in ,

Stephen King’in “The Institute” Romanı Dizi Oluyor: Başrollerde Ben Barnes ve Mary Louise Parker Yer Alacak

“The Institute” dizi uyarlaması duyuruldu. Stephen King romanından uyarlanacak MGM+ yapımında başroller de açıklandı.

The Institute Dizi Uyarlaması - Stephen King - Ben Barnes
- Reklam -
- Reklam -

The Institute dizi uyarlaması ile Stephen King’in TV’ye adapte edilen eserlerine bir yenisi daha ekleniyor. Başrollerini Ben Barnes ve Mary Louise Parker’ın paylaşacağı yapım MGM+ platformunda yayınlanacak.

Kendi dilinde Eylül 2019 tarihinde okurlarla buluşan The Institute, Türkçede Ocak 2021’de Enstitü adıyla okurların karşısına çıktı.

Yönetmenliğini ve yapımcılığını yine bir başka Stephen King uyarlaması olan Mr. Mercedes’i de çekmiş olan Jack Bender’ın üstleneceği The Institute hakkında yeni detaylar paylaşıldı.

- Reklam -

Ünlü yazarın hayranları gözlerini uzun zamandır ertelenen Salem’s Lot filmine dikmişken bir başka King uyarlaması daha ufukta belirmeye başladı. MGM+ platformunda yayınlanacağı açıklanan dizi oyuncu kadrosunda Shadow and Bone ve The Punisher’dan Ben Barnes ile Weeds ve Angels in America’dan Mary-Louise Parker’ı başrollerde ağırlamaya hazırlanıyor.

The Institute Dizi Uyarlaması Eski Stephen King Adaptasyonlarında Görev Almış Bir Ekibe Emanet

Korku yapımlarındaki deneyimiyle adından söz ettiren Jack Bender’ın yönetici yapımcı ve yönetmeni olarak dahil olacağı proje, Stephen King uyarlamalarında deneyimli isimlere emanet ediliyor. Bender daha önce Mr. Mercedes dizisinin 23 bölümünde yönetmen koltuğuna oturmuştu. Bender’ın diğer çalışmaları arasında Child’s Play 3, The Sopranos ve LOST yer alıyor.

The Institute romanını diziye adapte eden isim ise Justified ve The Stand (Stephen King’in Mahşer romanından uyarlanan yapım) ile tanınan Benjamin Cavell olacak.

The Institute Dizi Uyarlaması - Stephen King - Enstütü

8 bölümden oluşacak The Institute dizisi, bazı özel güçlere sahip Luke Ellis isimli 12 yaşındaki bir gencin hikâyesini konu alacak. Ellis, bir gece yarısı evine giren davetsiz misafirler tarafından kaçırılacak ve kendisini tıpkı onun gibi özel yeteneklere sahip çocukların tutulduğu Enstitü’de bulacak. Bu sırada komşu kasabada eski bir polis memuru olan Tim Jamieson (Ben Barnes), geçmişinin hayaletleri tarafından rahatsız edildiği için rotasını Ellis’in küçük kasabasına çevirecek. Jamieson’ın yolu bir şekilde Luke ile kesişecek ve hikâye böylece şekillenecek.

Dizide Mary-Louise Parker Enstitü’nün üst düzey yetkilisi ve hikâyenin ana kötü karakteri Ms. Sigsby’yi canlandıracak.

Parker son olarak Netflix’in Woody Woodpecker Goes to Camp yapımında yer aldı ve yakında The Gray House’ta görülecek. Barnes ise en son Black Mirror’ın son sezonunda oynadı.

- Reklam -

The Institute Dizi Uyarlama - Stephen King - Ben Barnes

Stephen King Yeni Uyarlama için Heyecanlı

Yeni uyarlama hakkında açıklamalarda bulunan Stephen King şu ifadeleri kaydetti:

“Yüksek dozlu bir gerilim olan The Institute’ün dizi olarak çekilme olasılığı beni memnun ediyor ve heyecanlandırıyor. Jack Bender ve Ben Cavell’ın bir araya gelişi de sonuçların mükemmel olacağını garanti ediyor.”

The Institute dizisi için henüz bir yayın tarihi belirlenmedi. Ancak dizinin çekimlerinin bu yılın ilerleyen aylarında Kanada’nın güneydoğu kıyısındaki Nova Scotia’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir: Stephen King’in “Enstütü” Romanı | İNCELEME

Stephen King romanından uyarlanan The Institute dizisi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ters Yüz 2 - Vizyonda - Inside Out

Pixar İmzalı “Ters Yüz 2” Filmi Vizyona Girdi

Kayıp Uygarlığa Ait Gizemli Antik Taş Bulundu

Kayıp Bir Uygarlığa Ait Gizemli Yazılı Taş Bulundu