in ,

Thunderbolts, Çekimlere Günler Kala Senarist Grevi Nedeniyle Ertelendi

Thunderbolts filmi çekimleri ertelendi. Senarist grevinin devam etmesi nedeniyle yeni Marvel Sinematik Evreni filminin vizyon tarihi değişebilir.

Thunderbolts Filmi Çekimleri Ertelendi
- Reklam -
- Reklam -

Thunderbolts çekimleri ertelendi Yeni Marvel Sinematik Evreni filmi, 3 hafta sonrasında prodüksiyona başlayacakken, Amerika’da devam eden senarist grevi nedeniyle duraklama kararı aldı. Yapımın vizyon tarihinin değişebileceği söyleniyor.

Marvel’ın Thunderbolts’u, devam eden senarist grevinden etkilenen en son yapımlar arasına katıldı. Geçen yıl duyurulan ve Jake Schreier tarafından yönetilecek film, Marvel Sinematik Evreni’nin beşinci aşamasını oluşturacak birkaç projeden biri. Çeşitli Marvel anti-kahramanlarından oluşan yapımın Temmuz 2024’te gösterime girmesi planlanıyordu.

Amerika Yazarlar Birliği’nin adil ücret talebiyle başlattığı grev nedeniyle Deadline’ın haberine göre Marvel Studios, Thunderbolts’un çekimlerini beklenen prodüksiyon başlangıcından önce durdurdu ve grev sona erdiğinde başlayacağını belirtti. Yapım şimdi diğer MCU yapımları Blade, Wonder Man ve Daredevil: Born Again gibi projelere katıldı. Grevin ne zaman sona ereceği belirsiz olduğundan, 2 Mayıs’tan beri devam eden grevin sona ermesi beklenmiyor.

- Reklam -

Thunderbolts’un ertelenmesi, çekimlerin birkaç hafta içinde başlaması planlandığına göre senaryonun büyük olasılıkla tamamlandığı anlamına geliyor. Bu da filmin grevle birlikte ilerleyebileceği izlenimini veriyor. Ancak, kameralar çalışmaya başladığında yapımların senaryodaki her şeyi tam olarak çektiği nadirdir, özellikle büyük Marvel yapımlarında sette yeniden yazımlar sıkça yapılır. WGA’ya bağlı yazarlar, yeniden yazımlar dahil olmak üzere senaryo ile ilgili tüm görevlerinden çekilirler. Bu nedenle, tüm senaryoların tamamlanmış gibi görünmesine rağmen çekimler durdurulabilir.

Thunderbolts Filmi Çekimleri Ertelendi

Thunderbolts Filmi Çekimleri Ertelendiği İçin Vizyon Tarihi Değişebilir

Senarist grevi, Andor’un 2. sezonu, Star Trek: Strange New Worlds’ün 3. sezonu ve The Last of Us’ın 2. sezonu gibi birçok yapımı etkiledi. Haberler çoğunlukla televizyonla ilgili olsa da, Thunderbolts ve Blade gibi Hollywood filmleri de zarar gördü. Şimdi, her iki filmin vizyon tarihlerinin değişmesi muhtemel görünüyor. Thunderbolts’un gösterime girmesine bir yıldan biraz fazla bir süre var ve çekimler planlandığı gibi başlasaydı bu sorun olmazdı. Ancak grevin birkaç ay daha sürme ihtimali nedeniyle çalışmalara ne zaman devam edileceği belirsiz.

Beşinci aşama filmlerinin ertelenmesi durumunda, sonraki Marvel filmlerinin de bundan etkilenmesi olası duruyor. MCU’nun yayın takvimi her zaman bir prömiyer tarihinin diğerine bağlı olduğu şekilde işlediğinden dolayı daha önce Koronavirüs salgını döneminde olduğu gibi değişiklikler yaşanabilir.

- Reklam -

Blade

MCU’nun yayın takviminin değişme ihtimaline karşı düşüncelerinizi ve senarist grevi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Benzer sinema haberleri için bizi Google Haberler’de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Acı için Bir Şey: Bir Hipodrom Hatıratı - Gerald Murnane

Avustralyalı Yazar Gerald Murnane’ın Hayata ‘At Yarışı Merceğinden’ Baktığı Anı Kitabı “Acı için Bir Şey” Çıktı

The Witcher 5. Sezon Onayı Aldı

Henüz 3. Sezonu Yayınlanmamıştı: “The Witcher” 5. Sezon Kesinleşti