in ,

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Müzikleri Howard Shore’a Emanet Edilebilir

Yüzüklerin Efendisi dizi müzikleri, film üçlemesinden tanınan Howard Shore ile gelebilir. Amazon şu anda Oscar ödüllü müzik bestecisi ile görüşme halinde.

Yüzüklerin Efendisi Dizi Müzikleri için Howard Shore ve Amazon
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizi müzikleri Howard Shore ile gelebilir. Ne yönetmen Peter Jackson ne de orijinal oyuncu kadrosu Amazon Prime için hazırlanan The Lord of the Rings serisinin bir parçası olmasa da, hem üçlemede hem de Hobbit serisinde yer alan Oscar ödüllü müzik bestecisi yeni maceraya dahil olabilir.

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezon çıkış tarihi duyurulmuş olsa da, her geçen gün yeni gelişmeler hayranları heyecanlandırmaya devam ediyor. Şu an için ilk karesi de yayınlanan dizinin birinci sezonu için 2 Eylül 2022 tarihini beklememiz gerekiyor. 465 milyon dolarlık dev bütçeyle hazırlanan ilk sezonun çekimleri tamamlanmış olsa bile post prodüksiyon aşaması hızla devam ediyor ve Haziran 2022’ye kadar da bitmeyecek gibi duruyor.

Yine de ekibin bir kısmı daha şimdiden 2. sezon için hazırlıklara başlamış durumda. Yeni Zelanda’daki işlerini tamamlayan ekipten bir grup isim 1 Ocak 2022 itibarıyla Birleşik Krallık’a geçecek ve sonraki sezon çalışmalarına devam edecek. Söylentiler arasında Gandalf’ın farklı bir şekilde olsa bile dizide yer alacağı belirtiliyor. Ancak son gelen haber, Peter Jackson’ın Orta Dünya tasvirini seven hayranları daha da heyecanlandıracak cinsten.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Dizi Müzikleri için Howard Shore ve Amazon Görüşmesi Devam Ediyor

lord of the rings dizi müzikleri howard shore

Deadline’ın kaynaklarına göre Orta Dünya üçlemesindeki çalışmaları ile üç Oscar kazanan Howard Shore, Amazon dizisinin müziklerini bestelemek için dev stüdyo ile görüşmelerde bulunuyor. Şu an için ne Amazon ne de Howard Shore tarafında bu bilgi resmi olarak doğrulanmış değil. Fakat iki tarafın da anlaşmaya varması halinde, önceki üçlemelerden tanıdığımız melodilerin dizide de kulağımıza çalınacağı aşikar.

J.D. Payne ve Patrick McKay tarafından geliştirilen dizi, J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi romanlarından binlerce yıl önce, Orta Dünya’nın İkinci Çağında geçen bir “destansı drama” olarak tanımlanıyor. Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, kötülüğün Orta Dünya’da uzun süredir korkulan yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni bir karakter topluluğunun maceralarını konu edinecek.

- Reklam -

Oyuncu kadrosunda yer alan bazı isimler ise şu şekilde: Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman ve Sara Zwangobani

Howard Shore’un dizi müziklerini hazırlayacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce deneyimli besteci müzikleri yapmalı mı yoksa bu sefer işi başka birine mi devretmeli? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Ustanın isteyeceği parayı stüdyo çok bulur ve anlaşamazlar.Daha az ücret isteyen bir müzisyenle anlaşırlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Batwoman 3. sezon fragmanı

Batwoman 3. Sezondan İlk Fragman ve Poster Geldi

73. Emmy Ödülleri Kazananları

73. Emmy Ödülleri Kazananları Belli Oldu: The Crown Geceye Damga Vurdu