sahipliği Yapacaktı

Screen Rant’ın haberine göre It: Chapter One’da Pennywise’ın bir bebeği annesinin gözleri önünde yediği rahatsız edici bir sahne de yer alacaktı. Kitapta olmayan ve film için özel olarak kaleme alınan bu sahne, çekildikten sonra yapımdan çıkartıldı.

Bu karar, birçokları için film için verilmiş en iyi kararlardan birisiydi. O her ne kadar bir korku filmi olarak anılsa da merkezinde bir grup arkadaşın atıldığı maceralar yer alıyor. Bu da yapımı korku filmiyle birlikte bir erginleşme hikâyesine de dönüştürüyor.

Film boyunca Kaybedenler Kulübü arasındaki bazı anlar, Pennywise’ın kötü eylemleri karşısında izleyicilerin rahatladığı aralar olarak değerlendirilerek karanlık anları yumuşatmayı başarıyor.

It Filmi Rahatsız Edici Pennywise Sahne

- Reklam -

Stephen King’in O filmi birçok dehşet verici sahneye ev sahipliği yapsa da Pennywise’ın bir bebeği yemesi, filmin korku dozunu bambaşka bir seviyeye çıkartabilirdi.

Pennywise’ın Korkunç Köken Hikâyesi için Tercih Edilmişti

Skarsgård bebek yeme sahnesi hakkında konuşurken, karakterin henüz Pennywise formunu almadığı bir dönemin yansıtıldığını belirterek dehşet dozunun çok yüksek olduğuna dikkat çekmişti:

“Sahne gerçekten çok rahatsız ediciydi. Ben palyaço formunda değildim. Daha çok kendime benziyordum. Aşırı rahatsız ediciydi. Pennywise’ın kökenine dair bir tür arka plan hikâyesiydi.”

Daha insani bir görünüm bebek yeme sahnesini daha da rahatsız edici hâle getirebilirdi. King’in eserini başarılı bir şekilde uyarlamak için korku ve erginleşme anlatıları arasındaki dengeyi doğru kurmak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu tercih de filmdeki tüm anlatının bozulmasına neden olabilirdi.

Welcome to Derry Oyuncu Kadrosu Dizi

Öte yandan Pennywise’ın köken hikâyesini konu alacak Max dizisi Welcome to Derry dizisi için de çalışmalar sürüyor.

Siz böyle bir sahnenin yapımdan çıkartılmasının etkilerine dair neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İnsansı Türü Hobbit - Canlandırma Homo floresiensis

50.000 Yıl Önce Yaşayan İnsansı Türü ‘Hobbit’in Yüzü Dijital Ortamda Yeniden Canlandırıldı

Suicide Squad ISEKAI Animesi Geliyor: İşte İlk Tanıtım

İntihar Timi Anime Oluyor: İşte “Suicide Squad ISEKAI”den İlk Tanıtım