in , ,

Yakın Gelecekte James Bond Dizisi Gelmeyecek: “Odak Nokta Uzun Metraj Filmler”

James Bond dizi uyarlaması bekleyenlere serinin yapımcısı Barbara Broccoli’den kötü haber. 007’nin geleceği beyaz perdede olacak.

James Bond Dizisi - Amazon
- Reklam -
- Reklam -

James Bond dizisi beklentilerine Barbara Broccoli’den kesin cevap geldi. Broccoli odak noktalarının yeni filmler olduğunu kaydetti.

Metro-Goldwyn-Mayer’ı 8.5 milyar dolar karşılığında satın alan Amazon, bu hamlesiyle birlikte James Bond serisi üzerinde de hak sahibi olmuştu. MGM çatısı altında yayın yapan ve James Bond’un haklarını elinde barındıran Eon Productions da bu satın almayla birlikte Amazon’la aynı gruba dahil olmuş oldu. Ancak Eon hâlâ kreatif özgürlüğe sahip. Dolayısıyla hayranların ve belki de piyasanın beklediği “birbiri ardına yeni 007 projeleri” çok daha kontrollü bir şekilde gelişiyor.

Kasım ayında Amazon’un dijital yayın platformu Prime Video’da 007: Road to a Million adlı yarışma programı yayınlanacak. Bu reality show’unun ardından yeni Bond işlerinin nasıl şekilleneceği ise merak konusuydu.

- Reklam -

Eon Productions’tan Barbara Broccoli bu merakı gideren bir açıklama yaptı ve odak noktalarının uzun metrajlı filmler olduğunu ifade etti.

James Bond Dizisi Programda Yok, Tek Hedef Sinema Filmleri

James Bond beyaz perdede son olarak Daniel Craig imzasıyla 2021 yılında No Time to Die filminde izleyicilerin karşısına çıktı. Yeni 007’nin kim olacağı sorusu hâlâ cevap ararken Bond evreni yakında yayınlanacak yarışma programıyla hareketli günler geçiriyor.

Yapımcı Barbara Broccoli, karakterin “bir sonraki bölüm için yeniden yorumlanmasından” önce “önlerinde uzun bir yol” olduğunu ve yöneticilerin seriyi modernize etme sürecine “henüz başlamadıklarını” söyledi.

James Bond Temalı Yarışma 007: Road to a Million - Fragman

Broccoli bir sonraki filmin, Craig’in altıncı 007 olarak onaylanmasından bu yana geçen yirmi yılda dünyanın nasıl değiştiğini yansıtması gerektiğini sözlerine ekledi ve Bond’un tarih boyunca sık sık yeniden yorumlandığına dikkat çekti.

“Herkesin, ‘Soğuk Savaş bitti, duvar yıkıldı, Bond öldü, Bond’a gerek yok, tüm dünya barış içinde ve artık kötü adam yok,’ dediği GoldenEye günlerini düşünüyorum. Bu görüş çok yanlıştı!” şeklinde konuşan Broccoli, rolü yeni bir oyuncu oynadığında modernizasyonun gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni 007 Henüz Başlangıç Aşamasında

Broccoli sözlerine şöyle devam etti:

“Daniel bize karakterin duygusal yaşamını ortaya çıkarma imkânı sağladı… ve ayrıca dünya da buna hazırdı. Bence bu filmler içinde bulundukları zamanı yansıtıyor ve bir sonraki aşama için onu yeniden keşfetmek için önümüzde büyük, büyük bir yol var ve biz daha buna başlamadık bile.”

- Reklam -

Bond temalı yeni yarışma programı 007 Road: to a Million hakkında da konuşan Broccoli, bunun “arada yapılacak hoş ve eğlenceli bir şey” olduğunu ve hayranların ünlü seriye olan açlığını gidermelerine yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

James Bond Dizisi 007 - Amazon

Bir Bond Filmi 3-4 Yıllık Dikkat Gerektiriyor

Başka Bond TV spin-off’ları olup olmayacağı sorulduğunda ise Broccoli şunları söyledi:

“Bizim odak noktamız uzun metrajlı filmler yapmak. Bir Bond filmine başladığımızda üç ya da dört yıl boyunca tüm dikkatimizi bu filme veriyoruz.

“James Bond filmlerini büyük sinema perdesi için yapıyoruz. Bond filmleriyle ilgili her şey dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin bu formatta görmesi için. Bu yüzden bir TV dizisi yapmak istemedik.”

James Bond Kötüleri

007: Road to a Million yarışması 10 Kasım 2023’te Prime Video’da yayına girecek.

Yapımcıların James Bond dizisi yerine sinema cephesinden devam etme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forumda paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Dizi olarak gelirse çabuk tüketilir film olarak kalması mantıklı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ejderha Benzeri Yeni Bir Kertenkele Türü Keşfedildi

Güneydoğu Asya’da ‘Ejderha’ Benzeri Yeni Bir Kertenkele Türü Keşfedildi

Amasra Su Perisi Nymphe Heykeli

Amasra’daki Kazılarda Gün Yüzüne Çıkartılan 1.800 Yıllık ‘Su Perisi’ Heykeli Müzede Sergilenmeye Başladı