in ,

Ghost of Tsushima Filmi, John Wick Yönetmeniyle Geliyor

Ghost of Tsushima beyaz perdeye uyarlanıyor. Sony Playstation oyunu uyarlaması John Wick yönetmeni Chad Stahelski’ye emanet edildi.

Ghost of Tsushima film
- Reklam -
- Reklam -

Ghost of Tsushima film oluyor. Yapımı aksiyon sahneleriyle övgü toplayan John Wick serisinin başındaki isim olan Chad Stahelski yönetecek. Sucker Punch Productions’un PlayStation’a özel geliştirdiği oyunun uyarlama haberini, stüdyo direktörü Nate Fox duyurdu. 2020’de çıkan oyun, 6.5 milyon dijital kopya satmış ve hem savaş oyunlarını hem de Japon kültürünü sevenlerin kalbini çalmıştı.

Nate Fox, film için Stahelski’yle işbirliği yapacak olmaktan memnun:

“Oyunumuzu yeni bir formata dönüştürecek olmak heyecan verici. Işıkların kapanıp, makaranın dönmesiyle yeni bir dünyaya geçiş yapmak dünyadaki en zevkli tecrübelerden ve bir gün bunu Jin Sakai için yaşama ihtimali bile mutlu ediyor.

- Reklam -

Film için Sony Pictures’la işbirliği içindeyiz ve Jin, Chad Stahelski’nin emin ellerinde. Stahelski, John Wick serisinde gerçekten özel bir iş çıkarmıştı. Yılların verdiği tecrübe ve Jin’in yolculuğunu izlemesi çok daha keyifli bir hâle getirecektir. Jin’in katana dövüş stilindeki keskinliği büyük ekrana taşıyabilecek birisi varsa onun Chad olduğundan eminiz.”

Chad Stahelski, The Matrix başta olmak üzere pek çok Hollywood filminde dövüş koreografilerinde çalışmış, 2014’te de John Wick serisiyle yönetmenliğe başlamıştı. Silah ve yakın dövüşü harmanlayarak yarattığı özel koreografisi serinin en başarılı taraflarından görülmüştü. Stahelski’nin samuray ve Moğol’larla dolu bir dünyada neler çıkartacağını merakla bekliyoruz.

Ghost of Tsushima Filmi Oyun Uyarlamalarının Son Halkası Oldu

Ghost of Tsushima film uyarlama

Ghost of Tsushima oyununun ve radikal değişiklikler yapılmazsa gelecek filmin sinopsisi şöyle:

- Reklam -

“13. yüzyılın sonlarında Moğol İmparatorluğu’nun fetihleri Doğu’daki pek çok ulusu yok etmiştir. Tsushima Adası Japonya ile Moğol akıncıları arasında kalan son engeldir.

Moğol istilasının ilk dalgası, adayı yakıp yıkarken, klanının son üyesi samuray Jin Sakai, savaşa devam etmektedir. Adasını ve halkını korumak için ne gerekliyse yapmayı göze alan Sakai, savaş yeteneklerini geliştirmek için Hayalet stilini öğrenecek ve Tsushima’nın özgürlüğü için sıra dışı bir mücadeleye girişecektir.”

Ghost of Tsushima’yla birlikte oyun uyarlaması film projeleri artmaya devam ediyor. Netflix geçen aylarda Assassin’s Creed, Resident Evil ve Splinter Cell başta olmak üzere pek çok oyundan uyarlanacak film ve diziler duyurmuştu. Mortal Kombat ve Sonic 2 de yakın gelecekte görmeyi beklediğimiz projeler arasında. Oyun uyarlaması filmler şimdiye kadar genellikle hayal kırıklığına sebep olduysa da, özellikle The Witcher dizisinin yakaladığı başarıyla, pek çok ikonik oyun serisi beyaz ekrana gelmeye hazırlanıyor.

Ghost of Tsushima filmi için heyecanlı mısınız? Oyunların filme uyarlanması furyası sizce güzel eserlere yol açacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Playstation Blog

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jessica Walter ölüm

Emmy Ödüllü Jessica Walter 80 Yaşında Hayatını Kaybetti

JRR Tolkien çizimleri yüzüklerin efendisi yeni baskı

JRR Tolkien’in Uzun Yıllardır Ortada Olmayan Çizimleri Yeni Yüzüklerin Efendisi Baskısında Yer Alacak