in ,

Quentin Tarantino’nun Veda Filmi “The Movie Critic” Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

The Movie Critic hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Senarist Paul Schrader, Quentin Tarantino’nun onuncu ve son filmine dair gelişmeleri paylaştı.

The Movie Critic Filmi Hakında Yeni Detaylar
- Reklam -
- Reklam -

The Movie Critic hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Taxi Driver senaristi Paul Schrader, Fransız Le Monde gazetesine verdiği bir söyleşide Quentin Tarantino’nun merakla beklenen veda filmine dair potansiyel hikâye detaylarını aktardı.

1970’ler dönemini ele alması planlanan The Movie Critic’in, Martin Scorsese’nin Taxi Driver’ından esinlenen hayali bir film eleştirmeninin yörüngesine oturacağı söyleniyor. Çekimlerin 2023 sonbaharında başlaması planlanmasına rağmen proje oyuncu ve senarist grevleri nedeniyle gecikmelerle karşılaştı. Filmde John Travolta’nın başrolde yer alacağı gibi bazı iddialar ortaya atılsa da şu an itibarıyla oyuncu kadrosu açıklanmadı.

Taxi Driver’daki çalışmasıyla tanınan Schrader, Tarantino’nun The Movie Critic’te 70’lerin filmlerinden bazı sahneleri yeniden yorumlamaya olan ilgisinden bahsetti. Tarantino’nun Rolling Thunder’ın (Kanca – Ölümden de Beter) sonunu, yapım sırasında önemli değişikliklere uğramadan önce Schrader’in orijinal senaryosuna göre yeniden yaratma isteğini doğruladı.

- Reklam -
Paul Schrader
Paul Schrader

The Movie Critic Filmi 1970’lerin Klasiklerini Yeniden Yorumlayabilir

Schrader filmle ilgili olarak şunları söyledi:

“Quentin 1970’lerin filmlerinden alıntılar ekleyecek. Ayrıca o döneme ait filmlerin kendi versiyonlarını da yapacak. John Flynn’in [Rolling Thunder] filminin sonunu orijinal senaryoda yazdığım gibi, tamamen yeniden yazılıp sulandırılmadan önce, çekmek için benden izin istedi.”

Bu yönetmenlik tercihi Tarantino’nun Leonardo DiCaprio’nun karakterini klasik filmlere başarıyla entegre ettiği Once Upon a Time… in Hollywood’da sergilediği kendine özgü tekniğiyle uyumlu görünüyor. The Movie Critic, kurgusal karakterler aracılığıyla tarihsel bağlamlara benzersiz bir mercek sağlayarak bu stratejiden bir kez daha yararlanmaya hazır görünüyor.

- Reklam -

Quentin Tarantino Son Filmi The Movie Critic

Şu an için filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı ya da muhtemelen vizyon tarihi gibi bilgiler hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak çekimler sırasında Quentin Tarantino’nun sinema kariyerine başladığı yere, yani Kaliforniya’ya geri döneceği ve çekimlerin çoğunu burada gerçekleştireceği biliniyor.

Tarantino’nun son filminden sizlerin beklentileri neler? Sizce görkemli bir veda olacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Bir şeyler sızdıysa bu filmi de iptal etmesin :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The First Omen Fragmanı: Korku Filmi Yolda

“The Omen”ın Öncesini Anlatan “The First Omen” Filminden İlk Fragman

Ortadoğu Mitolojisinde Adı Geçen Yaratıklar

Ortadoğu Efsanelerinde Adı Geçen 7 Ünlü Mitolojik Yaratık