in ,

Netflix 7 Dalda Oscar Ödülü Alarak Geceye Damgasını Vurdu

Netflix, 93. Oscar Ödülleri töreninden 7 ödülle ayrıldı. Dijital yayın devi geceye damgasını vurmayı başardı.

netflix 7 dalda oscar ödülü
- Reklam -
- Reklam -

93. Oscar Ödülleri kazananları dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 2021 Akademi Ödülleri Töreni, Koronavirüs pandemisi nedeniyle tedbirler eşliğinde geçti. Geceye damgasını ise aday olduğu 36 daldan 7 ödülle dönmeyi başaran Netflix oldu.

Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) 93. defa sinemanın en iyilerini seçti. Covid-19 salgını nedeniyle kısır bir sinema yılını geride bırakırken kazanan yapımlar arasında dijital yayın devi Netflix’in filmleri öne çıktı. Platform, En İyi Film ve En İyi Yönetmen gibi kategorileri Chloé Zhao’nun Nomadland’ine kaptırsa da aday gösterildiği 36 kategorinin 7’sinde ödülü kucaklamayı başardı. Bu da Netflix’i 2021’de en çok Oscar kazanan film stüdyosu yaptı.

Aralık 2019’dan beri dünyayı etkilemeye başlayan Koronavirüs salgını, uzun süredir pek çok sektörü zor duruma sokmaya devam ediyor. Kapanan sinema salonları ve ertelenen büyük prodüksiyonlu filmler de bu sıkıntıların sinema sektöründeki en büyük yansıması.

- Reklam -

Son birkaç yıldır Netflix, Amazon Prime Video, Hulu gibi platformların hızlı yükselişi; pandemi nedeniyle evlere kapanması gereken milyonlar nedeniyle ayrı bir ivme kazandı. Kapalı sinema salonları, Oscar kriterlerini de etkiledi. Bu yıla özel belli başlı sinemalarda gösterime girme şartı kaldırıldı.

93. Oscar Ödülleri Töreninde Netflix Rüzgârı

David Fincher’ın Netflix’te gösterime giren Mank filmi 10 dalda ödüle aday gösterilmişti. Yapım En İyi Sinematografi ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı kategorilerinde Oscar heykelciğini kucakladı.

August Wilson’ın oyunundan uyarlanan George C. Wolfe imzalı Ma Rainey’s Black Bottom filmi de En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı Oscar’ı ile En İyi Kostüm Tasarımı Oscar’ını aldı.

Ma Rainey’s Black Bottom netflix oscar

- Reklam -

En İyi Belgesel kategorisinde My Octopus Teacher filmi ödüle layık görülürken En İyi Kısa Film
dalında da Two Distant Strangers yapımı Netflix’e ödülü getirdi. Son olarak If Anything Happens I Love You ile En İyi Kısa Animasyon ödülü de aynı platformun oldu.

7 ödülle dönen Netflix’i beş ödülle Disney (Soul: En İyi Animasyon Film, En İyi Müzik) takip etti. Nomadland’in ardındaki Searchlight Pictures (sahibi Walt Disney Studios) geceden üç (En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu) galibiyetle döndü. Warner Bros. da üç ödülde kalanlardan oldu. Amazon Studios Sound of Metal ile iki ödül kazanabildi. Sony Pictures Classics ise The Father ile 2 ödül kazanmayı bildi.

Apple ve Hulu ödüllerden eli boş döndü.

Sizin bu ödül dağılımına dair yorumlarınız neler? Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

West Side Story fragmanı Steven Spielberg

Yeni Steven Spielberg Filmi West Side Story’nin İlk Fragmanı Yayınlandı

Şarap Koyusu - Zeynep Çolakoğlu

Şarap Koyusu – Zeynep Çolakoğlu | Yazarının Kaleminden