in ,

Robert Downey Jr., “Sherlock Holmes 3” ile Ünlü Dedektifi Yeniden Canlandırabilir

Sherlock Holmes 3 filmi, aradan geçen 13 yıla rağmen hâlâ gündemde. Robert Downey Jr.’ın eşi Susan Downey, yalnızca doğru projeyi beklediklerini açıkladı.

Sherlock Holmes 3 Film
- Reklam -
- Reklam -

Sherlock Holmes 3 filmi için umutlar tükenmedi. Guy Ritchie’nin yönettiği son Holmes macerasının üzerinden 13 yıl geçmiş olsa da devam macerası hâlâ iptal edilmiş değil.

Robert Downey Jr.’ın eşi Susan Downey, Sherlock Holmes 3’ün hâlâ yüreklerinde yaşadığını ve doğru yaklaşım üzerinde çalıştıkları konusunda hayranlara güvence veriyor.

Robert Downey Jr., geçen yıl vizyona giren Christopher Nolan imzalı Oppenheimer ile Oscar’dan zaferle ayrılmıştı. Ünlü oyuncu ayrıca Marvel Sinematik Evreni’ndeki uzun soluklu rolünü de tamamlayarak hayranları gelecek projelere dair merak içerisinde bırakmıştı.

- Reklam -

Öte yandan Downey Jr.’ın başında olduğu ve Max için geliştirilen Sherlock Holmes spin-off dizisi üzerinde de çalışmalar sürüyor. Geçen günlerde ise Prime Video, Sherlock’un gençliğini konu alacak yeni bir dizinin siparişini vererek popüler polisiye markasında durgun suları yeniden hareketlendirmişti.

“Sherlock Holmes 3” Filmi Hakkında Umut Verici Açıklama

Susan Downey ise Robert Downey Jr.’ın Sherlock Holmes 3’ü için umut verici bir haber paylaştı. Oscarlı aktör, Sir Arthur Conan Doyle’un ikonik dedektifini ilk kez 2009 yapımı filmde canlandırmış ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre kazanmıştı. Filmin başarısı, 2011’de ticari olarak benzer bir başarı elde eden bir devam filmiyle taçlandırılmıştı. Ancak çeşitli nedenlerle Sherlock Holmes 3 için yapılan planlar henüz hayata geçmedi.

Sherlock Holmes 3 Filmi

Sweet Tooth’un 3. sezonu için bir röportaj veren Susan Downey’e, yeni Sherlock dizisinin ardından üçüncü Sherlock Holmes filminin ilerleyişi soruldu. Yapımcı, henüz yeni bir gelişme olmadığını kabul etse de projenin hâlâ “yüreklerinde çok canlı” olduğunu ve üçüncü film için doğru yaklaşımı bulmaya çalıştıklarını belirterek umut verici bir yanıt verdi.

“Yani, hayır. Şu an için yeni bir durum yok. Sadece proje hâlâ yüreklerimizde çok canlı. Her gün, ‘Bunun en iyi versiyonu nasıl olur?’ diye konuşuyoruz. Çünkü Robert ve Jude’u birlikte gördüğüm her an -ki yılda birkaç kez birlikte olabiliyoruz- sadece, ‘Bu adamları tekrar perdede görebilir miyim?’ diye düşünüyorum. Bu sihir gibi. Gerçekten güçlü bir neden olmalı, harika bir hikâye olmalı.”

- Reklam -

“Sherlock Holmes 3” Filmi için En İdeal Zaman

Sherlock Holmes 3 filminin ön geliştirme süreci son on yılda oldukça zorlu aşamalardan geçti. Guy Ritchie, gecikmeleri Robert Downey Jr.’ın yoğun takvimine bağlasa da Rutchie de birçok farklı projede yönetmen koltuğunda yer aldı.

Kimi hayranlar on yılı aşkın bir sürenin projenin potansiyel olarak terk edilmesi için yeterli bir zaman olduğunu düşünse de bazılarına göre Sherlock Holmes 3’ün gerçekleşmesi için en ideal zaman aralığına girilmiş durumda. Önceki gecikmelerin önemli bir kısmı, Downey Jr.’ın Marvel Sinematik Evreni’ndeki yoğun programından kaynaklanıyordu. 2019’da Avengers: Endgame ile sona eren bu süre göz önüne alındığında yıldız aktörün Sherlock Holmes filmleri tadında başka büyük ölçekli projelerde yer almak için oldukça zamanı olabileceği tahmin ediliyor.

Sherlock Holmes 3 Film - Warner Bros

Aktör geçen sene vizyona giren Oppenheimer’daki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanmış; ayrıca HBO’nun The Sympathizer dizisindeki oyunculuğuyla da beğeni toplamıştı. Dolayısıyla Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi eski markalarını yeniden dirilten Warner Bros.’un 221B Baker Sokağı’na geri dönmek istemesi de oldukça olası görünüyor.

Siz 13 yılın ardından Sherlock Holmes 3 filmine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    En azından Benedict gibi kibir yapmadan bu role devam demesi sevindirici. Esas Sherlock olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Konu da Baskerviller Köpeği, Dörtlerin İmzası gibi ikonik tarzda olursa sağlam iş çıkar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Furiosa Bir Mad Max Destani Sinemalarda

George Miller’dan “Furiosa: Bir Mad Max Destanı”

Outlander 7. Sezon 2. Kisim Cikis Tarihi Fragman

“Outlander” 7. Sezon 2. Kısım ile Geri Dönüyor: İşte Yayın Tarihi ve İlk Fragman