in

The Lord of the Rings Dizisi Çekimleri Tamamlandı

The Lord of the Rings dizisi çekimleri tamamlandı. Amazon’un Yüzüklerin Efendisi uyarlaması zor da olsa 2021’de gelebilir.

The Lord of the Rings Dizisi Yayın Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime Video tarafından 1 milyar dolarlık dev bir bütçeyle geliştirilen The Lord of the Rings dizisi 1. sezon çekimleri tamamlandı. Yüzüklerin Efendisi dizisi çekimleri bu yılın başlarında başlamış ancak tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs pandemisi nedeniyle sekteye uğramıştı. Bu büyük yapımda ilk sezonun çekim kısmının sona erdiği ortaya çıktı.

Dizinin yönetmenlerinden birisi olan Juan Antonio Bayona (The Impossible ve A Monster Calls), Instagram hesabı üzerinden paylaştığı fotoğraf ile kısa bir veda yazısı paylaştı:
“Bu benim Yeli Zelanda’daki son fotoğrafım. Buradaki bir buçuk senem boyunca yanımda olan güzel insanlara ve bu harika doğaya ne kadar teşekkür etsem azdır. Kalbim şimdi ufak bir kivi gibi ve geri dönmek için sabırsızlanıyorum.”
the lord of the rings cekimleri bayona

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’de Sharku / Snaga rolünü ve Hobbit’te de Nori adlı cüceyi canlandıran aktör Jed Brophy ise, “Buraya bir İnsan olarak geldin ve bir Hobbit olarak geri dönüyorsun. Bu gerçekleşiyor. Her zaman hoş karşılanacaksın,” şeklinde bir yorum bıraktı.

- Reklam -

The Lord of the Rings Dizisi Zor da Olsa 2021 Yılı İçerisinde Yayınlanabilir

Amazon’un The Lord of the Rings dizisi için henüz net bir yayın tarihi açıklanmış değil. J.A. Bayona’nın Yeni Zelanda’dan ayrılması da çekimlerin “bütün” aşamalarının tamamen sona erdiği anlamına gelmiyor olabilir. Ancak gelen yorumlar ilk sezon çekimlerinin büyük oranda tamamlandığı yönünde.

Yine de işlere olumlu tarafından bakmak isteyenler için Yüzüklerin Efendisi dizisinin en iyi ihtimalle 2021 yılının son aylarında izleyicinin karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

Sauron, Galadriel ve Elrond gibi tanıdık karakterleri izleyici ile buluşturacak olan yapım Güneşin İkinci Çağı’nda geçecek. Toplam 3441 yıl süren bu çağ, hayli geniş bir zaman dilimini kapsadığı için yapımda görebileceğimiz pek çok olay yer alıyor. Üstelik serinin yaratıcısı J.R.R. Tolkien’in Birinci Çağ’ı Sillmarillion’da, Üçüncü Çağ’ı ise Yüzüklerin Efendisi’nde anlattığını biliyoruz. İkinci Çağ’da ise karanlıkta kalmış pek çok konu var.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Çekimleri

- Reklam -

Morgoth’un Boşluk’a gönderilmesiyle başlayan İkinci Çağ, Númenor’un Çöküşü, insanların ve Elflerin ittifakı, Sauron’un mağlup edilmesi, Númenor’un Yükselişi, Sauron’un geri dönüşü, Yüzüktayflarının ortaya çıkışı ve Yüzükler adına Elfler ile Sauron arasındaki ilk savaş gibi olayları içeriyor.

J.D Payne ve Patrick McKay’in yaratıcı koltuğunda yer aldığı dizinin, şimdiden 2. sezon onayı aldığı da biliniyor. Yapımdan yeni haberler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Peki siz Yüzüklerin Efendisi dizisi için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: independent.co.uk

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for JrThoth JrThoth dedi ki:

    İşin zor olan kısmı şimdi başlıyor. Bakalım kurgu ne kadar sürecek.

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Umarım son zamanlardaki duyar kasma işini abartmamışlardır. Yoksa pek keyif alacağımı düşünmüyorum.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Dizi gerçekten efsanevi bir çağı anlatıyor. Önemli olan bu çağı her anlamda hakkıyla çekebilmek.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Fragmanı görelim bakalım önce sonra bir ön karar veririz. :slight_smile:

  5. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Fragman yayınlanması bile epey bir zamanı bulur galiba deyil mi?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

The Haunting 3. Sezon Netflix

The Haunting 3. Sezon Şimdilik Gündemde Yok

Rusya İlk Uzay Filmi Tom Cruise

Rusya, Uzayda Çekilecek İlk Film Yarışına Katıldı: Tom Cruise’lu ABD Yapımına Cevap Gecikmedi