in ,

Corona Virüsü Sonrası İtalya’da Sinema Salonları Kapatıldı

Corona Virüsü nedeniyle İtalya’da olağanüstü hal yaşanıyor. Ülkede sinema salonları da 3 Nisan 2020 tarihine kadar kapatıldı.

Corona Virüsü İtalya Sinema
- Reklam -
- Reklam -

2020’yi felakete çeviren Corona Virüsü yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde 3 binden fazla insanı hayatından eden Koronavirüs salgını, Çin’den sonra en çok İtalya’yı etkiledi. İtalya Hükûmeti, ülke sınırlarını kapatırken ülke içinde de gerekli tedbirleri aldı. Bunlardan birisi de sinema salonlarının kapatılması oldu.

Çin’in Wuhan kentinden yayılan ve neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü salgını; en ağır darbelerinden birisini İtalya’ya vurdu. Vatikan, Aşk Çeşmesi, Panteon, Aziz Petrus Bazikikası, Milano ve Venedik gibi ülkenin simge yerleri ziyarete kapatıldı. İtalya, birçok noktada hayalet şehre döndü.

Bununla birlikte Corona Virüsü çeşitli fuar ve etkinliklerin de ertelenmesine neden aldı. İtalya, bu noktada en ciddi önlemleri almak durumunda kalan ülke oldu. Çin, salgının ilk günlerinde sinema salonları gibi kamusal alanları kapattığını duyurmuştu. Şimdi de bir haber İtalya’dan geldi.

- Reklam -

Corona Virüsü Nedeniyle İtalya’da Sinemalar Kapatıldı, Spor Organizasyonları Ertelendi

İtalya, bu krizle başa çıkmak için ciddi önlemler almaya başladı. Ekonomisine alacağı büyük darbelere rağmen ülkede hayatı durma noktasına getirdi. Sinema salonları kapatıldı, spor organizasyonları 3 Nisan 2020 tarihine kadar ertelendi. Fuarlar ve etkinlikler iptal edildi.

İtalya, sinema dünyasında oldukça önemli bir yer tutuyor. Pazardaki yeri açısından gişe hasılatlarına göre dünyada 10. sırada olan ülke yalnızca geçen yıl 710 milyon dolarlık bir hasılat elde etmişti. Bu yüksek rakamlar nedeniyle salonların kapatılması yalnızca ülkeyi değil tüm dünyada sinema filmlerinin takvimlerini etkiliyor.

İtalya Sinema Salonları Corona Virüsü

İtalya’da halk zaten geçen hafta boyunca sinemaya gitmeyi pek tercih etmemişti. Bir haftalık hasılatta yüzde 79’luk bir düşüş yaşandı ve 504 bin dolarlık bir hasılat elde edildi. Kapatma kararı sonrası film sektörü bu payı da yitirmiş oldu.

- Reklam -

Ayrıca İtalya, yalnızca salonlarıyla değil çekim yerleriyle de sinema pazarının gözdesi konumunda. Ülke pek çok tarihi yeriyle her yıl onlarca uluslararası filme konuk oluyor. Mission: Impossible 7 filminin Venedik’te gerçekleştirilmesi planlanan çekimleri ve Red Notice filminin prodüksiyonu salgın nedeniyle ertelenmişti.

Son veriler, İtalya’da 463 kişinin Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini gösteriyor. Yalnızca Çizme’de hastalığa yakalanan kişi sayısı ise 9.172 olarak açıklandı.

Avrupa Birliği üyesi olan İtalya’nın yaşadığı bu sıkıntı, diğer Avrupa şehirlerine nasıl etki edecek henüz öngörmek mümkün değil. Türkiye’de ise hâlâ açıklanmış bir vaka bulunmuyor.

Son gelişmelere dair sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Salgın: Uzayın Derinliklerinde Bilimkurgu ve Korku Birleşiyor

Kaynak: The Playlist

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for isisdensm isisdensm dedi ki:

    Öte yandan şu anda adını hatırlayamadığım bir ülkenin Sağlık Bakanı; Ülkemizde koronavirüs salgını olma ihtimali çok yüksek, henüz tespit edilememiş olsa da…’’ demiş.
    Cehalet öldürür.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Salgın - Erin Bowman

Salgın: Uzayın Derinliklerinde Bilimkurgu ve Korku Birleşiyor

Doctor Strange Scott Derrickson Star Wars Korku Filmi

Doctor Strange Yönetmeni, Star Wars Evreninde Bir Korku Filmi İstiyor