in

Depremin Etkisiyle Bükülen Tren Rayları Görüntülendi

Deprem kimi noktalarda tren raylarına ciddi zarar verdi. Havadan ve karadan kaydedilen görüntülerde, Adıyaman’daki demiryollarında afetin izi sürüldü.

Deprem Tren Rayları Etkisi
- Reklam -
- Reklam -

Deprem felaketi tren raylarına da hasar verdi. Adeta bir tür tel gibi yamulup bükülen demiryollarından görüntüler kameralara yansıdı.

Geçen hafta pazartesi sabah Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki çifte deprem 10 ilde ciddi yıkıma sebep oldu. Bugün itibarıyla 31 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği aktarılırken 80 binden fazla vatandaşın da yaralı olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da etkisi hissedilen felaket; tarihi ve kültürel yapılara da zarar verdi.

- Reklam -

Antakya’daki Habib-i Neccar Camisi, tarihi Antep evleriGaziantep Kalesi, Hatay Devleti’nin tarihi meclis binası ve Diyarbakır Surları depremde hasar aldı. Adıyaman’daki Karakuş Tümülüsü’ndeki tokalaşma sütunu da yerle bir oldu.

Deprem Tren Rayları Hasar

Deprem Tren Raylarını Kullanılamaz Hâle Getirdi

Felaketin ardından Kahramanmaraş ve çevre illerin uydu görüntülerini paylaşan NASA’nın ardından yeni görüntülerde demiryollarına odaklanıldı.

Paylaşılan fotoğraflarda Adıyaman’da yamulan ve tel gibi bükülen tren rayları yakından görüntülendi.

Deprem Tren Rayları Zarar

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki demiryolları, yaşanan doğal afetin ardından yamuldu. Gölbaşı’ndan Adana’ya uzanan tren hattı, depremin bölgedeki etkisini yeniden gözler önüne sermeyi başardı. Görüntüler hem havadan hem de karadan kaydedildi.

- Reklam -

Deprem Demiryolu

Adıyaman ile birlikte Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi Şekeroba Mahallesi’nden geçen tren raylarının depremde zarar gördüğü bildirildi. Afetin etkisiyle yerinden oynayıp bükülerek kayan rayların aktif fay hattının hemen üzerinde olduğu aktarıldı. Bununla beraber tren seferleri de iptal edildi.

Türkoğlu İlçesi Tren Yolu Deprem

Öte yandan Gaziantep’te bakım istasyonunda park hâlinde bulunan 6 trenin de raydan çıkarak devrildiği kaydedildi. Fevzipaşa Tren İstasyonu yakınındaki dağdan yuvarlanan kayalar da raylara düşerek demiryolu ulaşımına zarar verdi.

Gaziantep Tren Deprem


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Anadolu Ajansı, DHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kubilay_Gunay Kubilay_Gunay dedi ki:

    Superman iniş yaparken hesabı şaşırmış, rayları yamultmuş. Geri gelip düzeltir merak etmeyin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Diyarbakir Surları Deprem

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeydi: Depremde Tarihi Diyarbakır Surları da Hasar Aldı

Prof. Dr. Cenk Yaltırak: "Marmara Depreminde 4 Fay Birden Kırılacak"

Prof. Dr. Cenk Yaltırak Beklenen Marmara Depremi Hakkında Konuştu: “4 Ayrı Fay Aynı Anda Kırılabilir”