in

Uma Thurman, Kill Bill’deki Kostümünden Nefret Etmişti: “Muzlu Dondurma Gibi!”

Uma Thurman, Kill Bill filmindeki kostümünden resmen nefret etmiş. Muzlu dondurmaya benzediğini savunan oyuncu, Tarantino’ya tepki göstermişti.

Uma Thurman kill bill kostümü
- Reklam -
- Reklam -

Uma Thurman, Kill Bill serisindeki kostümü hakkında pek de olumlu düşünmüyormuş. Quentin Tarantino, ünlü yıldızın kostümünden nefret ettiğini ve bu kılık için onu ikna etmekte bir hayli zorlandığını açıkladı.

Quentin Tarantino’nun en ikonik filmlerinden olan Kill Bil: Vol. 1 2003’te, Vol. 2 ise 2004’te izleyicilerle buluşmuştu. İlk film 30 milyon dolarlık bütçeyle 70 milyon dolar gişe hasılatı elde ederken ikinci film aynı bütçeyle 66 milyon doları getirmeyi başarmıştı.

Uma Thurman’ın Beatrix Kiddo’yu canlandırdığı seride David Carradine, Michael Madsen, Daryl Hannah, Vivica A. Fox ve Ambrosia Kelley gibi oyuncular yer alıyordu.

- Reklam -

Uma Thurman kill bill kostümü

Dört yıllık bir komadan uyanan eski bir suikastçının, kendisine ihanet eden ekibinden aldığı intikamı konu alan ve “intikam filmleri” denince akla ilk gelen yapımlar arasına yerleşen seri; günümüzde de popülerliğini koruyor. Öyle ki Kill Bill yönetmeni Quentin Tarantino, emeklilik filmi olarak bir dönem seriye 3. halkayı çekmeyi bile düşünmüştü. Eğer böyle bir durum olursa Thurman’ı da rol için istediğini açık açık belirtmekten çekinmemişti.

Oscar ödüllü yönetmen, Once Upon a Time… in Hollywood filminin kitaba uyarlanmış yeni hâli için katıldığı etkinliklerde söyleşiler vermeye devam ediyor. Tarantino’nun yaptığı son açıklamalar Kill Bill ve Uma Thurman üzerine oldu.

Uma Thurman, Kill Bill Filmindeki Kostümü Hakkında Pek de Kolay İkna Olmamış

Oyuncunun kostümü ilk gördüğünden ondan nefret ettiğini ve asla giymeye yanaşmadığını belirten Tarantino, süreci şu sözlerle aktardı:

“Uma sarı kostümden nefret etmişti. Tam anlamıyla nefret. Muzlu dondurma gibi gözüktüğünü düşünüyordu. Hiç sevememişti. Ayrıca Bruce Lee’nin kim olduğuna dair de hiç fikri yoktu. Nihayeitnde ona Game of Death’i* göstermem gerekti. Bir şekilde durumu anladı. O zamandan beri de kostüm ikonik bir hâl aldı. Muhtemelen bu tartışmamızı hatırlamayacaktır bile ama bana, ’Beni palyaço gibi göstermeye çalışıyorsun!’ demişti.

- Reklam -

Uma Thurman kill bill quentin tarantino

Thurman bu rolü ile Altın Küre’de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilmişti.

Tarantino ve Thurman daha önce 1994 tarihli Pulp Fiction (Ucuz Roman) filminde de birlikte çalışma fırsatı bulmuşlardı.

Oyuncunun bu fikri hakkında sizin görüşünüz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Game of Death 1978 tarihli Bruce Lee filmi.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for butcherofblaviken butcherofblaviken dedi ki:

    Altın küre kazanmamış, sadece adaylıkları var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Destroyer: Stan Lee ilk süper kahraman

Stan Lee’nin Yarattığı İlk Süper Kahraman: The Destroyer

Sesli Edebiyat Festivali

Sesli Edebiyat Festivali Başladı: Yeni Festivalin İlk Yıl Teması “Sinestezi”