in

The Last of Us Dizisi İlk Bakış Görseli: Joel ve Ellie Gözüktü

The Last of Us dizisi ilk bakış görseli paylaşıldı. HBO tarafından ekrana taşınan yapımda başroller Pedro Pascal ve Bella Ramsey kamera karşısında.

the last of us dizisi ilk bakış görseli
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us dizisi için ilk bakış görseli yayınlandı. HBO imzasıyla ekrana uyarlanan yapımda Pedro Pascal ve Bella Ramsey tarafından canlandırılan başkarakterler ortaya çıktı.

Naughty Dog adlı oyun şirketinin popüler oyun serisi, ilk defa 2013 yılında PlayStation üzerinden oyuncularla buluşmuş ve kendisine has bir kitle edinmeyi başarmıştı. Zombi kıyametinden hayatta kalanların dramatik öyküsünü işleyen oyun; 2020 yılında bir de devam bölümüne kavuşmuştu.

Uyarlamaya kaynaklık eden oyun, oynanıştan öte “hikâyesi” ile hafızlarda yer edinen işlerden. Dolayısıyla bu yapımı ekrana nasıl ve hangi oyuncularla taşıyacakları soruları sık sık zihinleri meşgul ediyordu. Nihayetinde adaptasyon haklarını satın alan HBO, yapımın başkarakterleri Ellie ve Joel için de Bella Ramsey ve Pedro Pascal ikilisinde karar kıldı. İkili daha önce kanalın bir başka hit işi Game of Thrones’ta da birlikte (Lyanna Mormont ve Martell) görme fırsatı bulmuştuk. Kanal ayrıca oyunun da yazarı ve yönetmeni olan Neil Druckmann’a yaratıcı koltuğunu emanet ederek takdir toplamıştı.

- Reklam -

The Last of Us Dizisi Odağına İlk Oyunu Alacak

Bir tür kıyamet sonrası kurgusu olan yapımda, bildiğimiz uygarlığın bir salgınla beraber yok olmasından 20 yıl sonrasını konu alınıyor. Yapım Pedro Pascal’ın (The Mandalorian, Narcos ve The Great Wall) canlandırdığı Joel karakterinin, Bella Ramsey’nin (His Dark Materials) hayat verdiği Ellie adlı küçük kızı karantina bölgesinden kaçırması göreviyle başlıyor. Ardından ikili arasında bir “baba – kız” ilişkisi doğuyor. Uzun zaman önce ısırılmış olmasına rağmen bir zombiye dönüşmemiş olmasıyla insanlığa umut veren Ellie’nin ve ona eşlik eden Joel’in hikâyesini anlatan yapım, bugün hâlâ en sevilen PlayStation oyunları arasında yer alıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda yer aldığı bilinen diğer isimler şu şekilde: Gabriel Luna, Nico Parker ve Merle Dandridge.

the last of us dizi oyun

- Reklam -

Neil Druckmann’a ise dizide yürütücü yapımcı olarak Chernobyl ile tanınan Craig Mazin eşlik ediyor. Dizi, ilk oyunun öyküsünü genişleterek ekrana taşımayı hedefliyor.

Finale hazırlanan AMC’nin sevilen zombi dizisi The Walking Dead’in ardından, ekrandaki zombi açığı The Last of Us ile kapatılabilir. HBO’nun da bu konuda sıkı bir çalışma yürüttüğü aşikâr. Çünkü ortaya atılan son iddialar, dizinin bölüm başı bütçesinin 10 milyon doları bulabileceğini gösteriyor. İlk sezon ise toplamda 10 bölüm sürecek. Dizi şimdiden bütçe açısından Game of Thrones ile kıyaslanmaya başlandı bile.

Siz ilk bakış görselini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hatta oyunun oynanış videolarına bir iki sefer bakmış biri olarak görseli oyundan bir sahne zannettim. :slight_smile:

  2. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    Gerçekten ben de böyle zannetmiştim ilk gördüğümde. Çoğu kişi için durum böyle sanırım. Dizi için çok heveslenmek istemiyordum ama bu görsel beni heyecanlandırdı açıkcası. :star_struck:

  3. Avatar for acuzunoglu acuzunoglu dedi ki:

    Harika. Arkadaşlara katılıyorum ben de öyle sandım. Hatta böyle bir bölüm yoktu nerde acaba diye düşündüm. Güzel çalışmışlar belli.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Conjuring evi satılık

The Conjuring Filmindeki Ev Rekor Fiyattan Alıcı Bekliyor

berehut kuyusu cehennem yemen keşif

Berehut “Cehennem Kuyusu”nun Dibine İlk Defa İnildi: İşte Merak Edilen Sonuçlar