in

Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni’nden Ayrılıyor!

Marvel ve Sony anlaşmaya varamadı. Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni’nden ayrılmak durumunda kalabilir!

spider man disney marvel
- Reklam -
- Reklam -

Sony firması geçtiğimiz yıllarda piyasaya birçok Marvel karakterine ait film çıkardı. Her biri Marvel Sinematik Evreni’nden bağımsız olsa da kimi film başarıdan başarıya koşuyordu. Kimisi de çıktığı gibi gişede çuvallıyordu. Her karakter bir tarafa, özellikle özenilmiş bir Spider-Man serisi arayan hayranlar muhteşem bir film bekleseler de, Sony the Amazing Spider-Man filmlerinin hepsiyle bozguna uğradı. Ancak bu bozguna uğrama olayı muhteşem bir geri dönüşün kapılarını açtı. Marvel ile eşi benzeri görülmemiş bir anlaşmaya varan Sony, Spider-Man’in Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olmasına izin vermiş oldu.

İlk kez 2016 yılında çıkan Captain America: Civil War filmiyle duvarların fatihi olarak MCU’da yer alan Tom Holland; bu filmin ardından dört ayrı filmde daha kendini gösterdi. Üstelik bunların iki tanesi Spider-Man’in bizzat kendisine ait olan solo filmlerdi. Holland’ın Spider-Man’i son canlandırdığı film bu sene vizyona giren Spider-Man: Far From Home filmiydi ve bu film Sony’e şu ana kadar gişede en fazla para kazandıran film ünvanını çoktan edindi bile. Spider-Man bu kadar çok meyve veren bir film serisi haline gelince, MCU hayranları bunca yıldır süren Sony ve Marvel arasındaki dostluğun dallanıp budaklandığını ve giderek iyileştiğini düşünüyorlardı. Ama ne yazık ki bu varsayımın yanlış olduğu bugün anlaşılmış oldu.

Spider-Man Tom Holland

- Reklam -

Marvel, Artık Spider-Man Filmleri Çekemeyecek

Deadline’ın edindiği bilgiye göre Kevin Feige ve Marvel Studios, artık Spider-Man filmleri çekmeyecek. Sebebiyse iki tarafa da eşit kazanç sağlayabilecek bir anlaşmaya varılamamış olunması. Yine sitede bulunan bilgilere göre Disney; iki stüdyoya da kazançları %50 olarak bölüştürecek bir anlaşma teklif etmiş. Ancak Sony bu anlaşmayı reddetmiş. Sony bunun yerine halen sürmekte olan ve payın daha büyük bir kısmının kendine kaldığı anlaşmayı devam ettirmek istemiş, Disney ise bu teklifi reddetmiş.

Spider-Man filmlerinin yönetmeni Jon Watts ve karakteri oynayan Hollands iki adet solo Spider-Man filminde daha şu anki gibi bulunacaklar. Bu sürede Sony ve Marvel’ın yeni bir anlaşmaya varması bekleniyor olacak. Bütün bu bilgiler demek oluyor ki iki taraf da oturup bir anlaşmaya varamazsa, Spider-Man karakteri Marvel Sinematik Evreni’nden çıkartılmak zorunda kalacak.

Tom Holland Spider-Man

- Reklam -

Şunu da unutmamak gerekiyor. Gişede 1 milyar doları bulan Far From Home filminden sonra altın yumurtlayan Örümcek Adam filmlerini görmeye devam edeceğimiz bariz bir gerçek. Sadece gördüğümüz Spider-Man filmleri MCU’dan tamamen bağımsız olarak gelişecekler.

Seyircilerin aklına Tony Stark’la olan bağlarıyla kazınmış bir Spider-Man gelmeye başlamışken, MCU bu haberle beraber hayranlarını üzecek gibi duruyor. Hele ki Holland’ın rolü bırakması ve yepyeni bir yüz ile Spider-Man’in seyircilere tekrar sunulması gibi bir olay yaşanırsa, Marvel’ın her an düşüşe geçebilmesi gibi bir şanssızlık söz konusu. Bakalım iki kızışmış firma hayranlarını üzmeden ortak bir paydada buluşabilecek mi?

Sizce MCU’dan Spider-Man’in çıkartılması ne gibi zararlar getirir? Yeni bir oyuncu Örümcek Adam rolü için seçilecek olursa sizce bu kim olmalı?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Filminde Yakalanan Detay, Tony Stark’a Neyin İlham Verdiğini Gösteriyor

* Spider-Man: Far From Home Kesilmiş Sahneleriyle Yeniden Sinemalara mı Geliyor?

* Çizgi Roman Dünyasında Savunma Mekanizmaları

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    En başından bu karakterleri tek tek satmaları hataydı zaten. Sony altın yumurtlayan tavuğu keser mi ?

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Seyircilere karşı, Sony büyük haksızlık yapıyor. Disney % 50 demiş ne olacak, sen küçük ortak durumuna düşmüyorsun ki, dünyanın sonu değil ki. Açgözlülük …

  3. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    Bunlar market değil koskoca şirketler. Uluslararası ve sinema dünyasında çok büyük yer edinen şirketler. %5 bile müthiş bir miktar. Hayır kurumu da değiller. Sony sonuna kadar haklı. Yıllar önce karakteri sattınız adamlara şimdi yarısını bana ver demek nedir.

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Ben öyle olmasını diliyorum, böyle düşünüyorum. Haklısınız veya haksızsınız, bir şey diyemem.

  5. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Sony’e geçmesin. Sony sirketinin filimlerini sevmiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

The Matrix 4 Neo ve Trinity

Matrix 4 Netleşti: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss ve Lana Wachowski ile Geliyor!

Death Stranding

Merakla Beklenen Death Stranding Oyunundan 3 Yeni Tanıtım Filmi