in

Spider-Man: No Way Home’un İlk İncelemeleri Gelmeye Başladı

Spider-Man: No Way Home eleştirileri gelmeye başladı. Marvel Sinematik Evreni’ni heyecanla beklenen üçüncü Örümcek Adam filmi, beklentileri karşılamış gibi duruyor.

Spider-Man No Way Home
- Reklam -
- Reklam -

Spider-Man: No Way Home filminin ilk eleştirileri sonunda geldi. Jon Watts yönetmenliğindeki üçüncü Marvel Sinematik Evreni filmi olan ve Sony Pictures ile hazırlanan macera, görünen o ki beklentileri karşıladı.

Sam Raimi’nin ilk Örümcek Adam üçlemesi ile Marc Webb’in The Amazing Spider-Man filmlerinden karakterleri de bünyesinde barındıran Spider-Man: No Way Home, sonunda galasını gerçekleştirdi. Far From Home’un bıraktığı yerden devam edecek olan No Way Home filmi ile Peter Parker, gizli kimliğinin ifşa edilmesinin sonuçlarıyla uğraşacak. Ancak Parker’ın yardım istediği Doctor Strange’in büyüsünde bazı işler ters gidince çoklu evrenlerin kapısı açılacak ve işler çığırından çıkacak.

Tobey Maguire ve Andrew Garfield’ın eski Örümcek Adamlar olarak filmlerde yer alacağı söylentileri de dahil olmak üzere filmle ilgili heyecan verici birçok nokta var. Ön siparişlerin açılmasıyla çöken sinema siteleri de, filmin gişe başarısının nasıl bir noktada olacağını az çok belli ediyor.

- Reklam -

Yapılan galayla birlikte bazı sinema eleştirmenleri, filmle ilgili spoiler içermeyen ilk yorumlarını paylaşmaya başladılar. Normalde inceleme ambargoları diğer filmler için çoktan kalkmış olurdu. Fakat Marvel Studios ve Sony, ortaya çıkacak sızıntıları önlemek adına böyle bir yolu uygun gördü. Bu da uzun süredir devam eden teorilerin bir bakıma ne kadar önemli olduğunu doğruladı gibi.

Neyse ki beklenen gün artık çok yakın ve ilk eleştiriler de gelmeye başladı. Çoğunlukla olumlu bahsedilen yapım için yazılanlardan bir kısmını sizlerle paylaşıyoruz:

İşte İlk Spider-Man: No Way Home Eleştirileri

Spider-Man: No Way Home eleştiri

Kate Erbland, IndieWire

“Marvel Sinematik Evreni çoğunlukla risk almaya istekli değildir. Özellikle de kalan yapımları etkileyecek şekilde. Ancak “No Way Home”, geçmişe saygılı bir şekilde ve uğruna savaşmaya değer yeni bir gelecek umarak, tamamen yeni bir şeyler denemekten korkmuyor. No Way Home’un hem sıcak hem de yürek parçalayıcı kapanış anlarına giden yol birkaç darbe almış olabilir ama karanlık buna değer.”

Matt Singer, Screen Crush

“No Way Home, biz hayranları Örümcek Adam’a çeken şeyin sadece inanılmaz güçleri, havalı kostümleri veya utangaç bir inekken radyoaktif bir örümcek ısırığından sonra sonra havalı ve sert hale gelen birine dönüştüğü için olmadığını gösteriyor. Örümcek Adam’ı seviyoruz çünkü o her seferinde batırıyor. Peter Parker tekrar ve tekrar, başarısız oluyor.”

Amelia Emberwing, IGN

“Spider-Man: No Way Home, MCU’nun en son işi olarak tüm doğru notaları tutturmayı başarıyor. Bir bütün olarak evren üzerindeki etkisinin yanı sıra genel duygusal ritimleriyle de ön plana çıkıyor. Yıldız performansları, bu sinsi evrenden beklediğimiz tüm yıkıcı vuruşlarla dolu bir cumartesi sabahı çizgi filmi gibi hissettiren şeylerle buluşuyor. Bazı yorucu süper kahraman kinayeleriyle mücadele etse de, bu filmle ilgili her şey hayranların birbirleriyle konuşurken sırıtmasına neden olacak.”

