in

The Matrix 4 Kadrosuna Mindhunter’ın Yıldız İsmi Katıldı

The Matrix 4 filmi kadrosuna Netflix yapımı Mindhunter dizisinin başrolü Jonathan Groff’un da katıldığı duyuruldu.

The Matrix 4
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix 4 cephesinden bir süredir haber alınamıyordu. Yapım ekibi netleşen, oyuncu kadrosuna her gün yeni isimler eklenen, senaryosunun hazır olduğu duyurulan filmden yeni güncelleme almayı özlemiştik. Sonunda bir oyuncu haberiyle daha karşınızdayız. Matrix serisinin dördüncü basamağında, film kadrosuna sevilen Netflix dizisi Mindhunter’dan Jonathan Groff da dahil oldu.

Jonathan Groff, Mindhunter dizisinin başrollerinden birisi olan FBI ajanı Holden Ford’u canlandırıyor. Oyuncu aynı zamanda Frozen filmlerinde Kristoff’u seslendirdi. Looking, Glee ve The Good Wife gibi dizilerde rol aldı. Groff, ilk çıkışını Broadway’de sergilenen Spring Awakening adlı oyunda yapmıştı.

Jonathan Groff’un The Matrix 4 filminde hangi rolde oynayacağı ise şimdilik belli değil.

- Reklam -

mindhunter jonathan groff

The Matrix serisi 1999’da ilk yolculuğuna başladığında sinema tarihi açısından böyle bir yere kavuşacağını kimse tahmin edemiyordu. Lana Wachowski ve Lilly Wachowski tarafından yazılıp yönetilen filmden sonra, iki devam yapımı daha çekildi.

The Matrix 4 Filminde Hangi Noktaya Geldik?

2003’te gelen Revolutions ve Reloaded ile seri sona erdi. Aradan yıllar geçtikten sonra Warner Bros. Matrix evrenine yeniden geri dönmek istediğini belirtti. Ancak ortaya nasıl bir proje çıkabileceği, hangi oyuncuların geri döneceği pek belli değildi. Wachowski Kardeşler’in işin başına dönmesi de ilk bakışta oldukça zor görünüyordu.

Sonra düğümler teker teker çözülmeye başladı. Belki Lilly yoktu ama, işin başında Lana Wachowski bulunuyordu. Ardından oyuncu kadrosunda Keanu Reeves ve Carrie Anne-Moss’un da bulunacağı söylendi.

the matrix 4 konsept tasarimi

İki yıldız ismin ve bir Wachowski’nin projede olması ilk bakışta heyecanlanmak için oldukça yeterli görünüyordu. Ardından filmin teknik ekibi de açıklandı.

- Reklam -

Filmin görüntü yönetmenliğinde Oscar ödüllü John Toll (Braveheart ve Legends of The Fall) yer alıyor. Konsept tasarımında ise eski Matrix filmlerini de tasarlayan Geoff Darrow ve Steve Skroce yer alıyor.

Lana Wachowski, filmin senaryosunu David Mitchell ve Aleksander Hemon ikilisi ile birlikte kaleme aldı.

Reeves ve Moss dışında şu ana kadar filmde yer alacağı kesinleşen oyuncular şöyle: Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II ve Jessica Henwick.

matrix 4

The Matrix 4 filmi ne zaman vizyona girecek sorusu henüz cevap bulabilmiş değil. Ancak filmin çekimlerinin 2020 yılı içerisinde ABD’nin Chicago eyaletinde başlanması planlanıyor.

Yeni oyuncu tercihini ve süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* The Matrix 4 ile İlgili En Delice ve En Mantıklı 10 Teori

* The Matrix 4’te Wachowski Kardeşler Neden Birlikte Çalışmıyor?

Kaynak: IGN

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

BioShock

BioShock Serisi Yeni Oyununa Resmen Kavuşuyor

Chilling Adventures of Sabrina

Chilling Adventures of Sabrina 3. Sezon Tarihi Açıklandı