in ,

Marvel Sinematik Evreni’nin “X-Men” Filmi Yeni Senaryo Yazarını “Açlık Oyunları”ndan Buldu

Marvel Studios, “X-Men ’97″nin başarısının ardından, live-action “X-Men” filmi için hazırlıklarını hızlandırdı ve yeni senarist belli oldu.

X-Men Filmine Senarist Açlık Oyunları'ndan Geldi
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Studios, X-Men’i yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırıyor. The Hunger Games: Songbirds and Snakes’in senaristi Michael Lesslie, Marvel Sinematik Evreni’nin live-action X-Men filmi için müzakerelere başladı.

2019’da Disney’in 20th Century Fox’u satın almasıyla birlikte, X-Men karakter haklarının Marvel’ın eline geçmesi, hayranların yeni bir filmi beklentisini artırmıştı. Fox’un elinde en popüler ve kârlı Marvel markası olan seri, yedi film ve üç Wolverine spin-off’uyla büyük başarı elde etmişti. Ancak 2019’da yayınlanan ve hayal kırıklığı yaratan Dark Phoenix sonrası, X-Men serisi bir yenilenmeye ihtiyaç duydu.

Söz konusu proje, yazarlar grevinin sona ermesinin ardından ilk büyük senaryo görevlerinden biriydi. Feige ve ekibi, acele etmeyeceklerini belirterek o zamandan beri birçok adayla görüşmeler yaptı. Geçen hafta ise Michael Lesslie’nin adı netleşti.

- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni'nin "X-Men" Filmi Yeni Senaryo Yazarını "Açlık Oyunları"ndan Buldu

Lesslie resmen kadroya katılmış olsa bile hayranlar filmi sinema salonlarında izleyebilmek için epey bir zaman beklemek zorunda. Şimdi Feige ve Lesslie’nin gözetiminde bir yönetmen bulunacak ve geliştirme süreci başlayacak. Bu süreç biraz zaman alacak olsa da, Marvel’ın bu adımı hayranlar arasında, özellikle de sosyal medyada büyük bir heyecan yarattı.

Marvel Sinematik Evreni’nin Yeni “X-Men” Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Bu haber ayrıca, Marvel’ın çizgi roman tadındaki X-Men ’97 animasyon dizisinin Disney+ üzerinde büyük bir reyting başarısı yakalamasının ve yıllardır Marvel ürünleri arasında en iyi eleştirileri almasının ardından geliyor. Animasyon dizisinin ilk sezon finalinin oldukça olumlu eleştirilerle karşılanması, izleyicileri şimdiden Deadpool & Wolverine gibi çoklu X-Men projeleriyle heyecanlandırmayı başardı.

Lesslie ise bir seriye yeni bir soluk kazandırılması gerektiğinde sıkça başvurulan bir senariste dönüştü. Geçen sonbaharda The Hunger Games: Songbirds and Snakes ile Lionsgate’in Açlık Oyunları serisini yeniden başlattı. Sıradaki işi ise Now You See Me üçlemesinin devam filmi olacak.

- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni'nin "X-Men" Filmi Yeni Senaryo Yazarını "Açlık Oyunları"ndan Buldu

Film henüz erken gelişim aşamasında olduğu için oyuncu kadrosu, yönetmen veya vizyon tarihi belli değil. Ancak diğer tüm MCU filmlerinde olduğu gibi Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, yapımcı koltuğunda oturacak.

Yeni X-Men filminden beklentileriniz neler? Ortaya iyi bir şey çıkacağını düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından güncel gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Assassin’s Creed’in de senaristi kendisi, orada baya faciaydı. Bu senaryonun daha Marvel evrenine hakim biri tarafından yazılmasını isterdim açıkçası.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Ben de haberi görünce “Nasıl yani, ciddi ciddi tüm Marvel camiasının merakla beklediği filmi bu adama mı bırakıyorlar?” diye düşündüm. Tek bir düzgün işi yok gibi, son Açlık Oyunları filminin aldığı tepkiler de ortada üstelik.

    Neler olacağı hakkında pek umutlu değilim ama göreceğiz bakalım.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Filmle ilgili beklentimi düşürdü. Ä°nşallah kendini aşıp güzel bir senaryo yazar.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Marvel evrenine hakim birinin senaryoyu yazması lazımdı bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2024 Uluslararası Booker Ödülü'nü Jenny Erpenbeck Kazandı

Berlin Duvarı’nın Gölgesindeki Aşk: 2024 Uluslararası Booker Ödülü’nü Jenny Erpenbeck Kazandı

Bakanlık 3 Çocuk Kitabını Muzır Buldu: Yayınevinden Tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 Çocuk Kitabını “Muzır” Buldu, Yayınevi Tepki Gösterdi