in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Siyah Elfi Canlandıran Oyuncu, İki Yıldır Nefret Mesajları Aldığını Açıkladı

The Rings of Power dizisinde siyah elf karakter Arondir’i canlandıran Porto Rikolu oyuncusu Ismael Cruz Cordova, rolün açıklandığı günden beri nefret mesajları aldığını açıkladı.

The Rings of Power Ismael Cruz Cordova siyah elf
- Reklam -
- Reklam -

The Rings of Power dizisi gündemdeki yerini korurken yapımın başrollerinden Ismael Cruz Cordova, ilk günden beri nefret mesajları aldığını söyledi.

Amazon Prime Video’nun 1 milyar doları aşan bütçesiyle gövde gösterisi yaptığı Yüzüklerin Efendisi dizisi, 5 yıllık bekleyişin ardından izleyicilerle buluştu. Yapım eleştirmenlerden yüksek puanlar almayı başarırken hayranları ise adeta ikiye böldü.

Dizide Arondir adlı elf karakterini canlandıran Porto Rikolu oyuncusu Ismael Cruz Cordova, canlandırdığı rol nedeniyle uzun süre ırkçı mesajlara maruz kaldığını açıkladı.

- Reklam -

Cordova, Güney Afrika doğumlu Britanyalı yazar J.R.R. Tolkien’in kurmaca eseri Yüzüklerin Efendisi evreninde geçen uyarlamalar arasında elf ırkından bir karakteri canlandıran ve beyaz olmayan ilk oyuncu olmuştu.

The Rings of Power siyah elf Ismael Cruz Cordova

Aktör, Esquire dergisinde yayımlanan söyleşisinde, dizi kadrosunun açıklandığı Ocak 2020 tarihinden beri “aralıksız bir şekilde nefret dolu ve ırkçı mesajlar alığını” ifade etti.

Ismael Cruz Cordova, The Rings of Power Dizisindeki Rolü için Çok Mücadele Verdiğini Açıkladı

Ismael Cruz Cordova, aldığı kötü mesajlara rağmen kararlı davrandığını açıklayan şu şekilde konuştu:

“Tam da bu yüzden bu rol için çok mücadele verdim. Meşaleyi taşıyabileceğimi düşündüm. Elfimin ‘en has elf’ olmasını sağladım çünkü bunu yaşayacağımı biliyordum.”

Soğukkanlı kişiliğiyle ön plana çıkan Arondir karakteri, Nazanin Boniadi’nin oynadığı insan karakter Bronwyn ile yaşadığı aşk ile de dikkat çekiyor.

Ismael Cruz Cordova siyah elf yüzüklerin efendisi

- Reklam -

Amazon Prime Video’nun seriye yenilikçi bir bakış kazandırdığını ve elf olmanın anlamının yeniden belirlenmesini sağladığını savunan oyuncu sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Kimse, ‘Ama elfler böyle görünmüyor,’ bahanesini kullanamaz. Evet öyle görünmüyorlardı ama artık görünüyorlar.”

2 Eylül tarihinde ilk iki bölümüyle izleyicilerle buluşmaya başlayan The Rings of Power dizisi, Rotten Tomatoes’taki eleştirmen puanlarında yüzde 85’i bulurken izleyici puanında yüzde 39’da kaldı.

Öte yandan dizi, eleştirmen ve hayranlar dışında ünlü isimleri de birbirine düşürdü. Elon Musk’ın, “Tolkien mezarında ters döndü,” açıklamasına Neil Gaiman, ünlü iş insanına Twitter’ı satın alamayışını hatırlatan bir göndermede bulundu.

Dizinin 3. bölümü 9 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video’da yayınlanacak.

Ismael Cruz Cordova’nın The Rings of Power açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for autarch autarch dedi ki:

    Garibim.

    20202020020020

  2. Avatar for JaimeLannister JaimeLannister dedi ki:

    Ne kadar üzüldüm. Şimdi hemen Amazon Prime’a girip Güç Yüzüklerini seksen iki kez izleyeceğim. Kazandın Bezos.

  3. Avatar for WakerGentleman WakerGentleman dedi ki:

    Nefret mesajı saçma ama insanların sinirli olması normal. Bu seriye neredeyse 40-50 yıldır bağlı olan insanlar var. Bu kadar zamandır takip ettiğiniz bir seride keyfi değişiklik yapılması ve bir macera dizisine çevrilmesi tabii ki rahatsız edicidir. Ben bu evreni çok detaylı bilmiyorum ama hayranlarını anlıyorum.

  4. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Bu oyuncu evreni gerçekten bilseydi diziye dahil olmak ister miydi acaba? Sırf gıcıklığına yapılmış bir hareket gibi geliyor bana. Nefret mesajlarını kesinlikle onaylamıyorum bu arada. Dizide çok hata var zaten, Tolkien evreninden bağımsız değerlendirilmesi lazım. Yazara ve evrene ihanet olur yoksa :slight_smile: Bir kere elflerin saçları niye traşlı? Artık zencisinde bile değilim. Temel şeylerin bile üzerinde durulmadıysa üzerine ne söylesek boş…

  5. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    Adam neredeyse özür dilerim böyle bir yapımda oynama şansını “z*nci” oluşumdan ötürü geri çevirmediğim için diyecek, yazık bize. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

the good nurse fragman

Oscarlı Aktör Eddie Redmayne’in Seri Katili Canlandırdığı “The Good Nurse” Filminden Fragman

idris elba james bond açıklaması

İsmi Sıklıkla James Bond Rolüyle Anılan Idris Elba, 007’yi Canlandırmakla İlgilenmediğini Açıkladı