in , ,

Titanik’te Yeni Bir Faciaya Sebep Olan OceanGate Şirketinin Kurucusu, Venüs’e 1.000 Kişilik Koloni Kurmak İstiyor

OceanGate’in kurucu ortaklarından Guillermo Söhnlein, Titanik batığındaki denizaltı faciasından sonra gözünü Venüs’e dikti.

OceanGate Venüs Planları
- Reklam -
- Reklam -

OceanGate’in kurucu ortaklarından Guillermo Söhnlein, şimdi de Humans2Venus şirketiyle insanlığı Venüs’teki koloni hayatına hazırlamayı planlıyor.

OceanGate ismini taşıyan özel bir şirket 2019’dan beri ünlü Titanik batığına turistik geziler organize ediyordu. Batiskaf adını taşıyan denizaltı benzeri bir araçla konuklarını enkazı gezdiren şirket, geçen haziran ayında çarpıcı bir olaya ev sahipliği yaptı.

Titan adlı batiskaf dalıştan kısa bir süre sonra merkezle iletişimini yitirdi. Günler süren ve zamana karşı yarışılan çalışmalarda ise aracın parçalarının ortaya çıkmasıyla kurtarma operasyonu sonuçsuz kaldı. Titan feci şekilde patlamış ve içindeki 5 yolcu hayatını kaybetmişti.

- Reklam -

2009 yılında Stockton Rush’la birlikte OceanGate’i kuran Guillermo Söhnlein, şirketteki hisselerini 2013’te devretmişti. Söhnlein’ın yeni girişimi ise Venüs’te kurulacak bir insan kolonisiyle ilgili.

OceanGate Venüs Koloni Planları

Humans2Venus şirketinde kurucu ortak ve başkan olan Guillermo Söhnlein, Insider’a verdiği bir demeçte şirketinin Güneş Sistemi’ndeki en sıcak gezegende 1.000 kişilik bir koloni kurabileceğine inandığını ifade etti.

OceanGate Faciasının Anısı Hâlâ Çok Taze

Dikkat çeken detay ise OceanGate’in kurucu ortağı olan ve aynı zamanda Söhnlein’in arkadaşı Stockton Rush da Titan’da hayatını kaybedenler arasındaydı. Söhnlein, 3.600 derinlikte feci şekilde infilak ederek hayatını kaybeden Rush’tan yalnızca iki ay sonra yeni girişimiyle gündeme geldi.

Söhnlein, insanlardan yaşananları unutmalarını istedi:

“OceanGate’i unutun. Titan’ı unutun. Stockton’ı unutun. İnsanlık büyük bir atılımın eşiğinde olabillir ve bundan faydalanamayabilir. Çünkü biz insanlık olarak kapanacak ve statükoya geri itileceğiz. [İnsanları Venüs’e göndermek] çok istek uyandıran bir hedef ama bence 2050’ye kadar gerçekleştirilebilir.”

Söhnlein, NASA tarafından elde edilen yeni bulguların, insanların Venüs atmosferinin yüzeyden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki bir gümüş tabakasında yaşayabileceğini gösterdiğini savundu.

OceanGate Venüs Planı

- Reklam -

NASA, Venüs gezegeninin karbondioksitle dolu ve zehirli bir atmosfere sahip olduğunu belirtiyor. Uzmanlar da Güneş’e uzaklık bakımından ikinci sıradaki bu gezegende insan yaşamının neredeyse imkânsız olduğu görüşünde.

Söhnlein ise bu tür engellerin inovasyonlarla aşılabileceğine inanıyor. 57 yaşındaki iş insanı, Humans2Venus sitesindeki bir gönderide şunları kaydediyor:

“İnsanlık için Dünya’dan uzakta kalıcı bir yuva hayal etmek sözkonusu olduğunda beni hep rahatsız eden bir zorluk var. Ben bir mühendis ya da bilim insanı değilim. Ancak her ikisinin de yeteneklerine son derece güveniyorum. Bu nedenle uzayın ekstrem ortamlarında karşılaşacağımız sayısız zorluğun üstesinden gelebileceklerini düşündüm. Radyasyon, sıcaklık, basınç, yiyecek, su, solunabilir hava vesaire. Bunların hepsinin üstesinden gelinebilir.”

Söhnlein Titan Kazası Hakkında da Konuştu

Söhnlein, Titan’la ilgili güvenlik endişelerine dair uyarıları görmezden gelen Rush’a yöneltilen eleştirilere dair de arkadaşını savunmaktan geri durmadı.

“Bunun olumsuz bir çağrışıma neden olması gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü bu, insanlığın ilerlemesi için neredeyse kritik bir unsur. Eğer böyle insanlar olmasaydı, muhtemelen hepimiz hâlâ mağaralarda yaşıyor olurduk.”

Titanik Enkazı Denizaltı Sesleri

OceanGate temmuz ayının başında tüm faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Siz Guillermo Söhnlein’ın Venüs planlarını gerçekçi buluyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Referansları sağlam adamların :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hekate - Özlem Ertan | Yazarının Kaleminden

Özlem Ertan: “Hekate Kadınlığın Tüm Evrelerini ve Kadim Anadolu Bilgeliğini Taşıyan Çok Yönlü Bir Tanrıça”

Good Omens 3. Sezon Planlar Dahilinde: Neil Gaiman Konuştu

Neil Gaiman, “Good Omens”ın 2. Sezonun Bir Köprü Görevi Göreceğini Belirtirken 3. Sezona Göz Kırptı