in

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Devasa Bütçesinin Nereye Harcandığı Açıklandı

Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için Amazon tarafından ayrılan 465 milyon dolarlık devasa bütçenin nereye harcandığı, yetkili bir isim tarafından açıklandı.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Bütçe Açıklama
- Reklam -
- Reklam -

Bir Amazon yetkilisi, Yüzüklerin Efendisi dizisi için ayrılan devasa bütçe hakkında açıklamalarda bulundu.

Birkaç hafta önce, Amazon Prime’ın merakla beklenen The Lord of the Rings dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar bütçe ayırdığı açıklanmıştı. Bu rakam, Peter Jackson’ın 2000’li yılların başında yayınlanan üçlemesinin toplamından daha fazla. Her ne kadar bu filmlerin çıkışından bu yana 20 yıl geçmiş olsa da, söz konusu bütçe bir televizyon dizisi için oldukça büyük bir rakam. Sadece ilk sezonuyla bile, daha şimdiden tüm zamanların en yüksek bütçeli dizisi unvanını elde etmiş durumda.

Dizinin başında bulunan isimler J.D. Payne ve Patrick McKay ile ilk sezon hazırlıkları sürüyor. Amazon Studios, Tolkien Estate and Trust, New Line Cinema (Jackson üçlemesinin arkasındaki stüdyo) ve HarperCollins ile bir işbirliği ilişkisi içinde prodüksiyona devam ediyor. Şu anda Amazon tarafından resmi olarak sadece 2 sezon sipariş verilmiş olsa da, anlaşma ilk yapıldığında 5 sezon olacağı duyurulmuştu. Üstelik aynı duyuruda dizinin toplam bütçesinin 1 milyar dolar olacağı da açıklanmıştı.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi 1. Sezon 2022’de Gelebilir

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Çekimleri

Şimdi de özellikle ilk sezon için ayrılan bu devasa bütçenin nedeni, Amazon Yöneticisi Jennifer Salke tarafından açıklandı. The Hollywood Reporter’a konuşan Salke, ilk sezonda harcanan bu büyük bütçenin, dizinin “altyapısını inşa etmek” için olduğunu belirtti. Böylesi devasa bir dünyayı gerçeğe çevirmek adına büyük bir bütçeye ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle bu kararı aldıklarını söyledi. Ayrıca bu rakamın hakkını verebilmek için çok sayıda izleyiciye ihtiyaç duyduklarını, ancak Yüzüklerin Efendisi gibi bir evren adına zaten bunun olacağından emin olduklarını belirterek sözlerini tamamladı.

“Knives Out anlaşmasında gördüğünüz gibi piyasa çılgın. [Netflix iki devam filmi için 469 milyon dolar ödedi.] Bu, devasa bir dünya inşası tüm sezonları kapsayacak. Söz konusu rakam, başlıklarda geçtiğinde oldukça seksi ve çılgın gözükebilir. Ancak bu rakam, tüm diziyi sürdürecek altyapıyı gerçekten inşa ediyor. Çılgın bir dünyada yaşıyoruz. Bu konuşmadaki pek çok insan, özellikle Bela ve ben, açık artırmaların inanılmaz rakamlara ulaştığına tanık olduk. Elde edilmek istenen çok fazla şey var. Çizgiyi nerede çekeceğimize karar vermemiz gerekiyor. Yüzüklerin Efendisi’ni kaç kişinin izlemesi gerektiğine gelince? Çok. (Gülüyor.) Tüm dünyada milyonlarca insanın bu macerayı izlemesi gerekiyor ve bunun olacağından oldukça eminiz.”

- Reklam -

Şu anlık dizinin ilk sezonu için yayın tarihi henüz kesinleşme de, 2022 başlarında gelebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Peki ya sizler bu dev bütçenin dizinin daha iyi olmasına katkıda bulunacağını düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ichabod ichabod dedi ki:

    Umarım bu kadar maliyet, uğraş boşa çıkmaz. :no_mouth:

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Lotr üçlemesi 270 milyon;hobbit serisi 561 milyon dolara maloldu.Sonuçta hangisinin başarılı olduğu ortada.Bütçe ölçüt değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bong Joon-ho, Animasyon Filmi

Parasite’ın Yönetmeni Bong Joon-ho, Animasyon Filmi Çekecek

Abide: Bir İlyada Kazısı - Alice Oswald

Troya Ölülerini Huzura Kavuşturan Alice Oswald’ın “Abide”si İlk Defa Türkçede