in ,

Mihail Bulgakov’un “Köpek Kalbi”nden Uyarlanan Film Artık Türkçe Altyazılı

Sovyet Rusya’sının büyük yazarlarından Mihail Bulgakov’un “Köpek Kalbi” romanından uyarlanan 1988 tarihli filmi, Ümid Gurbanov çevirisiyle Türkçe altyazılı olarak izleyin!

Köpek Kalbi
- Reklam -
- Reklam -

Sovyet Rusya’sının en önemli yazarlarından Mihail Bulgakov’u “Usta ile Margarita”, “Ölümcül Yumurtalar” ve “Köpek Kalbi” gibi klasikleşmiş eserleriyle tanıyoruz. Yazarın başarılı romanlarından Köpek Kalbi, 1988 yılında bir filme de uyarlanmıştı. Ümid Gurbanov’un çevirisiyle artık bu filmi Türkçe altyazılı olarak izleyebileceksiniz.

Kişisel YouTube kanalında Türkçeleştirdiği şahane videolarla tanıdığımız, daha sonra kitap çevirilerine de rastladığımız Ümid Gurbanov, bu kıymetli eserin çeviri duyurusunu şöyle yaptı:

“Geçen ay Bulgakov’un “Köpek Kalbi” adlı romanından uyarlanan 1988 tarihli Sovyet yapımı filmin çevirisini yapmıştım.

- Reklam -

Altyazıyı filmin yayınlandığı resmi YouTube kanalına ekletmeyi nihayet başardım. Ayarlardan Türkçe’yi seçerek rahatça izleyebilirsiniz.”

Vladimir Bortko’nun yönettiği film, Bulgakov’un 1925 tarihli Köpek Kalbi romanından uyarlandı. Türkçe altyazı, filmin yayınlandığı resmi YouTube kanalında yerini aldı.

Köpek Kalbi Filmini Türkçe Altyazılı İzleyin

YouTube video

Not: CC’den altyazı dilini Türkçe olarak seçmeyi unutmayın.

Dilimize pek çok yayınevi tarafından kazandırılan eserin İş Bankası tarafından basılan baskısında, arka kapak şu şekilde hazırlanmış:

- Reklam -

“Bulgakov Köpek Kalbi’nde sokak köpeği Şarik’in öyküsünü anlatır. Dünya çapında bir bilim insanı olan Profesör Filipoviç, evine götürüp beslediği Şarik’i ameliyat ederek, er bezlerini ve hipofiz bezini adi bir suçlununkilerle değiştirir. Köpek arsız, yüzsüz, şehvet düşkünü ve kaba saba bir insana dönüşür. Şarik insan haliyle profesörün hayatını cehenneme çevirse de, Sovyet bürokrasisinde kendine bir konum edinebilecektir.

“Komünistlerin küçük burjuva değerlerinin üstünde yeni bir Sovyet insanı yaratma ideallerini hicveden Köpek Kalbi, Bulgakov’un en çok tartışılan yapıtıdır.”

Usta ile Margarita filmine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Eseri okudunuz mu? Peki filmi izlemeye ne dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Sovyet Bilimkurgu Çizgi Filmi: Zamanın Aynası [Türkçe Altyazılı]

* Üstat ile Margarita’nın Doğum Günü: 5 Ocak 1925

* Usta ve Margarita: Çünkü El Yazmaları Yanmaz

* Çevirmenin Çemberi: Usta ve Margarita

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mortal kombat karakterler

Mortal Kombat Filminde Oyuncu Kadrosu Netleşiyor

IT Chapter 2 IMAX

It Chapter 2, IMAX Özel Fragmanıyla Dehşeti Farklı Boyutlara Taşıyor