in

Yeşilçam: Yeni BluTv Dizisi Duyuruldu, Çağatay Ulusoy Başrolde

Yeşilçam dizisi duyuruldu. Yeni BluTV yapımının başrolünde Çağatay Ulusoy yer alacak. Seri, odağına 1960’lı yılları alacak.

Yeşilçam BluTV Dizi Çağatay Ulusoy
- Reklam -
- Reklam -

Odağına Yeşilçam dönemini alacak yeni dizi duyuruldu. BluTV yapımının başrolünde ise Çağatay Ulusoy yer alacak.

Netflix, Amazon Prime ve Disney+ benzeri dijital yayın platformlarının yükselişi devam ediyor. Ülkemizde de pek çok şirket çevrim içi yayıncılık konusunda önemli atılımlar yapıyor. Kuşkusuz orijinal dizileri ile BluTV de bu kanallar arasında bir hayli öne çıkıyor. Platform, yeni dizisi Yeşilçam hakkında bir duyuru yayınladı. Aslında ilk bahsini geçen nisan ayında Saygı – Bir Ercüment Çözer Hikâyesi ve İnsanlar İkiye Ayrılır ile birlikte duyduğumuz yapım; sonunda biraz daha somutlaştı.

Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı adı ile tanıtılan dizinin başrolünde ise Çağatay Ulusoy yer alacak. Oyuncu kararı, kanalın Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.

- Reklam -

Yeni BluTV Dizisi Yeşilçam İzleyiciyi 1960’lı Yıllara Götürecek

Senaristliğini Levent Cantek (Bozkır) ve Volkan Sümbül (Ölümlü Dünya ve Nadide Hayat) ikilisinin üstleneceği yapım, “Bir film yaparım, hastalar iyileşir, mevsim değişir,” diyen Semih Ateş adlı Yeşilçam yönetmeninin hikâyesini konu alacak. Yeşilçam’ın altın döneminde geçecek dizi, bir yeniden doğuş öyküsüne odaklanacak.

BluTV’nin kurucusu ve genel müdürü olarak tanıdığımız Aydın Doğan Yalçındağ, Yeşilçam için bugüne kadarki en büyük prodüksiyonları olduğunu ifade etti.

- Reklam -

Başrolde göreceğimiz Çağatay Ulusoy’u, bu sene son olarak bir başka dijital yayın platformu dizisi olan Hakan: Muhafız’ın final sezonunda izleme fırsatı bulmuştuk.

Ulusoy ayrıca çekimleri devam eden Netflix filmi Mücadele Çıkmazı’nda da yer alıyor. Ünlü ismi daha önce İçerde, Medcezir ve Adını Feriha Koydum gibi yerli dizilerle de tanıma fırsatı bulmuştuk.

BluTV

BluTV’de bugüne kadar Sıfır Bir, Sahipli, 7 Yüz, Bartu Ben, Yaşamayanlar, Dudullu Postası, Bozkır, Behzat Ç. 4. Sezon, Pavyon, Alef, Çıplak, Saygı ve Yarım Kalan Aşklar adlı orijinal yapımları izleme fırsatı bulduk.

Kanal aynı zamanda bağımsız kısa filmlere de yer vermesiyle ilgi çekmeyi başarıyor. Ayrıca, Euphoria, Normal People, Ramy ve HBO yapımları Westworld, Girls, The Sopranos gibi yabancı dizilerin de yayın hakkını elinde barındırıyor.

Peki siz Yeşilçam döneminde geçen bir diziden neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Third Day Dizi HBO

The Third Day İncelemesi: Kelt Rüzgârlarının Estiği Gizemli Bir Ada Macerası

Rexx Sineması Yıkılıyor

Rexx Sineması Yıkılıyor: Kadıköy’ün Sembolüne Veda