in ,

Castlevania Yan Dizisinden Yeni Detaylar Belli Oldu: Fransız Devrimine Hazırlanın

Castlevania 4. sezon ile final yapsa da spin-off hazırlıkları başlamış durumda. Yeni macera Trevor ve Sypha’nın soyunundan gelen Richter Belmont’un maceralarını konu alacak.

Castlevania yan dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Castlevania yan dizisi için yeni bilgiler paylaşıldı. 4. sezon ile final yapan seri, aynı evrende geçen farklı maceralar ile devam etmeye hazırlanıyor. Netflix, Fransız Devrimi sırasında Trevor ve Sypha’nın soyundan gelen Richter Belmont’un maceralarını konu alacak olan yeni yapımdan bazı bilgiler paylaştı.

Konami’nin popüler video oyunlarına dayanan Castlevania, ilk sezonu ile 2017 yılında Netflix’te gösterime girdi. 4 bölümlük ilk sezondan oluşan seriyi sekiz bölümlük ikinci sezon, on bölümlük üçüncü sezon ve son olarak geçen ay yayınlanan on bölümlük final sezonu izledi. İlk çıktığı andan itibaren popüler hale gelen anime serisi, dijital yayın devinin en iyi uyarlamalarından biri olarak gösterildi. İzleyicilerin seriye olan ilgisi, Netflix’te Resident Evil ve Assassin’s Creed gibi serilerin de gelecek uyarlamalarını içeren oyun tabanlı dizi dalgasını ateşledi. Yapım, özenli animasyonu, şık aksiyonu ve olağanüstü seslendirme kadrosuyla bugüne kadar hep övgü topladı.

Seri her ne kadar final vermiş olsa da, dördüncü sezon duyurusu ile birlikte yeni yan yapımların yolda olduğu bilgisi verilmişti. Nihayet Netflix’in Geeked Week etkinlikleri kapsamında ilk spin-off’un detayları da belli oldu.

- Reklam -

Geeked’den yapılan resmi bir duyuruya göre, yeni macera Trevor ve Sypha’nın soyundan olan Richter Belmont’un maceralarına odaklanan yeni bir devam dizisi olarak karşımıza çıkacak. Klasik oyun karakteri Maria Renard da başrolde olacak. Duyuruya göre anime dizisi 1792 Fransa’daki Fransız Devrimi sırasında geçecek. Bu, orijinal dizinin olaylarından neredeyse 350 yıl sonrasını konu alacağı anlamına geliyor. Yeni hikâyeler ve karakterler için birçok olasılık sunuyor.

Castlevania Yan Dizisi Orijinal Serideki Karakterleri İçerebilir

Castlevania yan dizisi

Castlevania’nın video oyunlarını oynayanlar, Trevor ve orijinal oyun kahramanı Simon’dan sonra belki de aile adını taşıyan üçüncü en ünlü karakter olan Richter Belmont’un adını hemen hatırlayacaklardır. Richter, 1993 yılında çok beğenilen Rondo of Blood oyununda yer aldı ve 1997’de tüm serinin belki de en iyisi olarak kabul edilen Symphony of the Night’ta tekrar göründü. Yeni dizinin, birkaç sezon boyunca her iki oyunun hikâyesini uyarlaması muhtemel görünüyor.

- Reklam -

Pek tabii Castlevania evrenindeki belirli karakterlerin vampir olmasından dolayı uzun ömürlülükleri göz önüne alındığında, yenileriyle birlikte tanıdık yüzlerin ortaya çıkması da oldukça yüksek bir ihtimal. Şu an için geri dönüşü en olası iki karakter Alucard ve Dracula.

Tüm bunlar dışında dizinin ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Muhtemelen 2022 sonlarına ve hatta 2023 yılına sarkabilir gibi gözüküyor.

Peki ya sizler Castlevania evreninde geçen yeni maceraların orijinal seri kadar ilgi göreceğini düşünüyor musunuz? Sizce 4. sezon ile seri nasıl bir final yaptı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kitsune Kitsune dedi ki:

    Maria Renard karakterini merak ediyordum, güzel olmuş başrollerden biri olması.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Füruzan "Sevda Dolu Bir Yaz" Yunanca

Füruzan, “Sevda Dolu Bir Yaz” Kitabı ile Yunancada

Aquaman and the Lost Kingdom

Aquaman 2 Filminin Tam Adı ve Logosu Belli Oldu