in

The Witcher 2. Sezon Beklenmeyen Bir Karakteri Geri Getirebilir

The Witcher 2. sezon, dizinin ilk sezonunda Geralt’ın yanında gördüğümüz bir yan karakteri geri getirebilir.

the witcher 2. sezon
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher 1. Sezon bölümleri, Andrzej Sapkowski’nin Son Dilek ve Kader Kılıcı isimli kitaplarından uyarlanmıştı. Bu kitaplardaki kısa hikâyelerin ana karakteri hep Rivyalı Geralt’ı takip ediyorken, Netflix uyarlaması odaklanılan karakter sayısını arttırıyor ve Geralt’ın yanında Yennefer ve Ciri karakterlerini de takip ediyor.

Dizinin hikâyeyi anlatmak için kullandığı birbirinden ayrı üç zaman dilimi yüzünden seyirciler Yennefer ve Ciri karakterlerinin Geralt’ın hayatında olmadığını anlayabiliyordu. Karakterler arasındaki ayrılık sezonun dördüncü bölümüne kadar devam ediyordu. Ancak o bölümde bu karakterlerin hikâyeleri arasında yıllarca zaman farkı olduğunu öğreniyor ve Ciri’nin de Geralt’a Şaşırma Hakkı sonucu verildiğini görüyorduk.

Dizinin Hain Dolunay (Betrayer Moon )adlı bölümünde Geralt’ı yatakta uzanırken görüyoruz. Yanında da Geralt’ın canavar avlarından kalma yaralarının inceleyen bir hayat kadını hikâyede ilk defa gözüküyor. İsminin Danica olduğunu sonradan öğrendiğimiz bu kadın, Geralt’a başka bir Witcher olan Remus’tan bahsediyor.

- Reklam -

Geralt’ın iş arkadaşı olan bu adam yerli insanları öldüren bir canavarı avlamak için Temeria diyarına doğru yola çıkmış durumda ve Geralt da onu takip etmeye karar veriyor. Hikâyenin bu noktasından sonra Danica bir daha görünmüyor. İlk sezon da bu olaydan yıllar sonra üç ana karakterin aynı zamana ulaşması ve Geralt ile Ciri’nin buluşmasıyla sona eriyor.

the witcher 2. sezon beklenmedik karakter

Redanian Intelligence isimli haber sitesine göre, Danica karakterini canlandıran Imogen Daines, The Witcher 2. sezonda yer alabilir. Habere göre Danica, Stephen Surjik tarafından yönetilen ikinci sezonun başlarında görülecek. İlk sezondaki rolünün oldukça küçük bir yer kapladığını düşününce yeni sezondaki rolünün ne olacağını kestirmek zor. Danica’yı hikâyede ilk gördüğümüz zamanlarda Ciri henüz doğmamıştı bile. Yani dizinin geldiği son noktada karşımıza çıkarsa muhtemelen oldukça yaşlanmış olacaktır. Tabii geçmişi gösteren bir sahnede yer alma olasılığı da mevcut.

The Witcher 2. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?

Dizinin yapımcısı Lauren Schmidt Hissrich yaptığı bir açıklama ile dizinin ilk sezonunda kullanılan hikâye anlatma tekniğinin değiştiğini söylemişti. Yeni sezonda hikâyeyi üç farklı zaman dilimi kullanarak anlatmayacaklar. Bu da demek oluyor ki dizide büyük ihtimalle tek bir zaman kullanılacak. Geriye veya ileriye dönük sahnelerin çekilmesi de daha kolay olacak. Birinci sezonun sekizinci bölümünde Geralt’ın annesi Visenna’yı kısaca görmüş olsak da onun dışında Geralt’ın geçmişini yeteri kadar göremedik. İkinci sezon bu konuda daha fazla içeriğe sahip olacak ve Danica karakterini de bu sahnelerden birinde görebilme ihtimalimiz var.

- Reklam -

the witcher 2. sezon Danica

Danica’yı daha yaşlı bir haliyle görürsek muhtemelen Kaer Morhen kalesinde, Witcherların eğitildiği yerde göreceğiz. Lambert (Paul Bullion), Eskel (Thue Ersted Rasmussen), Coën (Yasen Atour) ve Vesemir (Kim Bodnia) karakterlerinin dizide olduğunu biliyoruz. Aralarında en deneyimli ve en yaşlı kişi olan Vesemir’in diğerlerini eğittiğini ve Geralt için de bir baba figürü olarak hikâyeye gireceğini tahmin etmek zor değil. Bunların dışında The Witcher’ın ikinci sezonunda görebileceğimiz başka bir şey de Geralt’ın Ciri’ye eğitim vermek için Kaer Morhen’e getirmesi.

Geçen ay çekimleri yeniden başlayan The Witcher 2. sezon, 2021’in sonlarına doğru Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Peki ya sizin 2. sezon teorileriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Witcher: Bazı Şeyler Biter, Bazı Şeyler Başlar | Öykü

Kaynak: Screen Rant

Nazmi Uçar

Mardin’in bir köyünde doğup büyüdüm. Yapacak çok şey bulamayınca film izledim, oyun oynadım ve kitap okudum. Biraz fazla film izledim. İzlediğim bazı filmler güzeldi, ben de neden güzel olduklarını merak ettim ve Sinema diye bir şey olduğunu öğrendim. Şu aralar İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde bazı kitapların neden güzel olduğuna bakıyorum. Güzel şeyler görüp üzerine yazmayı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tenet Ne Demek Christopher Nolan Yeni Film Kelime Anlamı

Tenet Ne Demek? Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Kelime Anlamı ile Neyi İfade Ediyor?

Dünyanın Sonunu Önceleyen İşaretler - Yuri Herrera | Haftanın Kitabı #148

Dünyanın Sonunu Önceleyen İşaretler – Yuri Herrera | Haftanın Kitabı #148