David Fear, Rolling Stone

“No Way Home, mükemmel bir süper kahraman filmi. Birkaç harika sahnesi var – Doc Ock ve Spider-Man arasındaki ilk kavga, yönetmen Jon Watts’ın bu tür şeyleri sahnelemede giderek daha iyi hale geldiğinin kanıtı. İlk Doctor Strange filmindeki benzer sekansları yansıtan, ancak yine de yaratıcı hissettiren Escher benzeri şehir manzaralarında baş döndürücü bir kovalamaca izlememizi sağlıyor. Aynı zamanda biraz trajedi, bazı fedakarlıklar, göndermeler, ölümcül savaşlar, jenerik sonrası sahneler var. Öyle ki kendisinden sonra gelecek film için kurduğu yollar neredeyse sınırsız.”

- Reklam -

Spider-Man: No Way Home İncelemeleri

Don Kaye, Den of Geek

“Eve Dönüş Yok, Holland’ın Peter ve Spidey olarak bugüne kadarki en iyi çalışmasını sunuyor ve film kendisini daha önce hiç dokunmadığı duygusal uç noktalara götürüyor. Zendaya ve Batalon ile olan kimyası da bir gerçek. (Zendaya çok içten biri, o ve Batalon da filmin komedi sahnelerini sırtlıyorlar.)”

Hoai-Tran Bui, Slash Film

“No Way Home’un en iyi ve en kötü yanları diğer filmleri hatırladığımızda ortaya çıkıyor. Sadece Raimi filmlerinden çok sayıda diyalog satırını benimsemekle kalmıyor, aynı zamanda (kuşkusuz hâlâ düz ve düzensiz) estetiğine bir heyecan patlaması vererek “Doctor Strange”in tuhaf görsellerine dalıyor.”

Mae Abdulbaki, Screen Rant

“Film, Örümcek Adam’a nasıl bir kahraman olduğunu ve kim olmak istediğini sorgulatıyor; seçimlerini sahiplenen biri mi? İhtiyacı olan insanlara yardım mı ediyor yoksa onları geride mi bırakıyor? Bu sorular, hikâyesine büyük ölçüde etki ediyor ve kendisi için bir yol oluşturmaya çalışan bir kahraman olarak yolculuğuna ağırlık katıyor. No Way Home, daha çok bir Örümcek Adam filmi gibi hissettiriyor. Biraz bayat ama sevecen, içten ve inanılmaz eğlenceli – olması gerektiği gibi.”

Genel olarak tüm yorumların olumlu olduğu filmin Los Angeles’taki prömiyerinin ardından şu anda Rotten Tomatoes’da %100’lük bir inceleme puanına sahi olduğunu da belirtelim. Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok, bu cuma günü, 17 Aralık’ta Türkiye’de de vizyondaki yerini alacak. Film İngiltere’de 15 Aralık’ta çıkacağı için spoiler almak istemeyen okurlarımızı da uyarmış olalım.

GÜNCELLEME: Kayıp Rıhtım incelemesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz filmden neler bekliyorsunuz? Sizce bu yorumlar abartılı mı? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Twitter spoiler kaynıyor, Dr Strange 2 fragmanı bile düşmüş.

    Ek: Dayanamadım birkaçını izledim. Fırsatı olan sinemada izlesin kesin.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Şuraya da iliştirmiş olayım genel başlığa yazdığımı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mumyalar, Yamyamlar ve Vampirler - Richard Sugg | Haftanın Kitabı #201

Mumyalar, Yamyamlar ve Vampirler – Richard Sugg | Haftanın Kitabı #201

Mega Man filmi Netflix

Mega Man Filmi Hazırlıkları Sürüyor: Beklenen Uyarlama Netflix ile Geliyor